به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو و به نقل از روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، مهدی کشمیری؛ رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: ماده پیشرفته به عبارت ساده، به مادهای اطلاق میشود که طی فرآیند ساخت، امکان تغییر و تنظیم خواص فیزیکی و شیمیایی آن جهت کاربرد مورد نظر وجود داشته باشد.
وی افزود: فیلترهای سرامیکی ماکرو متخلخل که از آنها به غشاهای سرامیکی نیز یاد میشود، دستهای از مواد پیشرفته مهندسی بوده که علاوه بر پایداری حرارتی و شیمیایی بالا، دارای تخلخل باز و بهم پیوسته در مقیاس میکرونی بوده و از این لحاظ مناسب انواع کاربردهای انتقال سیالات هستند.
همچنین مسعود پروانیان؛ مدیرعامل شرکت دانشبنیان سازنده فیلترهای سرامیکی در خصوص این فناوری گفت: فناوری ساخت این محصول همگام با فناوری روز اروپا بوده و بر همین اساس ایران نیز در زمره معدود کشورهای تولیدکننده این محصول قرار میگیرد.
وی افزود: هم اکنون این محصول در سه گرید آلومینا، آلومینا سیلیکاتی و سیلیکن کاربایدی با خواص مختلف تولید میشود.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان سازنده فیلترهای سرامیکی ادامه داد: این محصولات به دلیل پایداری حرارتی و شیمیایی بالا و نیز ماهیت تخلخل باز در کلیه کاربردهای انتقال سیالات اعم از فرایندهای فیلتراسیون مذاب فلزات، تصفیه بخارات اسیدی، پالایش آلایندههای سیالات صنعتی، پایه کاتالیست، سد شعلههای نیروگاهی، کاشتنیهای بدن و غیره مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه این محصولات بسته به نوع رده در محدوده دمایی ۱۲۰۰ تا ۱۵۰۰ درجه سانتیگراد و در هر شرایط شیمیایی اعم از اسیدی و بازی قابل کاربرد هستند، گفت: از خواص بارز قابل تغییر در این محصولات میتوان به درصد تخلخل، اندازه حفرات و در نهایت به سطح ویژه این محصولات اشاره نمود که این موارد در حین فرآیند تولید قابل تنظیم است.
پروانیان همچنین اشاره کرد: استفاده از این محصول به عنوان فیلتر مذاب در ریختهگری قطعات ریختگی، پاکسازی و تصفیه ذوب از آخالها و ذرات اکسیدی و نیز شکست جریان متلاطم و تبدیل آن به جریان آرام و در نتیجه عدم ماسهشویی در حین پر شدن قالب را به همراه دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: پایداری شیمیایی بالای این محصول خاصیت ممتازی را برای کلیه کاربردهای در معرض با انواع مواد خورنده و ساینده حتی در دماهای بالا فراهم میآورد.