به گزارش گروه بين الملل خبرگزاري دانشجو، «سعید الشهابی» از معارضان بحرین و دبیر کل جنبش «أحرار البحرین» در گفتوگو با پایگاه خبری «الخبر» الجزایر به نقش و اهداف عربستان سعودی از ایجاد اختلافات مذهبی و قومی در منطقه پرداخت.
به گزارش این پایگاه، الشهابی در پاسخ به تنش ایجاد شده بین ایران و عربستان که منجر به قطع روابط دیپلماتیک دو کشور منجر شد، اعلام کرد که مسلمانها و عربها باید از زبان تسامح و همکاری و همبستگی در بین خود استفاده کنند و اعدام شیخ «نمر باقر النمر» روحانی برجسته شیعی بیدلیل و بیتوجیه بود و تنها جرم او این بود که وی خواستار اصلاح و تغییر بود.
وی همچنین تصریح کرد، کشورهای عربی از نبود اصلاحات رنج میبرند و در این میان عربستان سعودی بیتدبیرانه و بدون حکمت و درایت رفتارمیکند که این مسئله منجر به بیثباتی و بیامنیتی میشود و نمونه آن در قضیه یمن به وضوح آشکار است و نیازی برای شروع جنگ وحشیانه علیه ملت یمن نبود و این مسئله با اخلاق اسلامی مسلمانان به هیچ وجه ممکن سنخیت ندارد.
دبیر کل جنبش «أحرار البحرین» در پاسخ به این سؤال که «میزان تأثیر قطع روابط برخی کشورهای عربی با ایران چقدر خواهد بود و چگونه تضاد رفتاری در مواجهه با اختلاف عربستان سعودی و ایران را تفسیر میکنید» اظهار داشت که این مسئله نه بر ایران تاثیر خواهد گذاشت و نه بر عربستان سعودی، ولی منجر به تضعیف امت اسلامی خواهد شد و بهتر بود عربستان سعودی به جای قطع روابط دیپلماتیک، در یک زمینه واحد با ایران به توافق میرسید؛ چرا که این اقدام اخیر عربستان، روند اصلاحات در منطقه را به تاخیر خواهد انداخت.
سعید الشهابی بیان داشت: رژیمهای کشورهای عربی [حاشیه خلیج فارس] از زمانی که خداوند آنها را آفریده، نه دموکراسی و تغییر حکومت به خود دیدهاند نه آزادی.
این مخالف حکومت بحرین در پاسخ به بخش دوم سؤال خبرنگار «الخبر» گفت: تضاد رفتاری در بین مواضع کشورهای عربی شورای همکاری اسلامی آشکار بوده و در این میان بحرین، به دلیل پیروی از سیاستهای عربستان سعودی برای قطع روابط خود با ایران شتافت.
وی با اشاره به تهاجم ائتلاف ضد یمن به سرکردگی عربستان سعودی اشاره کرد و افزود: عربستان تا بدین لحظه به خواستههای خود در یمن نرسیده است و عادت دارد و ترجیح میدهد مرکزی برای ائتلافها، مانند ائتلاف عربی (ضد یمن) و ائتلاف اسلامی شود و بحران داخلی به دلیل کاهش قیمت نفت و بحران یمن مشکلات زیادی برای آن و حتی کشورهای حاشیه خلیج فارس به دنبال داشته است.
الشهابی به سیستم حکومتی عربستان سعودی و سیطره خاندان آل سعود بر عربستان نیز اشاره کرده و تصریح کرد: استراتژی فعلی این کشور مبتنی بر کنارگذاشتن استعدادهای قدیمی و با تجربه بیشتر و مسنتر بوده و باعث بیامنی و بیثباتی میشود.
این مخالف بحرینی، درباره رقابت ایران و عربستان برای نفوذ در منطقه و در پاسخ به اینکه «آیا اختلافات سعودی-ایرانی ابعاد و جوانب مذهبی دارد یا نه» اظهار داشت، بعد از بیداری اسلامی موسوم به بهار عربی و انقلابهای مصر، بحرین، یمن و تغییرات عراق، عربستان سعودی به این فکر میکرد که فردا یا پس فردا انقلاب به ریاض خواهد رسید و بیداری اسلامی، این کشور و همپیمانهای آن را غافلگیر کرد.
وی در چرایی این اقدام عربستان سعودی اظهار داشت: به نظر من، عربستان سعودی فرقهگرایی و اختلافات مذهبی را با هدف ضربه زدن به اهل تسنن بی آنکه به فکر بسیج کردن (علیه ایران) باشد، انتخاب کرد و قربانیان این فرقهگرایی و اختلافات شیعیان هستند.
این معارض بحرینی همچنین یادآور شد: عربستان سعودی بر این باور است که اگر (در این زمینه) کاری انجام ندهد ملتهای عربی به خلق انقلابهای خود ادامه خواهند داد از این رو از طائفهگرایی برای شکست اراده و روحیات ملتها و دور نگه داشتن آنها از خواستههایشان استفاده کرد و شیعه و اهل سنت از 1400 سال پیوسته با همزیستی داشتند.