به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، محمد صادق کوشکی دیشب در همایش بررسی تحولات منطقه که توسط بسیج جامعه پزشکی استان لرستان و دفتر هم اندیشی اساتید دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، گفت: در چند دهه اخیر و در دولت های مختلف هر چه دست دوستی به سمت آل سعود دراز کرده ایم پاسخ مثبتی نگرفته ایم و در حال حاضر نیز با توجه به گستاخی هایی که از جانب آل سعود نسبت به کشورمان صورت گرفته ضرورت دارد که دولت با بازنگری در سیاست خارجی در قبال عربستان با گارد بسته تری در مقابل این کشور قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه عربستان 25 میلیون نفر جمعیت دارد و از این تعداد 10 تا 12 میلیون نفر آنها وهابی هستند، افزود: اگر این تعداد از جمعیت وهابی عربستان را مورد واکاوی قرار دهیم می بینیم که همه آنها با خطی که آل سعود می رود، همگام نیستند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: تا قبل از ملک عبدالله تمام وهابیت و علمای آنها با دولت همگام بودند؛ اما سیاست های ملک عبدالله بین وهابیت و آل سعود فاصله ایجاد کرد و برخی از آنها در حال حاضر به شدت با دولت مشکل دارند و البته اینها طبقات ضعیف و فقیر وهابیت هستند.
کوشکی با اشاره به اینکه طبق گزارش واشنگتن پست عربستان پنج میلیون نفر شهروند زیر خط فقر دارد با درآمد زیر 10 دلار در روز برای یک خانواده چهار نفره دارد و خود من اینها را به عنوان حوزه پژوهشی ام از نزدیک مشاهده کرده ام، ادامه داد: عربستان 100 میلیارد دلار کسری بودجه دارد و امسال بعد از 32 سال برای جبران کسری بودجه می خواهند قیمت سوخت را افزایش دهند.
وی با بیان اینکه آل سعود با وجود این همه مشکلات اراده مستقلی هم از خود برای دادن پاسخ مثبت به درخواست های ایران جهت بهبود روابط ندارد، ادامه داد: قبل از ماجرای منا دولت یازدهم گارد بازی در مقابل دولت عربستان داشت و می گفتند که مشکلات را حل کنیم؛ اما طرف سعودی به علت نداشتن اراده اجازه بهبود روابط را نمی دهد.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: ظریف سر قضیه منا دهها بار موبایل عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان را گرفت؛ اما پاسخ نداد و چهار بار هم از او رسما درخواست ملاقات کرد؛ اما بازجواب نداد و حتی امیر کویت را واسطه کرد ولی باز جواب نداد. جنتی به عنوان رئیس عالی حج و هاشمی وزیر بهداشت دو روز استندبای در فرودگاه مهرآباد منتظر ماندند اما عربستان اجازه پرواز به آنها نداد. عربستان پاسپورت سیاسی وزیر بهداشت را نپذیرفت و وی با پاسپورت معمولی وارد عربستان شد و حتی به خاطر تحقیر وزیر ما اجازه ندادند که با یک پرواز وارد این کشور شوند بلکه گفتند باید به دوحه بروید و بعد از دوحه وارد عربستان شوید. از خود هاشمی خودم شنیدم که گفتند انگار نه انگار که من یک وزیر هستم عمدا به گونه ای برخورد می کردند که انگار من یک آدم معمولی بودم.
کوشکی با تاکید بر اینکه درگیری ما با عربستان در منطقه به نفع هیچ کس نیست؛ اما مشکل اینجاست که آل سعود اراده ای برای همکاری با ما ندارد، تصریح کرد: زمان جنگ خودشان می گویند که 38 میلیارد دلار به صدام پول داده اند بعد از جنگ هم سیاست پشتیبانی از وهابیت در ایران را پشتیبانی کردند به گونه ای که شبکه العربیه برای ریگی سنگ تمام گذاشت و بعد از اینها ماجراهای لبنان و سوریه را رقم زدند و جالب اینجاست بعد از همه اینها ما گفته ایم که می خواهیم مسائل را با گفتگو حل کنیم اما می بینیم که آل سعود چنین اراده ای ندارد.
وی بر ضرورت بازنگری در سیاست خارجی خود در قبال عربستان تاکید کرد و افزود: واقعا در این چند دهه هر چه دست دوستی به سمت آل سعود دراز کرده ایم پاسخ مثبتی نگرفته ایم چون سعودی ها رویه فعلی کشورمان در قبال خود را حمل بر ضعف ما می دانند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: دو ماه پیش یکی از شاهزاده های سعودی بحثی را مطرح کرد که ایران خیلی پررو شده و باید این کشور را دو هفته ای تصرف کنیم جالب اینجاست که کالین پاول، فرمانده کارکشته آمریکایی جواب این شاهزاده را داد و گفت که اگر شما بخواهید با ایران وارد جنگ شوید ظرف یک هفته تلفن در عربستان وجود خارجی نخواهد داشت؛ حرف هایتان حرف های خامی است شما قرار است که سرعت گیر ایران باشید و نمی توانید با ایران وارد مخاصمه شوید و البته اگر می توانستند در یمن تکلیف این چهار نفر پا برهنه انصارالله را مشخص می کردید ولی نتوانستید. سعودی ها به گفته کالین پاول واقعا برای ایران سرعت گیر بوده اند و ما برای اینکه این سرعت گیر را بتوانیم دوستانه از سر راه خود بردایم نتوانسته ایم کاری انجام دهیم و با این حال ضرورت دارد که گارد خود را در مقابل عربستان بسته تر کنیم.
کوشکی تصریح کرد: نتیجه نرمش در قبال عربستان این بوده است که آنها بیشتر احساس گستاخی کرده اند.
وی با بیان اینکه آنچه که در منطقه می گذرد تابع اتفاقاتی است که در شرق مدیترانه و خلیج فارس اتفاق می افتد، تصریح کرد: در حال حاضر یک چهارم هیدرو کربن های جهان در خلیج فارس تولید می شود و البته تا سال 2030، با فروکش کردن تولید هیدرو کربن ها در نقاط مختلف جهان سهم خلیج فارس در تولید هیدروکربن ها به 65 درصد افزایش می یابد و این مسئله ای است که غرب را بر این واداشته است که بر خاورمیانه به عنوان قلب زمین سلطه پیدا کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: وقتی انگلیسی ها اولین چاه نفت را در مسجد سلیمان ایجاد کرده اند نتیجه آینده پژوهی آنها این بود که کلید توسعه صنعتی آنها در خاورمیانه است؛ از این رو به این نتیجه رسیدند که برای سلطه بر این منطقه نباید قدرت بزرگی در کنار خلیج فارس وجود داشته باشد.
کوشکی تشکیل کشورهای کوچکی همچون کویت، قطر، بحرین، و امارات را در راستای محدود کردن قدرت عراق و عربستان در کنار خلیج فارس دانست و تصریح کرد: همین کشورهای کوچک سهم زیادی از حیث منابع نفتی و گازی را به خود اختصاص دادند؛ از این رو این کشورها همیشه برای تامین امنیت خود به حمایت قدرت های بزرگ احساس نیاز کردند به عنوان نمونه کویت همواره از حمله عراق احساس خطر کرده است؛ چرا که از زمان روی کار آمدن اولین رئیس جمهور عراق تا صدام گفته شده است که باید کویت را به عنوان گلوگاه تنفسی عراق پس بگیریم.
وی با اشاره به اینکه با تجزیه کشورهای منطقه منافع قدرت های بزرگ تامین شده است به گونه ای که در این کشورها دارای پایگاههای نظامی هستند خاطرنشان کرد: کل نیروهای مسلح بحرین 24 هزار 600 نفر است در حالی که در پایگاه نظامی شیخ سلمان این کشور 30 هزار نیروی آمریکایی مستقر است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: آمریکا می گوید که تعداد نیروهای خود در منطقه را که از 40 تا 60 هزار نفر سرباز متغییر هستند به 100 هزار نفر سرباز ثابت خواهد رساند.
کوشکی با اشاره به اینکه کارشناسان و تحلیلگران به این نتیجه رسیده اند که در منطقه چند کشور قدرتمند مثل ایران و یا عراق و عربستان که پتانسیل قدرتمند شدن را دارا هستند، وجود دارد؛ از این رو منافع غرب ایجاب می کند که نقشه منطقه مورد باز طراحی قرار بگیرد، تصریح کرد: در این راستا غربی ها برای بازطراحی نقشه منطقه چندین سناریو را طراحی کرده اند که یکی از این ستاریوها توسط فردی به نام برنارد لوئیس نوشته شده است.
وی بیان کرد: برنارد لوئیس برای اولین بار در نشست سال 1979 اعضای بیلدربرگ در اتریش در مورد طرح خود سخن گفت. او طرح خود را که شامل تجزیه کشورهای خاورمیانه به کشورهای کوچک قابل مدیریت بود برای سران اقتصادی و سیاسی شرکت کننده در بیلدربرگ ارائه داد. در این طرح کشورهای خاورمیانه بر اساس بنیانهای زبانی، نژادی و منطقهای تکه پاره میشوند. بر اساس این طرح انگلیس باید از شورش های قومی اقلیتهایی نظیر علویها در سوریه، عیسویان در اتیوپی، فرقههای مذهبی در سودان، قبایل عرب در کشورهای مختلف عربی، کردها در ترکیه و ... حمایت کند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: هدف این طرح تکه تکه کردن خاورمیانه و تبدیل آن به موزائیکی از کشورهای کوچک و ضعیف در حال رقابت با یکدیگر است تا از این طریق قدرت جمهوریها و پادشاهی های فعلی تضعیف شود؛ البته در طرح مذکور موضوعاتی هم درباره تجزیه جمهوری اسلامی ایران از سوی این یهودی تبار تربیت شده در دستگاههای امنیتی انگلیس و آمریکا ذکر شده است.
کوشکی اضافه کرد: ایران در این طرح اهمیت فوق العاده استراتژیکی دارد. هرگونه تغییر در مرزهای جغرافیایی ایران به راحتی خواهد توانست کشورهای همسایه آن به خصوص عراق، ترکیه و پاکستان را به راحتی بی ثبات ساخته و به پیشرفت طرح برنارد لوئیس برای بالکانیزه کردن دنیای اسلام کمک بزرگی کند. از این رو سرویس های اطلاعاتی آمریکا و اسرائیل برای پیش برد طرح لوئیس در ایران عملیات های سنگین و پر هزینه ای را انجام می دهند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۲۰۰۶ نیز نقشه بالقوهای از یک خاورمیانه فرضی در آینده از سوی سرهنگ دوم رالف پیترز منتشر شد که عراق را به سه منطقه تقسیم شده شامل یک عراق سنی در غرب، یک کشور شیعه عرب در شرق و یک کردستان آزاد در شمال ترسیم می کرد، افزود: این سناریو نسبت به سناریوی برنارد لوئیس مقداری هوشمندانه تر است چون عربستان نیز با این اعتقاد که آل سعود ماندگار نیست و ممکن است دچار فروپاشی شود تجزیه شده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران گفت: بر اساس سناریوی رالف، پارس جنوبی، استان خوزستان، بخشی از ایلام، جنوب عراق و بخشی از عربستان که شیعه نشین هستند با هم یکی می شوند و یک کشور عرب شیعه را شکیل می دهند که دارای ذخائر عظیم نفت و گاز هستند و در واقع ثروتمندترین کشور اینگونه تشکیل می شود؛ بنابراین این کشور مجبور است که برای تامین امنیت خود به قدرت های بزرگ دست به دامان شود.
کوشکی با بیان اینکه بنا بر طرح دیگری که چهار سال قبل خود من با یک استاد کانادایی در مورد آن بحث کردیم سوریه به سه بخش تقسیم می شود و عراق هم تجزیه می شود، اظهار کرد: با اعلام موجودیت دولت اسلامی شام و عراق موسوم به داعش به نظر می رسد که این طرح رنگ و بوی عملیاتی به خود گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در نظام بین الملل اینگونه نیست که به سهولت عده ای بیایند و کشور تشکیل دهند، گفت: ایرلند شمالی 300 سال است که برای استقلال با انگلیس می جنگد و یا باسک 200 سال است که برای کسب استقلال با اسپانیا درگیر است؛ اما نتوانسته اند که به استقلال دست پیدا کنند؛ اما در مقابل شاهدیم که ظرف دو سال دولت اسلامی شام و عراق تشکیل می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران آمریکا را مجری طرح تشکیل داعش دانست و گفت: البته آمریکایی ها فقط طراح هستند و عربستان و قطر هزینه های این دولت را تامین می کنند و ترکیه و اردن نیز پشتیبانی های مرزی را از داعش به عمل می آورند.
کوشکی به حمایت های غرب از داعش اشاره کرد و افزود: زمانی که حزب الله یک سایت ایجاد می کند سرورها اجازه فعالیت به آن را نمی دهند؛ اما چرا حدود چهار سال است که دولت اسلامی عراق و شام کمک مالی خود را از طریق اینترنت جمع آوری می کند و از همین طریق به جذب نیرو می پردازد در حالی که دیتا بیس سایت های داعش یا در آمریکا و یا کانادا است پس چرا آنها را حذف نمی کنند؟
وی با بیان اینکه پدیده ای به نام داعش یک بیماری واقعی نیست؛ بلکه یک ویروس جهش یافته ای است که به منطقه تزریق شده است؛ ادامه داد: داعش روزانه 25 تا 30 خودرو را از دست می دهد؛ اما باز هم شاهد هستیم که ماشین های GMC نو آمریکایی در اختیار آنها است قطعا ایران و سوریه این ماشین ها را به داعش نمی دهد، مطمئن باشید که این خودروها را یا از عربستان و یا اردون در اختیار آنها قرار می دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه اگر ایران وارد جنگ با داعش نمی شد الان ما با داعش همسایه بودیم، گفت: از زمان تشکیل ائتلاف با حضور آمریکا هنوز یکبار نشده است که هواپیماهای آنها به اشتباه مواضع داعش را بمباران کنند؛ اما هر موقع که داعش تحت فشار قرار می گیرد هواپیماهای ائتلاف به اشتباه برای آنها مهمات خالی می کنند و یا مواضع ارتش عراق را بمباران می کنند.
کوشکی با تاکید بر اینکه جلوگیری از اجرای نقشه های تجزیه منطقه بستگی به اراده مردم، مقاومت و پاتک مردم منطقه دارد، گفت: ایده تجزیه منطقه آن هم بدون حضور سربازان آمریکایی و صرف پولهای این کشور جدی است و نباید از آن غافل شویم.