به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رضا قراخانلو، رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در نشست خبری که امروز در این پژوهشگاه برگزار شد در خصوص استقرار مجدد این پژوهشگاه در تاریخ 4/9/94 گفت: این پژوهشگاه در دولت قبل و طی یک تصمیم نادرست به مشهد منتقل شد و تمام همکاران ما در سه نقطه پراکنده شدند و تمام این دو سال وقت و انرژی زیادی از ما گرفته شد.
وی در ادامه تعریف ورزش را از نظر پژوهشگاه تربیت بدنی در سه حوزه معرفی کرد و گفت: ما با تمام دانشگاه های کشور همکاری داریم و ورزش را به عنوان یک صنعت و از بعدی دیگر به عنوان یک فرهنگ سازی در جامعه و یکی از حلقه های زنجیره سلامت مردم می دانیم و اهداف خود را با این سه رویکرد پیگیری می کنیم.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم با اشاره به اینکه مخاطب اصلی پژوهشگاه در وهله اول مردم هستند افزود: پس از آن تمام نهادهای ورزشی و اجرایی جامعه می تواند در تعامل و همکاری با پژوهشگاه تربیت بدنی قرار بگیرد ما اجرای طرح پژوهشی را در هشت حوزه اولویت بندی کردیم که از جمله آن فعالیت بدنی ایرانیان، مهندسی و فناوری ورزش، توسعه ورزش پایدار در کشور، توسعه صنعت ورزشی، توسعه اجتماعی ورزشی، توسعه ورزش بانوان، ورزش حرفه ای و قهرمانی و تربیت بدنی ویژه هستند.
41 طرح در پژوهشگاه تربیت بدنی در دست اجراست
قراخانلو از 41 طرح پژوهشگاه تربیت بدنی که در دست اجراست خبر داد و خاطرنشان کرد: یکی از این طرح ها تجاری سازی یافته هاست از ما خواسته شده تا طرح ها را از قفسه های کتاب خانه ها بیرون بیاوریم و به امور کاربردی و به درد نهادها و مردم می خورد تبدیل کنیم.
کارآفرینی و اشتغال زایی برای فارغ التحصیلان رشته های ورزشی با همکاری وزارت کار در دستور کار است
وی یکی دیگر از طرح های در دست اجرا پژوهشگاه را کارآفرینی و اشتغال زایی در حوزه ورزش عنوان کرد و گفت: سالانه فارغ التحصیلان زیادی در رشته های مختلف علوم ورزشی وارد جامعه می شوند و موضوع اشتغال آنها مسئله ای بسیار مهم است به همین خاطر ما با همکاری وزارت کار در حال شناسایی مشاغلی هستیم که در زمره حوزه های مختلف ورزشی موجب اشتغال زایی فارغ التحصیلان این رشته گردد.
بومی سازی تجهیزات ورزشی و حل مشکل کارآفرینی با بها دادن به بخش خصوصی
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم طرح کارآفرینی با رویکرد خصوصی سازی را یکی از مهمترین طرح های این پژوهشگاه معرفی کرد و اظهار داشت: ستون اصلی حل این مشکل به دست بخش خصوصی امکان پذیر خواهد بود به همین خاطر اعتباری را اختصاص دادیم که در این زمینه تحقیقاتی صورت گرفته است. همچنین در زمینه توسعه مهندسی و فناوری ورزشی نیز درصدد هستیم تا ساخت و ساز تجهیزات ورزشی که تاکنون از خارج از کشور وارد می شده با توسعه خط تولید داخلی بومی سازی شود.
قراخانلو از ارائه بسته ملی توسعه فناوری های ورزشی با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: بین المللی کردن روابط پژوهشگاه نیز از دیگر اهداف ما در عرصه توسعه ورزش کشور است که شرکت در مسابقات المپیک و مسابقات بین المللی به ارتباط علمی و بین المللی پژوهشگاه کمک خواهد کرد.
اعزام 10 تا 13 نفر دانشجویان رشته های علوم ورزشی به دانشگاه فلورانس ایتالیا
وی در ادامه سخنان خود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: به زودی خبرهای خوبی از همکاری ما با انجمن ایراسا در آلمان رسانه ای خواهد شد و خواهید شنید که متخصصین ایرانی ساکن آلمان در حوزه ورزش چه خدمات ارزنده ای را به کشورشان خواهند کرد. همچنین ارتباط ما با ایتالیا و دانشگاه فلورانس آن همچنان ادامه دارد و در ترم آینده 10 تا 13 نفر از دانشجویان و اساتید علوم ورزشی به این دانشگاه اعزام خواهند شد همچنین قرارداد همکاری نیز با این دانشگاه منعقد می گردد.
کارگروه فوتبال پژوهشگاه تربیت بدنی جذب مربیان و بازیکنان را آنالیز و ارزیابی می کند
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در ادامه به چندین کارگروه تشکیل شده در پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی اشاره کرد و گفت: یکی از این کارگروه ها کارگروه مطالعات فوتبال ما است که طی آن لینک های فوتبال آنالیز می شود و جذب مربیان و بازیکنان مورد ارزیابی دقیق قرار می گیرند. به همین مناسبت نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی اسفند ماه سال جاری برگزار خواهد شد. سازمان لیگ فوتبال از ما تقاضا کرده است تا تمام پایان نامه ها و رساله ها در حوزه فوتبال با کمک همین سازمان گردآوری شود و قرار است به بهترین آنها نیز جایزه تعلق گیرد.
کارگروه سرطان و مغز سالم در راستای ایجاد سلامت در جامعه گام برمی دارد
قراخانلو یکی دیگر از کارگروه های پژوهشگاه را کارگروه سرطان و ورزش عنوان کرد و گفت: سرطان در کشور رشد پرشتابی دارد و ما فکر می کنیم در کنار این رشد توسعه ورزش نیز می تواند تاثیر موثری داشته باشد همچنین کارگروه مغز سالم با ورزش با حضور متخصصین علوم اعصاب، آلزایمر و علوم ورزشی و همچنین با همکاری انجمن آلزایمر و ام اس شروع به کار کرده است.
ساخت دمنوش لاغری بومی به دست پژوهشگاه تربیت بدنی و پژوهشگاه داروهای گیاهی جهاد دانشگاهی
وی از ساخت یک داروی گیاهی بومی ایرانی به دست متخصصین پژوهشگاه تربیت بدنی خبر داد و پژوهشگران پژوهشگاه داروهای گیاهی جهاد دانشگاهی و در خصوص جزئیات این دارو گفت: همان طور که می دانید بیزینس مکمل ها و داروهای دوپینگ بازار خاص خودش را پیدا کرده و اعداد و ارقام بالایی از آن به گوش می رسد به همین خاطر ما دست به ساخت یک دم نوش لاغری که متشکل از چندین گیاه دارویی ایرانی همچون چای سبز، چای سیاه، شیرین بیان و زیره سبز است زدیم چرا که داروهای گیاهی و طب سنتی در کشور ما رشد سعودی طی می کند و سرمایه گذاری در این حوزه می تواند آینده خوبی را برای کشور رقم بزند.
رئیس پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی وزارت علوم در خصوص طرح مشترکی که با آموزش و پرورش برای پیشگیری از صدمات دانش آموزان برنامه ریزی شده است نیز گفت: گاهی به علت نپرداختن درست آموزش های اصولی ورزش در مدارس و یا استاندارد نبودن وسایل ورزشی دانش آموزان دچار صدمات جدی می شوند به همین خاطر ما طرح مشترکی را به آموزش و پرورش برای پیشگیری از این صدمات برنامه ریزی کرده ایم که سی درصد هزینه آن به آموزش و پرورش و حدود هفتاد درصد هزینه باقیمانده را پژوهشگاه تقبل کرده است همچنین اداره کل تربیت بدنی استان البرز نیز طرحی را برای جذب نوجوانان به ورزش ارائه کرده تاکنون بیش از سی هزار نوجوان را پوشش داده است.
پیشنهاد پژوهشگاه تربیت بدنی به کمیته ملی المپیک برای هر چه بهتر برگزار شدن المپیک ریو/ تمام ظرفیت های دانشگاهی را به کار خواهیم بست
قراخانلو در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به نزدیکی به المپیک پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی چه همکاری هایی را در این زمینه انجام خواهد داد گفت: ما با کمیته ملی المپیک پیشنهاد کردیم تا نشستی را برگزار کند که طی آن مشخص شود جای فعالیت علمی و داشتن یک نگاه علمی برای ورزشکاران در المپیک ریو کجا قرار خواهد داشت همان طور که می دانید فدراسیون های ما در حال آماده سازی نیروهای خود برای المپیک ریو هستند اما اخباری از گوشه کنار شنیده می شود که بعدها اردوها لغو می شود و یا برخی از فدراسیون ها با کمبود بودجه و منابع مواجه هستند اما در کنار اینها بیشترین چیزی که مغفول واقع می شود نداشتن یک نگاه علمی و فدراسیون های ما است پژوهشگاه می تواند تمام ظرفیت های دانشگاهی را برای هر چه بهتر برگزار شدن این المپیک به کار بگیرد و به نحوی ارزیابی پیش از اعزام برای آنها داشته باشد.
دکتر آقاعلی نژاد، معاون فرهنگی پژوهشگاه تربیت و علوم ورزشی نیز در خصوص جزئیات کمپین ورزش و سرطان گفت: این کمپین راه اندازی شده و قرار است در برنامه جدید خندوانه به کارگردان رامبد جوان این کمپین هر چه بهتر به عموم مردم معرفی شود. همچنین در حوزه نشر کتاب نیز تاکنون 25 جلد کتاب به چاپ رسانده ایم که یک سوم کتب دانشگاهی و بخش عمده آن در خصوص معضلات عامه جامعه است.
وی در خصوص جزئیات نهمین همایش بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی نیز خاطرنشان کرد: 1200 مقاله به کنگره این همایش رسیده که به نوبه خود چیز بی نظیری است همچنین 11 معمار خارجی از بزرگان حوزه ورزش جهانی از کشورهای آمریکا، نروژ، انگلستان، یونان، سوئد و ... حضور خواهند داشت.
معاون فرهنگی پژوهشگاه تربیت و علوم ورزشی ادامه داد: این همایش 22 کارگاه آموزشی کاربردی نیز دارد و شامل 16 نشست تخصصی برای 7 فدراسیون مهم کشور خواهد بود که از جمله آن فدراسیون فوتبال، بسکتبال، جانبازان و معلولین، تکنواندو و بیماران خاص و پیوند اعضا است همچنین پنج انجمن علمی تربیت بدنی، مدیریت ورزشی، آسیب شناسی و حرکت اصلاحی و همچنین انجمن اوقات فراغت به ریاست رامبد جوان در این همایش حضور به هم خواهند رساند.
وی هم چنین در خصوص جزییات اولین همایش ملی ورزش و سرطان گفت: این همایش قرار است در روزهای هشتم الی نهم بهمن ماه در کیش برگزار شود که 4 پژوهشگاه به اضافه وزارت ورزش، وزارت بهداشت، شهرداری تهران و دانشگاه های علوم پزشکی نیز حضور خواهند داشت که در آن به مبحث چاقی و سرطان در جامعه پرداخته خواهد شد.