به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، نشست اندیشه دختران جوان استان زنجان با حضور مسئولان و نمایندگان اقشار دختران جوان با رویکرد امیدآفرینی و با هدف طرح مسائل-نیازها و فرصت های موجود در هشت بخش تحصیل، فراغت، هویت، اشتغال، ازدواج، آسیب های اجتماعی، سلامت و مشارکت با همت کمیته زنان و خانواده ستاد دهه فجر استان در استانداری زنجان برگزار شد.
در این نشست، نمایندگان اقشار حاضر در جلسه در موضوعات مربوطه به ایراد نظرات خود پرداختند. سپیده آربونی، جانشین خواهر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان به عنوان نماینده بسیج جامعه زنان استان زنجان به سخنرانی پرداخت.
وی در ابتدای سخنان خود با اشاره به بیانات رهبر انقلاب در مورد زن تصریح کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: اگر جامعه اسلامی بتواند زنان را با الگوی اسلامی تربیت کند، یعنی الگویی زهرایی، الگوی زینبی، زنان بزرگ زنان با عظمت زنانی که می توانند دنیا و تاریخی را تحت تاثیر خود قرار دهند، آن وقت زن به مقام شامخ حقیقی خود نائل آمده است.
وی افزود: به نظر می رسد آنچه که اولویت جامعه زنان ما است بازخوانی هویت دینی و ملی آنان باشد؛ چرا که با وجود گذشت ۳۷ سال از انقلاب اسلامی پر برکت ایران، زنان جامعه اسلامی در دستیابی به هویت اسلامی ایرانی خود سردرگمند. از سویی می خواهند در مسیر عبودیت و بندگی قرار گیرند و از سویی زیر ساختهای اجتماعی و فرهنگی جامعه شرایط را به گونه ای فراهم ساخته که یک زن در مسیر زندگی خود از آرمان ها و ایده آل هایی که بر طبق سرشت وی و از طرف خداوند مقرر شده، فاصله می گیرد.
این فعال دانشجویی به برخی از سردرگمی های دختران جوان امروز که در جامعه و محیط دانشگاه ها به عینه مشاهده می شود اشاره کرد و گفت: عدم تعیین نقشه راه برای زن مسلمان یک جامعه اسلامی در روزگار مدرنیته، برنامه های آموزشی مدارس و دانشگاه ها و نهایتا موسسات و ارگان هایی که در ایام غیرتحصیل برای دختران جامعه پیش بینی شده همچون تکه های بی معنی پازلی هستند که به سرانجام نمی رسند. برای دختر جوان امروز تعریف شده که شاغل باشد و برای همین هم از ایام تحصیل راهنمایی و دبیرستان او همواره خود را در کسوت زن شاغل می بیند که مستقل از مرد است و جایگاه و اعتباری اغواکننده به عنوان یک زن شاغل در جامعه دارد .
آربونی خاطرنشان کرد: حال آن که با گذشت زمان و فارغ التحصیلی از دانشگاه، تمام یافته های ذهنی دختر جوان فارغ التحصیل به یکباره در هم می ریزد و خبری از آنچه که سال ها در فکر آن بود نیست و در این میان دختر جوان امروز اگر بخواهد وارد رقابت های ناسالم اقتصادی و فرهنگی نشود باید از حضور در جامعه خط بخورد و اگر هم بخواهد وارد رقابت شود باید به هر شغلی رضایت داده و شرایطی را بپذیرد که نه در شان اوست و نه همسو با آموزه های مذهبی و ملی وی است.
وی ادامه داد: شغل هایی همانند منشی گری با تمام حاشیه هایش، فروشندگی در کالایی که در حوزه مربوط به زنان نیست، مانند فروشندگی وسایل ساختمانی یا هر آن چیزی که لزوما مشتری خانم ندارد. (حتما صحنه حضور خانم ها را در نمایشگاه کاسپین با ظاهری اغواکننده برای خریداران مرد را مشاهده کرده اید.) کار در شرکت های خصوصی بدون دریافت حقوق و مزایای کافی.
جانشین خواهر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ادامه داد: بگذریم از این موضوع که همین حضور ناقص بانوان برخی فرصت های شغلی را از آقایان میگیرد و قفل دیگری بر قفل بیکاری و ازدواج جوانان می زند.
وی افزود: بعد از مسائل مرحله اول که خدمتتان عرض شد، بحث ازدواج مطرح می شود و دختران جوان بعد از فارغ التحصیلی از دانشگاه و جداشدن از محیط مختلط و بعضا ناسالم دانشگاه، به فکر تشکیل خانواده می افتد آن هم بدون آگاهی از مهارت های زندگی، بدون آگاهی از نقش همسر به عنوان «آرامشگرخانواده» و این عدم آگاهی او را در انتخاب همراه مناسب و ادامه راه با دشواری هایی روبه رو می کند که جامعه اسلامی را به نقطه ای میرساند که از ۶ ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق می شود. حال آنکه در این بین عامل اقتصادی تا حد ۳۵-۳۰ درصد موثر قلمداد شده و شاید نزدیک به ۷۰ درصد ناشی از بحث ضعف آموزشی و عوامل فرهنگی در این حوزه است.
آربونی تصریح کرد: سن ازدواج بالا رفته و یک جوان دختر یا پسر با تمام فشارهای روانی که با توجه به هجوم بی امان فرهنگی که با ابزارهایی چون سایت های غیرعلمی، سریال ها و فیلم های ماهواره و غیره به وی وارد می شود، تنهاست و توان جسمی و ذهنی او برای خلاقیت، کارآفرینی و در کل خدمت به جامعه تحلیل میرود.
وی افزود: مسائل غیرفرهنگی موجود در فضای دانشگاه که دانشگاه را از محیطی علمی به محیطی لذت محور و غیرفرهنگی تبدیل کرده است که اولین آسیب آن متوجه بنیان خانواده است. خانواده تقدس خود را در مواجه با رفتارهایی غیرفرهنگی و غیرعلمی از دست داده است. انرژی بالای فرد جوان صرف اموری میشود که هیچ ارتباطی با آینده فردی و اجتماعی او ندارد .
این فعال دانشجویی تصریح کرد: خوابگاه های دانشجویی در معرض آسیب های بسیاری است که به نظر می رسد، مسئولان دانشگاه ها هم از سر ناامیدی به اصلاح، آنجا را رها کرده اند و اگر نباشد اندک کنترل انضباطی مطمئن باشید، درصد اخباری که انسان را متعجب و متاسف کند کم نخواهد بود.
آربونی ادامه داد: در اینجا لازم است از زحماتی که تاکنون دولت محترم در حوزه زنان متحمل شده تشکر نموده و در پیرو سخن مقام معظم رهبری که فرمودند «در زمینه زنان و خانواده کارهای زیادی انجام شده است؛ اما تا تحقق دیدگاه های اسلام و انقلاب فاصله بسیار است.
آربونی با ارائه راهکارهایی تصریح کرد، راهکارهایی به شرح ذیل خدمتتان عرض می کنیم:
۱- تعیین نقشه راه جامع برای دختران و زنان استان زنجان با توجه به قابلیت ها، استعدادها، شرایط و مقتضیات بومی استان و منطبق با مبانی دینی.
۲- توجه دادن جامعه و به خصوص جامعه مردان به جایگاه و شان زنان خانه دار و ارزش گذاری به عملکرد زن در خانواده و کوچک نشمردن نقش همسری و مادری یک زن (که این امرموجب بالا رفتن اعتماد به نفس در خانواده و ایفای درست نقش همسری و مادری وی می گردد)
۳- توجه جدی به مهارت آموزی بازار محور در دوران دبیرستان و دانشگاه به طوری که هر فرد دانشجو در پایان دوران تحصیل خود یک کارآفرین باشد نه جویای کار، که این امر قطعا دولت را در کاهش آمار بالای بیکاری در میان مدت یاری خواهد کرد.
۴- پیش برنامه و آموزشهایی در راستای تحکیم بنیان خانواده و آشنایی جوانان با وظایف فردی و اجتماعی خود در جامعه اسلامی و توجه به آموزه های دینی در این خصوص.
۵- توجه ویژه به مسائل فرهنگی خوابگاه های دانشجویی و مطالبه جدی از روسای دانشگاه ها.
۶- بسیج تمام دستگاه های دولتی و صداوسیما در خصوص ترویج فرهنگ اسلامی ازدواج.
۷- حمایت از تشکل ها و گروه های ارزشی دختران برای نشر تفکر اسلامی ایرانی در جامعه.
۸- ایجاد محیط های فرهنگی، علمی آموزشی و ورزشی بیشتر برای بانوان به منظور ایجاد فراغت سالم با رویکرد آموزشی و فرهنگی.
جانشین خواهر بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی زنجان در پایان گفت: ما دانشجویان بسیجی اعلام آمادگی می کنیم طرح های فرهنگی و اقتصاد مقاومتی در قالب برنامه های استانی ارائه کرده و در صورت تصویب در سطح استان به مرحله اجرا برسانیم.