به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، مشغول مصاحبه با دکتر صفری معاون آموزش و پژوهش مجتمع آموزش عالی اسفراین در خصوص رشد قابل توجه این مجتمع در رتبه بندی پایگاه استنادی جهان اسلام بودم که نکته قابل توجهی را بیان کرد، او گفت: هم اکنون دارای 9 رشته و 3 دانشکده که شرایط لازم برای تبدیل وضعیت از مجتمع به دانشگاه است را داریم اما مدت زمان زیادی است که این موضوع در حال بررسی است.
وی افزود: ما امیدوار بودیم 6 ماه قبل که معاون وزارتخانه برای بازدید از مجتمع آمد و اعلام کرد اینجا از نظر ما دانشگاه است و قول مساعد جهت تبدیل وضعیت سریع را دادند روند تبدیل وضعیت سرعت بگیرد و خیلی زود این کارانجام شود اما فعلا در انتظار روال اداری است.
باید صبر کنیم
در این رابطه گفتگو کردیم با دکتر قوامی نماینده مردم اسفراین که پیگیر تبدیل وضعیت این مجتمع است، وی در این رابطه معتقد بود روال اداری این مسئله در حال پیگیری است و مشکل خاصی وجود ندارد، او گفت: با توجه به زمانبر بودن طی مراحل اداری باید صبر داشته باشیم.
او نیز بر فراهم بودن زیرساخت های مجتمع فنی اسفراین تاکید کرد و گفت: این مجموعه دانشگاهی از ظرفیت های بالایی برخوردار است که در کمتر دانشگاه خراسان شمالی یافت می شود و توانمندی واقعی برای تبدیل شدن به دانشگاه را داراست.
در ادامه به سراغ دکتر باقری نیا رئیس مجتمع فنی آموزش عالی اسفراین رفتیم تا از آخرین جزئیات پیرامون تبدیل وضعیت مجموعه جویا شویم، وی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: دولت جدید دیدگاهش در توسعه آموزش عالی، کیفی سازی است و موافق توسعه کمی دانشگاهها نیست.
وی افزود: در واقع مجموعه های دانشگاهی را ترغیب به افزایش کیفیت می کنند و زیاد انگیزه ای برای تبدیل مجتمع های آموزش عالی به دانشگاه ندارند، البته این نگاه هم در بسیاری از موارد درست است چرا که شاهدیم برخی مجموعه های آموزش عالی با اجاره یک خانه مسکونی نام دانشگاه را یدک می کشند.
تمام زیرساخت های لازم را داریم
باقری نیا با اشاره به اینکه تلاش ما برای تبدیل شدن به دانشگاه دلایل متقنی دارد، گفت: اولا بر اساس همین سطح بندی ها بودجه تقسیم می شود و سرمایه ای که برای دانشگاه اختصاص می دهند با مجتمع متفاوت است و ثانیا هم شهرستان اسفراین صنعتی است و هم مجتمع فنی ما از زیرساختهایی مانند 8 هکتار زمین، امکانات کارگاهی و آزمایشگاهی غنی، ساختمان های آموزشی و اعضای هیئت علمی کافی و نیز 1700 دانشجو برخوردار است.
وی تصریح کرد: وزارت خانه بر اساس همان ذهنیتی که برخی مجموعه های آموزش عالی بی پشتوانه تبدیل به دانشگاه شده اند به ما نیز نگاه می کند در حالیکه اگر بیاید و از نزدیک فضا را بررسی کند متوجه خواهد شد که گرچه ما تازه تاسیس هستیم اما به جرات می توان گفت با تمام مجموعه های آموزش عالی تازه تاسیس کشور فرق داریم.
انتقاد از برخی رقابت های نامناسب
رئیس مجتمع فنی اسفراین از برخی رقابت های نامناسب انتقاد کرد و گفت: نگاه تمرکز گرایانه که بگوییم همه دانشگاههای دولتی استان بیایند زیر چتر دانشگاه مادر قرار بگیرند خوب نیست، این کار جلوی توسعه آموزش عالی استان را می گیرد و در ردیف بودجه و جذب هیئت علمی کندی بوجود می آورد.
این فعال دانشگاهی ادامه داد: اگر بخواهیم بر اساس سند آمایش استان پیش برویم در آن قید شده است که شیروان باید تبدیل به قطب کشاورزی بشود، اسفراین قطب صنعتی باشد و دانشگاه بجنورد نیز جامع باشد، این پایبندی دانشگاهها را از رقابت های بی نتیجه دور می کند و مایه پیشرفت خواهد شد.
امکان جذب دانشجوی بین المللی را داریم
وی در ادامه با اشاره به قول هایی که از سوی وزارت خانه برای تبدیل وضعیت زودهنگام این مجموعه دانشگاهی عنوان شده بود، گفت: فکر می کنم شهرستان های کوچک کمی دستخوش فراموشی می شوند و درست است که توسعه کیفی در اولویت است اما قبلش باید به یک حداقل، در توسعه کمی رسیده باشیم.
باقری نیا جذب دانشجوی دانشگاههای استان را منفی اعلام کرد و گفت: برای حل این مشکل می توانیم از ویژگی بین المللی بودن خود استفاده کنیم و بعنوان یک دانشگاه مرزی دانشجوی خارجی جذب کنیم اما همه اینها نیاز به یک سری حداقل های توسعه کمی دارد.
وی در پایان با تاکید دوباره بر اینکه مجتمع فنی اسفراین تمام زیرساخت های لازم برای تبدیل شدن به دانشگاه را داراست، خاطرنشان کرد: ما در این خصوص تنها نیاز به نگاه مهربانانه وزارت خانه داریم که در این مورد بجا تسریع کنند.