کد خبر:۴۷۲۲۷۰
رئیس دانشگاه بجنورد در همایش «دانشگاه پاک»:

گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر افزایش یافته است

رئیس دانشگاه بجنورد گفت: افزایش گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر دلایلی نظیر نگاه نا امیدانه به پس از تصحیل، بی‌تحرکی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، عدم مدیریت زمان فراغت و تاثیرپذیری از برخی از همسالان دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد،‌ دکتر احمد محقر رئیس دانشگاه بجنورد در سومین جشنواره منطقه‌ای و نمایشگاه فرهنگی و اجتماعی با موضوع "دانشگاه پاک" که در این دانشگاه برگزار شد با اشاره به اینکه امروز کشورهای پیشرفته برای پیشبرد اهداف خود برنامه هایی برای نسل فرهیخته دارند، اظهار کرد: آموزش عالی به عنوان مرکز تولید علم و فناوری می‌تواند برای تحقق این اهداف نقش مهمی داشته باشد.

 

وی تصریح کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با شرکت نهادهای ذیربط برنامه‌های متفاوتی را در زمینه‌های سوء مصرف مواد مخدر داشته است که از آنها می‌توان برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری دانشگاه پاک یاد کرد.

 

محقر با اشاره به اینکه این جشنواره با رویکرد کاهش تقاضا و کاهش مصرف مواد مخدر و روان گردان‌ها انجام می‌شود، گفت: طی بررسیهای به عمل آمده حدود 6/2 درصد از دانشجویان به نوعی گرفتار این مشکل هستند گرچه میانگین ابتلا به مواد مخدر در سطح جامعه بیش از این مقدار است.

 

وی اظهار کرد: در پژوهش‌ها چیزی که مد نظر است افزایش گرایش دانشجویان دختر به مواد مخدر است که جای تامل دارد و این می‌تواند از عوامل مختلفی نشات گرفته باشد.

 

رئیس دانشگاه بجنورد گفت: افزایش تعداد دانشجویان دختر در دانشگاه‌ها، بی انگیزگی و نگاه نا امیدانه به پس از تصحیل، بی‌تحرکی فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی، عدم مدیریت زمان فراغت، تاثیر برخی از همسالان و یا خدمات تادرست در محیط‌هایی مانند خوابگاه‌ها علت این مسئه است.

 

وی با بیان اینکه اقدمات مختلفی در حوزه دانشگاه با همکاری ستاد مبارزه با مواد مخدر انجام شده است گفت: گسترش فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی و مذهبی در قالب تشکل‌هایی مانند هلال‌احمر، خیریه‌ها، فعالیت‌های عام المنفعه، مطالعه و اندیشه جزو راهکار هاست.

 

وی در ادامه گفت: در کنار آن توانمندسازی دانشجویان و دانش‌افزایی مخاطبان گام موثری در راستای ایجاد دغدغه و افزایش مشارکت آن‌ها در فعالیت‌ها بوده، در نتیجه ایجاد پویایی در فضای علمی را نیز به دنبال خواهد داشت.

 

احمد محقر افزود: در کنار این نقاط قوت فعالیت تشکل‌های اجتماعی فهم به سزایی در مدیریت اوقات فراغت دانشجویان دارد، تاثیر دیگر این‌گونه برنامه‌های فرهنگی و فوق برنامه که مورد توجه و تاکید مقام عالی وزارت علوم و معارنت محترم فرهنگی و اجتماعی وزارت نیز هست تحقق دانشگاه کارآفرین است.

 

وی تصریح کرد: نگاه دانشگاه کارآفرین در دوسال گذشته مورد تاکید قرار گرفته و در سند راهبردی دانشگاه‌های استان نیز مد نظر است و از الزامات هئیت اُمنا به شمار می رود.

 

رئیس دانشگاه بجنورد یکی دیگر از راهکارها را بهره‌گیری از قالب هنر و فرهنگ دانست و بیان کرد از طریق برگزاری جشنواره و نمایشگاه‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پاک این موضوع محقق می‌شود.

 

وی ادامه داد: با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی و ستاد مبارزه با مواد مخدر این جشنواره به میزبانی دانشگاه‌های مناطق مختلف برگزار می‌شود.

 

محقر با بیان اینکه برگزاری این جشنواره‌ها و همایش‌ها فرصتی مغتنم برای تجمیع نظرات، اندیشه‌ها و ایده‌های مختلف دانشگاهیان است، اظهار کرد: اینجا می توان به ابعاد و تبعات مواد مخدر با زبان شیوای هنر جهت پیشگیری و مقابله با آن انگیزه لازم را ایجاد کرد.

 

وی در پایان افزود: در صورت تحقق کامل این برنامه‌ها گام موثری در زمینه سلامت جسم و روح دانشجویان و تحقق دانشگاه سالم و به دور از آسیب برداشته خواهد شد و همین عامل موثر در زمینه علمی و آکادمیک در سطح ملی و منطقه‌ خواهد بود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار