به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، میزگرد انتقال تجربیات با حضور جمعی از دانشجویان و اساتید ایرانی خارج از کشور در نهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در هتل جم مشهد برگزار شد.
در این میزگرد یکی از دانشجویان ایرانی در فرانسه گفت: افرادی که به خارج از کشور برای ادامه تحصیل میروند باید رشته تحصیلی متناسب با نیازهای کشور برگزینند.
وی با اشاره به اینکه این دانشجویان قبل از سفر باید موضوع فعالیت های خود را در خارج از کشور مورد بررسی قرار دهند، ادامه داد: همچنین موضوعی را برای پایان نامه خود برگزینند که نیاز جامعه ایرانی باشد تا پس از بازگشت به ایران بتوانند برای کشور مثمرثمر باشند.
این دانشجو تصریح کرد: گاهی موضوع برعکس می شود به جای اینکه دانشجو اطلاعات و دانش کسب و به کشور خود بازگرداند به اشتباه اطلاعات کشور خود را به خارج از کشور منتقل می کند، بنابراین باید نسبت به این مسئله دقیق بود.
در ادامه این میزگرد احسان محمدحسینی، دانشجوی ایرانی کشور هند با بیان این مطلب که در بسیاری مواقع ممکن است موضوع پایان نامه تطبیقی باشد، گفت: چندی پیش قانونی در وزارت علوم به تصویب رسید که دانشجوی ارشد و دکتری اجازه ندارد در رابطه با یکی از موضوعات پژوهشی مربوط به ایران در خارج از کشور فعالیت کند تا اطلاعات به خارج از کشور درز پیدا نکند، البته کسانی که میخواهند موضوعات ایرانی را برگزینند باید از یک استاد راهنمای ایرانی استفاده کنند.
وی در رابطه با نقش کنسولگری در خارج از کشور ادامه داد: خدمات کنسولی در کشورهای مختلف متفاوت است، کنسولگریها زیر نظر وزارت خارجه هستند و منطقه به منطقه فعالیتهای آنان متفاوت میباشد.
حسینی با اشاره به اینکه دو رویکرد کلی پوششهای حمایتی و پوشش های اداری در رابطه با خدمات کنسولی وجود دارد، گفت: به طور مثال در کشور هند کنسولگری ایران خدمات اداری را به راحتی انجام میدهد؛ اما در رابطه با پوشش های حمایتی ضعیف عمل میکند، به طوری که شاهد بودیم دانشجویی خطایی مرتکب شده و زندانی شده و کنسولگری ایران در این کشور نتوانسته خدمات حمایتی مناسبی را در این رابطه به این دانشجو ارائه دهد.
در ادامه این میزگرد یکی دیگر از دانشجویان ایرانی محصل در آمریکای شمالی بر مسئله مشاوره تاکید و بیان کرد: با توجه به اینکه دانشجوی تازه وارد شده به غرب وارد یک فضای جدیدی میشود از نظر فرهنگی و مذهبی چالش های بسیاری را پیش روی خود مشاهده میکند.
وی بیان کرد: بسیاری از زوج های جوان پس از سفر به خارج از کشور با اختلافات بسیاری مواجه می شوند و با توجه به اینکه بزرگتر و یا مشاوره ای وجود ندارد بحران های بسیاری برای زندگی آنان رخ می دهد.
این دانشجو تاکید کرد: امید است سیستمی مانند مشاوره سیار و یا مشاوره تلفنی راه اندازی شود تا به دغدغه های دانشجویان و زوج های جوان کمک فکری ارائه دهد.
در ادامه جلالی، دانشجوی ایرانی محصل در کشور دانمارک تصریح کرد: تعدادی از دانشجویان در دانمارک کانونی تحت عنوان کانون دانشجویان و دانش آموختگان مقیم کشور دانمارک راه اندازی کردهاند، در این کانون دفترچه راهنمایی ۵۰ صفحه ای تالیف کرده ایم که جزئیات هزینههایی که یک دانشجو باید در خارج از کشور بپردازد را به صورت مکتوب آورده ایم.
وی با ارائه این پیشنهاد که دانشجویان دیگر کشورها نیز میتوانند چنین دفترچه راهنمایی را تالیف کنند و در سایت بگذارند، گفت: این گونه سوالات دانشجویان و خانواده هایشان در رابطه با میزان هزینه سفر تا حدودی مشخص می شود البته به این شرط که مولفین این دفترچه به صورت آن لاین نیز بتوانند پاسخگو باشند.