کد خبر:۴۳۰۶۳۰
مصباحی مقدم در مشهد:

۸۵ درصد درآمدهای عمومی ما صرف هزینه‌های جاری می‌شود

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به اینکه متاسفانه هزینه‌های ما بسیار بالاست گفت: ۸۵ درصد درآمدهای عمومی ما صرف هزینه‌های جاری و تنها ۱۵ درصد درآمدهای عمومی صرف سرمایه گذاری‌های عمرانی می‌شود.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام غلامرضا مصباحی مقدم امروز در نهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور که در هتل جم مشهد برگزار شد، در رابطه با وضعیت اقتصادی ایران گفت: ما در اقتصاد دارای یک شرایط بالفعل و یک شرایط بالقوه هستیم، در شرایط بالفعل پس از پشت سرگذاشتن تحریم ها درآمد نفتی مان به یک چهارم کاهش یافته و بودجه را براساس ۲۴ میلیارد دلار منابع نفتی بسته ایم و این درآمد به صورت نسبی در چهار ماه اول سال محقق نشد و آن مقدار نفتی که پیش بینی می‌شد به فروش برسد به فروش نرسید.

 

وی ادامه داد: این در حالی است که در سال ۹۰، ۸۰میلیارد دلار درآمد نفتی داشتیم و سال گذشته صادرات غیرنفتی مان که شامل میعانات گازی هم می‌شد بیش از ۴۹میلیارد دلار بوده است.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به اینکه متاسفانه هزینه‌های ما بسیار بالاست، تصریح کرد: ۸۵ درصد درآمدهای عمومی ما صرف هزینه‌های جاری و تنها ۱۵ درصد درآمدهای عمومی صرف سرمایه گذاری‌های عمرانی می‌شود.

 

وی ادامه داد: بخش خصوصی ما قوت نیافته و نرخ رشد ما که در سال۹۰نرخ مناسبی و نزدیک به شش درصد شده بود در سال ۹۱ به منهای ۶.۸درصد رسید.

 

حجت الاسلام مصباحی مقدم در ادامه به ضعف مدیریت داخلی طی سال های اخیر اشاره کرد و گفت: تحریم ها ۲۵ تا ۳۰ درصد هزینه های کشور را بالا برد و باعث شد مواد اولیه و کالاها با یک دور قمری زدن بین چند کشور به دست ما برسد که همین مسئله باعث بالا بردن هزینه‌ها می شد.

 

وی ادامه داد: قبل از تحریم ها شرکت نفت کش جمهوری اسلامی ایران سومین شرکت نفت کش در حمل و نقل بود؛ اما با رخ دادن تحریم ها ما در این رابطه با مشکلات بسیاری روبرو شدیم البته با همه این مشکلات ایران دچار اقتصاد ریاضتی نشد.

 

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه اقتصاد ریاضتی کشورهای ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و یونان را درگیر خود کرد، گفت: این کشورها دچار بحران، افزونی بدهی‌ها بر درآمد ملی شدند به طوری که بانک اروپا و بانک جهانی به کمک آنان آمدند؛ اما همان گونه که مشاهده کردید شرایط آنان به مراتب بدتر شد.

 

حجت الاسلام مصباحی مقدم افزود: در طی این سال‌ها که تحت فشار تحریم‌ها بودیم ایران بدهی خارجی معوق نداشت و مجموع دارایی هایش در خارج از کشور ۱۳۰ میلیارد دلار بود؛ بنابراین از این جهت نمی‌توان اقتصاد ایران را با اقتصاد کشورهایی که دچار اقتصاد ریاضتی شدند مقایسه کرد.

 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در اثر کمبود درآمدهای ارزی قیمت ارز در شرایط تحریمی افزایش یافت؛ به طوری که در اواسط سال ۹۳این افزایش به سه تا چهار برابر رسید که این مسئله محاسبات ما را تحت تاثیر قرار داد؛ بنابراین معتقد نیستیم که تحریم ها بر اقتصاد کشور اثر نگذاشت.

 

مصباحی مقدم در ادامه تاکید کرد: چنانچه بخواهیم رفاه مردم ایران را با رفاه مردم دیگر کشورهای جهان مقایسه کنیم باید از مقیاسی تحت عنوان مقیاس PPP بهره ببریم که این مقیاس قدرت خرید مردم ایران با دیگر کشورهای جهان را مورد مطالعه قرار می‌دهد.

 

وی گفت: براساس این مقیاس درآمد سرانه ما ۱۲ هزار دلار است؛ بنابراین وضعیت ایران از این بابت وخیم نیست و نباید خود را با کشورهای فقیر مقایسه کنیم.

 

مصباحی مقدم در پایان بر مسئله محقق شدن اقتصاد مقاومتی برای رسیدن به رشد اقتصادی تاکید کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار