به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از شیراز، محمدهادی ایمانیه امروز در جمع شرکت کنندگان در سمینار بین المللی پزشک خانواده در شیراز، ضمن تبریک ایام مبارک هفته وحدت، به یک مناسبت تاریخی امروز اشاره کرده که مصادف با سالروز میلاد زکریای رازی است و گفت: این اندیشمند ایرانی، قریب به هزار و صد سال پیش، به وجود یک نظام سلامت برای مراجعه بیماران اشاره کرده است.
او با اشاره به آخرین نشست ستاد کشوری پزشک خانواده، از تاکید وزیر بهداشت برای معرفی بیشتر برنامه پزشک خانواده به مردم گفت و افزود: در طول سه سال و نیم گذشته، در فارس علاوه بر همدلی، شاهد عزم و اراده جدی همکارانم برا یپیشبرد هرچه بیشتر این برنامه بودم تا بتوانیم چالش ها را یک به یک برطرف کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز از برپایی بیش از ۲۰۰ نشست هفتگی ستاد پزشک خانواده در طول این مدت خبر داد و از همکاری های سازمان نظام پزشکی، انجمن پزشکان عمومی، بیمه ها و مردم، تقدیر کرد.
ایمانیه در ادامه با بیان اینکه جامعه به سه گروه فقرا، اقشار متوسط و اقشار ثروتمند تقسیم می شود، افزود: قشر ضعیف جامعه، دسترسی محدودی به خدمات سلامت دارند و کوشیدیم با اجرای این طرح در فارس، زمینه دسترسی آن ها را توسعه دهیم.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلاتی که تا پیش از این شاهد آن بودیم، وضعیت نابسامان توزیع درآمد در میان پزشکان عمومی بود، از سویی رشته هایی مانند بهداشت حرفه ای، بهداشت عمومی، جایگاه خود را از دست داده بودند و با اجرای برنامه پزشک خانواده، تمامی توان خود را برای حل این مشکلات به کار بستیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز به بخش اقتصادی این طرح هم اشاره کرد که با اجرای آن، ۹درصد به هزینه بیمه ها در فارس افزوده شده؛ اما دستاورد مهمی برای مردم جامعه داشته و آن کاهش ۱۰۰میلیارد تومان از پرداختی جیب مردم، تنها در یک سال بوده است.
ایمانیه با اشاره به تلاش هایی که برای تغییر سیستم آموزش و تربیت پزشکان خانواده در حال انجام است، گفت: مقدمات این امر، فراهم شده است تا پزشکان آموزش دیده ای برای این خدمت، داشته باشیم.
وی راه اندازی مراکز سلامت جامعه به کمک طرح تحول نظام سلامت را هم خدمتی دیگر در عرصه سلامت کشور برشمرد که هم اکنون در فارس، به صورت ادغام یافته با برنامه پزشک خانواده به اجرا درمی آید و مردم به شکل فعال تری می توانند از موهبت سلامت بهره مند شوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز سلامت محوری را، محور کنونی برنامه پزشک خانواده عنوان کرد و گفت: با ارایه این خدمات فعال، مردم هم به سلامت محوری دعوت شده اند و توانسته ایم کار بزرگی در شناسایی بیماران، به ویژه در حوزه غیرواگیر انجام دهیم.
ایمانیه چند توصیه هم برای پزشکان خانواده داشت و آن، توصیه به صبر، سواد، حوصله، وقت گذاشتن برای مردم و خوش اخلاقی بود.
وی از تلاش ها برای راه اندازی طرح دندانپزشک خانواده در استان هم خبر داد که با راه اندازی کلینیک های ویژه این امر، در شیراز و دو شهر دیگر، حال انجام است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز راه اندازی بسترهای الکترونیکی برای نسخه نویسی الترونیکی و ارجاع الکترونیکی، گسترش نظارت ها، تامین به موقع اعتبار صبر و حوصله پزشکان را مواردی دانست که برای اجرای موفق این برنامه، باید مدنظر گرفته شود.
این سمینار بین المللی، از امروز در شیراز آغاز به کار کرده و تا هفتم دی، ادامه دارد.