کد خبر:۴۹۱۲۷۲
باشگاه دانشجویان/

شرکت در انتخابات یک وظیفه است یا یک حق

آیا شرکت در انتخابات یک وظیفه است یا یک حق؟ طی سی و اندی سال که از عمر پر شکوه انقلاب اسلامی می‌گذرد بارها و بارها شنیده‌ایم که از شرکت در انتخابات به عنوان یک وظیفه یاد شده است؛ اما آیا این رخداد مهم ملی یک وظیفه است یا یک حق؟

گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، یادداشت دانشجویی؛ با اشاره ای کوتاه به تعاریف مردم سالاری دینی و اسلامی می‌توان به این مسئله پی برد که شرکت در انتخابات گوناگون ملی چیزی فرای وظیفه است، برخورداری از حق اعمال نظر در تصمیمات مهم کشوری یک حق مسلم است

 

سئوال دیگری که در زمینه انتخابات مطرح است، کمیت و کیفیت شعار های انتخاباتی است آیا برای تحلیل شعار های انتخاباتی نامزدان انتخابات لازم نیست با یک سرچ ساده در قدم اول با وظیفه یک نماینده مجلس شورای اسلامی آشنا شویم کم و بیش شاهد آن هستیم که نامزدان برای جلب نظر مخاطبان خود ادعای حل مشکلات شهری خودشان را به مردم منتقل می‌کنند؛ اما اگر کمی واقعی تر به وظایف نمایندگان نگاه کنیم پی خواهیم برد که حل معضلات شهری شاید یکی از وظایف نمایندگان مجلس باشد، اعمال نظر موثر و مفید حضور قوی و تاثیر گذار در تصمیم گیری های مهم سیاسی بخشی دیگر از وظایف نمایندگان مجلس است که حداقل در تبلیغات میدانی نامزدان کمتر از آن صحبت به میان می‌آید.

 

آیا شرکت در انتخابات یک وظیفه است یا یک حق؟ طی سی و اندی سال که از عمر پر شکوه انقلاب اسلامی می گذرد، بارها و بارها شنیده ایم که از شرکت در انتخابات به عنوان یک وظیفه یاد شده است؛ اما آیا این رخداد مهم ملی یک وظیفه است یا یک حق؟

 

مسئله دیگری که قصد داریم به آن از منظر یک دانشجوی بیدار نگاه کنیم، این است که فردی که قصد داریم آن را بر صندلی نمایندگی بنشانیم باید چه ویژگی هایی داشته باشد و یا نداشته باشد

 

در قدم اول دینداری و متدین بودن یا به قولی پایبندی به ارکان دینی ویژگی اساسی و مهمی است که فرد مورد نظر باید از آن برخوردار باشد

 

در گام بعدی سطح سواد فرد نماینده بسیار مهم است اینکه می‌گوییم سواد منظورمان تنها سواد اکادمیک نیست سواد فرهنگی، سواد سیاسی، سواد بین المللی و غیره نیز شامل آن می‌شود.

 

در گام بعدی تجربه کاری در منسب های مشابه است، این مسئله حائز اهمیت است؛ اما می‌توان به افراد تازه کار نیز در صورت توانایی لازم فرصت داد.

 

گام بعدی گرایش سیاسی فرد مورد نظر است، باید در این مسئله به مصلحت نظام توجه کرد، صرف کار بلدی و ویژگی های مثبت گوناگون نباید کسی را به منزل قدرت رساند که حیات نظام را به خطر می‌اندازد.

 

پیردیر - دانشجوی بسیجی دانشگاه آزاد لاهیجان

 

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار