به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سومین هم اندیشی دانش آموختگان و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.
در قسمتی از این هم اندیشی، میزگردی با حضور حجت الاسلام عابدی، معاون فرهنگی اجتماعی نهاد مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور، دیوسالار مدیر کل امور ایرانیان خارج از کشور، حاجی زاده مدیر کل بورس دانشجویان خارج از کشور، اجتماعی مهر مسئول خدمات آموزشی وزارت بهداشت و نادی رئیس اداره امور دانشجویی دانشجویان خارج از کشور وزارت امور خارجه صورت پذیرفت.
اجتماعی مهر، مسئول خدمات آموزشی وزارت بهداشت گفت: خدمات مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت به دانشجویان و فارغ التحصیلان ارائه می شود و تا حدودی ساختار این قسمت با وزارت علوم متفاوت است. در این مرکز فارغ التحصیلان داخل و خارج را داریم و قسمت عمده کار ما ارزشیابی است. ما ساختار نوعی داریم و لذا با چالش هایی در کار خود مواجه هستیم. بورس های داخل و خارج از کشور هم در همین مرکز انجام می شود. در سال های اخیر اعطای بورس خارج از کشور توسط وزارت بهداشت کاهش پیدا کرده ولی ما به دنبال افزایش بورس کوتاه مدت و دراز مدت هستیم.
وی با بیان اینکه باید تعداد زیادی از رشته هایی که موجود نبوده با تعاملات گسترش پیدا کند، افزود: در معاونت آموزشی وزارت بهداشت دیدگاهی وجود دارد که هر چه تعاملات را به لحاظ آکادمیک بیشتر کنیم برای بهبود وضعیت کشور مناسب تر خواهد بود.
اجتماعی مهر با اشاره به اینکه دانشجویان سفیران ایران هستند، گفت: یک بحث دیگری وجود دارد بحث آمایش سرزمینی است که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و تحول را در نظام سلامت و نظام آموزش عالی سلامت ایجاد می کند. ده منطقه آمایشی وجود دارد که هر کدام تعدادی از مناطق کشور را پوشش می دهد تا به هدف ماموریت گرا شدن دانشگاه ها زودتر دسترسی پیدا کنیم.
وی در پایان سخنان خود خاطرنشان کرد: ما در مرکز خدمات آموزشی اقداماتی را انجام داده ایم که دانشجویان بتوانند به آمایش سرزمینی کمک کنند و اولین قدم فارغ التحصیلان برای این قضیه ورود به سامانه «تاک» است که موازی با سامانه دانشجویان خارج از کشور عمل می کند.
پس از آن نادی، رئیس اداره امور دانشجویی دانشجویان خارج از کشور وزارت امور خارجه گفت: اداره امور دانشجویی دانشجویان خارج از کشور تنها اداره ای در وزارت امور خارجه است که مختص به مسائل دانشجویان می باشد. کارگروه ویژه ارتباط و هماهنگی را داریم که ارتباط ما با وزارت بهداشت را نیز هماهنگ می کند. همچنین سامانه ای طراحی شده تا سرعت رسیدگی به پرونده ها و نظارت به آنها بیشتر شود و به صورت روزانه سامانه را رصد می کنیم.
در ادامه عابدی، معاون فرهنگی اجتماعی نهاد مقام معظم رهبری در امور دانشجویان خارج از کشور گفت: ارتباط دانشجویان خارج از کشور با وزارت علوم از طریق رایزن علمی انجام می شود و رایزن علمی در وزارت بهداشت هم وجود دارد. وزارت امور خارجه نیز امور کنسولی دانشجویان را بررسی می کند و در کشورهایی که تمرکز دانشجویی بیشتر وجود دارد نقش وزارت امور خارجه پررنگ تر است.
پس از آن دانشجویان و دانش آموختگان مقیم خارج از کشور سوالات خود را بیان کردند که حاجی زاده، مدیر کل بورس دانشجویان خارج از کشور در رابطه با این سوال ها پاسخ داد: رایزن های علمی یک پل ارتباطی بین داخل و خارج از کشور هستند کیفیت رایزنی ها نیز متفاوت است برخی رایزن ها مشارکت حداکثری با دانشجویان دارند و کار سریع تر پیش می رود و این یک ابزار برای ارتباط حساب می شود و البته رایزن های علمی علاوه بر مباحث علمی و دفاع از مقالات دانشجویان ایرانی در دیگر مسائل نیز حامی ایرانیان در خارج از کشور هستند.
وی افزود: قبول داریم که باید سامانه به روز باشد و طوری باشد که اطلاعات مدنظر را دانشجویان بتوانند از این سامانه دریافت کنند. طی هفت ماهی که به این سمت انتخاب شدیم سامانه جامع وزارت علوم را بنا نهادیم تا کسانی که بورس نیستند و ارز می خواهند دیگر روند طولانی قبلی را طی نکنند چرا که یک روند طولانی برای دریافت ارز در سراسر کشور وجود دارد. ما این موضوع را لحاظ کردیم و همه کارها به صورت آن لاین انجام می شود. امیدواریم این سیستم جامع تا عید تکمیل شود، این سیستم کاری زمان بر دارد و ان شاالله با اتمام این سیستم جامع مشکلات زیادی حل می شود.
حاجی زاده درباره بورس دانشجویان سال آخر گفت: یک بحثی که در این مسئله وجود دارد جایابی دانشجویان است. ما معتقدیم قانون ما یک قانون قدیمی است و قانون این گونه بیان می کند که هر کس که بورس سال آخر می خواهد باید جایابی شود که بخشی از سر و صدای دانشجویان بورسیه نیز برای همین جایابی بود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: به نظر من بورس سال آخر بی فایده است چرا که در یک سال دانشگاه اعلام نیاز نمی کند و خود پروسه طولانی دارد و ما یا باید این قانون را حذف کنیم یا تغییر بدهیم ولی اگر دانشجویی باشد که توانسته باشد جایابی را انجام دهد و دانشگاه مقصد نیز اعلام نیاز کند ما ظرف یک روز همه کارهای اداری آن را انجام می دهیم.