آخرین اخبار:
کد خبر:۴۸۸۲۴۹

مصرف نان سبوس دار، خطر سکته قلبی و دیابت را کاهش می دهد

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به ازای هر وعده غذایی که از نان سبوس دار استفاده می کنیم خطر ابتلا به سکته قلبی تا هفت درصد و میزان ابتلا به دیابت را تا ۵۰ درصد کاهش می دهد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از سایت سازمان غذا و دارو ، دکتر نبی شریعتی فر گفت: نان تهیه شده از آرد سبوس داری که با خمیر مایه و بدون استفاده از جوش شیرین به عمل آمده و با حرارتی ملایم، یکواخت و شعله غیرمستقیم پخته شده ، سالم ترین نان است.


وی تاکید کرد: از آنجا که ایران سرانه بالایی در مصرف نان دارد باید توجه ویژه ای به نوع آرد مورد استفاده و روش پخت و فرآوری آن بسیار مهم است.


وی خاطرنشان کرد: از 44ماده غذایی مورد نیاز بدن 40 مورد آن - به شرط آنکه با سبوس گیری املاح آن را از دست ندهیم - در گندم وجود دارد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آرد سبوس دار برای بیماران دیابتی خواص درمانی زیادی دارد و ضد کلسترول خون و سرطان است.


شریعتی فر افزود:سبوس گندم، مهم ترین و موثرترین ماده طبیعی برای رفع یبوست است که تاکنون هیچ ماده طبیعی یا دارویی دیگر نتوانسته با آن رقابت کند.


وی ادامه داد: استفاده از سبوس گندم منجر به کاهش چربی و قند خون و دفع مقداری از گلوکز آزاد موجود در روده شده و در نتیجه از افزایش قند خون جلوگیری می کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: نان سبوس دار به طور میانگین از محتوای دو برابری، ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری بیشتری نسبت به نان سفید برخوردار است و علاوه بر آن مصرف نان و غذای سبوس دار موجب پیشگیری از بروز سرطان و بیماری های قلبی و عروقی می شود.


شریعتی فر، یکی از روش های شناسایی نان سبوس دار از غیر سبوس دار را تیرگی رنگ آن عنوان کرد و افزود: هرچه رنگ این نان ها تیره تر باشد از نظر کیفیت به مراتب غنی و سالم تر از نان های سفید است.


وی خاطرنشان کرد: نان تهیه شده با آرد کامل شامل آرد سبوس دار سرشار از آهن- کلسیم – فسفر- روی – منیزیم و کبالت و همچنین ویتامینهای B2 ، B1,E و B3 است.


وی ادامه داد: نان هایی که با استفاده از خمیر مایه تهیه می شوند از ارزش تغذیه ای بالاتری برخوردار بوده و قابلیت هضم خوبی دارند و ضایعات و دورریزی آنها نیز بسیار کمتر از نان های تهیه شده با جوش شیرین است.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یک نان خوب، ظاهر سالم، کاملا برشته، پخته شده دارد و در سطح آن سوختگی مشاهده نمی شود و علاوه برآن دارای طعم ، مزه و بوی خوشایند بوده و بافت نرم و یکنواخت و قابلیت برش پذیری آنها مشخص است.


شریعتی فر یادآور شد: نان های جوش شیرین دار حتی از نظر عطر و بو به هیچوجه قابل قیاس با این نان ها نبوده و ماندگاری کمتری نسبت به آنها دارند.


وی خاطر نشان کرد: یکی از بهترین روش های نگهداری نان قرار دادن آنها در فریزرهای خانگی و عدم نگهداری طولانی مدت آن در یخچال است.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار