بیژن رضاییان، مدیر تربیتبدنی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، با اشاره به آغاز طرح سراسری پایش سلامت جسمانی دانشجویان پیش از پایان نیمسال اول گفت: این طرح از دانشجویان ورودی جدید آغاز شده و بر اساس تقسیمبندی الفبایی نام خانوادگی دانشجویان یا نام دانشکده در روزهای مشخص برای دانشجویان دختر و پسر، اجرا میشود.
وی با بیان اینکه از تمام دانشجویان برای انجام آزمون دعوت میشود، افزود: اگر دانشجویی احساس کند دارای ناهنجاری جسمانی است، میتواند برای انجام آزمون به مرکز مشاوره ورزشی دانشگاه مراجعه کند تا علاوه بر صدور شناسنامه سلامت، در طول دوران دانشجویی بهطور مرتب مورد پایش قرار گیرد؛ تصورم این است که بهتدریج همه ایرانیان دارای شناسنامه سلامت خواهند شد.
مدیر تربیتبدنی دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: این طرح هنوز اجباری نشده است؛ اما مسئولان برای اجباریشدن آن و صدور شناسنامه پایش سلامت برای همه دانشجویان در حال اقدام هستند.
رضاییان گفت: در حال حاضر این طرح برای دانشجویان و اساتید رایگان است؛ اما در آینده برای انجام ویزیت و همچنین سرویسدهی به آموزش و پرورش، ادارات و دیگر بخشهای متقاضی، مبلغی بهعنوان حق ویزیت دریافت خواهد شد.
وی با اشاره به زمانگیر بودن اجرای تستها و وابستگی ظرفیت پذیرش به سرعت عمل آزمونگران، تصریح کرد: برخی اختلالات، مادرزادی و غیرقابل جبران است؛ اما در خصوص ناهنجاریهای اکتسابی در طول زندگی مانند افتادگی شانه، قوس پا و غیره، پس از تشخیص میزان آسیب ساختار اسکلتی، فرد توسط اساتید دانشکده تربیتبدنی یا پزشکان ارتوپد راهنمایی و مشاوره میشود.
مدیر تربیتبدنی دانشگاه شهید چمران اهواز با تأکید بر اینکه این طرح با هماهنگی وزارت علوم و با نظارت مدیریت تربیتبدنی دانشگاه اجرا میشود، گفت: با توجه به اینکه تهیه وسایل موردنیاز آزمون زمانگیر است؛ اجرای آن و اطلاعرسانی به دانشجویان هنوز آغاز نشده است؛ اما انتظار میرود پیش از پایان این نیمسال تحصیلی آغاز شود.
رضاییان خاطرنشان کرد: آزمونگران این طرح دانشاموختگان دارای تحصیلات تربیتبدنی در گرایش فیزیولوژی هستند و درمان ناهنجاریهای اسکلتی و ارائه حرکات اصلاحی از سوی هیأت علمی دانشکده تربیتبدنی و پزشکان سطح شهر انجام میشود.