به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الاسلام محرابی در جلسه پرسش و پاسخ دانشجویی که توسط بسیج دانشجویی در مشهد برگزار شد، گفت: اگر کسی واقعا به دنبال جمع آوری نقاط قوت و دستاوردهای انقلاب اسلامی نرود و از این زاویه به انقلاب نگاه نکند نمی تواند جایگاه واقعی انقلاب را به دیگران بشناساند.
وی ادامه داد: در سوره مبارکه حضرت ابراهیم(ص) خداوند متعال میفرماید« ما حضرت موسی را با آیات و دلایل روشن به دو دلیل نزد شما فرستادیم اول، برای اینکه به امت خود بصیرت بدهد تا قومی که بر آنها مبعوث شده را از ظلمت، تاریکی، جهل و کج فهمی به سوی نور هدایت کرده تا درست بفهمند و ببینند.»
رئیس دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی ادامه داد: دومین دلیل «وذکرهم به ایام الله» بود، ایام الله یعنی همان روزهای مهم، سرنوشت ساز و روزهایی که رخدادهای مهمی برای امت اتفاق میافتد. به این معنا که باید این روزها را حتما یادآوری کرد و نگذاشت تا فراموش شود.
حجت الاسلام محرابی تصریح کرد: اگر شما دستاوردهای انقلاب را یادآوری کردید و نگذاشتید خون شهدا و کسانی که در این راه زحمت کشیدند فراموش شود و در دفترچهای در ایام مهم انقلاب مانند دهه فجر این دستاوردها را بیان کردید موفق خواهید بود.
بصیرت، صبوری و شاکر بودن را از خصوصیات اخلاقی خود قرار دهیم
رئیس دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی افزود: ما علاوه بر بصیرت که رهبر معم انقلاب تاکید زیادی بر آن دارند باید صبوری و شاکر بودن را به عنوان توشه برای خود داشته باشیم.
وی تاکید کرد: ما باید با صبوری کردن و تمرین این رفتار، آستانه تحمل خود را بالا ببریم و در کنار آن شکرگذار نعمات خداوند نیز باشیم.
حجت الاسلام محرابی صبوری در تعاملات اجتماعات و اتفاقات سیاسی را در کنار هم مهم دانست و تصریح کرد: در مسائل سیاسی باید بتوانیم دو جوان دارای تفاوت در افکار را در کنار یکدیگر بنشانیم تا با هم گفتگو کنند به این معنا که جوانان دارای تضارب آرا را به گفتگو دعوت کنیم.
رئیس دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی با انتقاد از کم توجهیها در انجام کرسیهای آزاد اندیشی در فضای دانشگاهی، تصریح کرد: من در جلساتی که سابق بر این داشتم در محافل دانشجویی اجازه دادم که برخی دانشجویان، شورای نگهبان را به نقد بکشند و از سوی دیگر دانشجویان انقلابی و ارزشی به دفاع از شورای نگهبان پاسخ دهند.
باید آستانه تحمل خود را بال ببریم
وی افزود: ما باید با بالا بردن آستانه تحمل و صبوری کردن اجازه بدهیم کسی که موافق نظر ما نیست حرف خود را بزند و برای گفتن انتقاد خود دچار مشکل نشود.
حجت الاسلام محرابی از برگزاری شش جلسه مستقیم با سران و بزرگان اصلاح طلب در خراسان رضوی در سال گذشته خبر داد و گفت:در سال 93 سه جلسه سه نفره و سه جلسه هشت نفره با سران اصلاح طلب در استان گذاشته شد و ما به تمامی سئوالات آنان پاسخ دادیم.
نماینده دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی شنیدن سخن دیگران را در جلب نظر آنان مهم دانست و افزود: باید در این مسیر روی دستاودهای انقلاب اسلامی کار شود و این دستاوردها را به باور رساند زیرا هرگز با دعوا نمیشود کسی را انقلابی کرد.
حجت الاسلام محرابی با انتقاد از افرادی که خواستار ایجاد فضای بسته در دانشگاهها هستند، ادامه داد: نمیتوان هر کسی را که حرفی زد و اشکالی به انقلاب وارد کرد ضد انقلاب دانست و مانع از حضورش در جامعه شویم بلکه باید به سئوالات این افراد در چارچوب نظام و قانون پاسخ داد.
جوانان به منابع و دستاوردهای انقلاب جهت رفع شبهات تجهیز شوند
وی لازمه موفقیت در مسیر انتشار دستاوردهای انقلاب در جامعه را تجهیز شدن جوانان ارزشی به منابع و اطلاعات در توضیح شبهات دانست و افزود: این نکته نیز دارای اهمیت است که بدانیم شما در جلسات سیاسی و مهم برای سئوال کردن منتقدان خود هیچ خط قرمز و محدودهای را تعیین نکنید.
حجت الاسلام محرابی افزود: باید در فضای دانشگاهی اجازه طرح سئوال را داد و سئوال هر اندازه غیر طبیعی و از نظر ما غیر قابل قبول بود با صبوری پاسخ سئوال را پیدا و به سئوال کننده اعلام کرد.
رئیس دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی متذکر شد: البته باید مراقب بود برخی که به دنبال اهانت، تخریب، تضعیف و تبلیغ نادرست هستند، فضای جولان دادن در این محیط را پیدا نکنند.
وی با اشاره به برخی انتقادات در مورد شورای نگهبان تصریح کرد: در بحث خبرگان سئوال این است که چرا فقط فقهای شورای نگهبان میتوانند نسبت به فقیه بودن خبرگان نظر بدهند و مراجع تقلید نمیتوانند نظری بدهند؟
پاسخ تمام شبهات و سئوالات در قانون وجود دارد
حجت الاسلام محرابی بیان داشت: ما اول باید مبنا را برای این بحثها روشن کنیم، زیرا اگر قانون را قبول داریم پاسخ تمام این سئوالات در متن قانون گنجانده شده است.
وی با انتقاد از افرادی که میگویند قانون یک طرفه بحث شده است و ولایت فقیه را از این حیث زیر سئوال میبرند، گفت: در اصل پنج قانون اساسی آمده«در زمان غیبت ولی عصر، ولایت امت با فقیهی است که شرایط لازم مندرج در این اصل را داشته باشد و از طریق اصل 107 یعنی شورای خبرگان انتخاب شود».
وی متذکرشد: منتقدان قانون اساسی، شورای نگهبان، ولایت فقیه و غیره ابتدا تکلیف خود را با قانون مشخص کنند، اگر التزام به قانون دارند پاسخ همه سئوالات در قانون وجود دارد؛ اما اگر منتقد قانون را قبول نداشت دیگر بحث کردن با وی بی فایده است زیرا معیاری برای پاسخگویی باقی نمیماند.
حجت الاسلام محرابی تاکید کرد: اما اگر منتقد، قانون را قبول داشت، بر اساس مصوبه مجلس و قانون انتخابات، پاسخ منتقدان را میتوان داد که حضرت امام (ره) در این زمینه فرمودند اگر در مملکت، مجلس چیزی را تصویب و شورای نگهبان تائید کرد اگر کسی بخواهد مردم را در مقابل این موضوع به خیابان کشاند افساد فی الارض است و دادگاه باید بر این اساس رفتار کند.
نظارت شورای نگهبان استصوابی، عام و در تمام مراحل مربوط به انتخابات جاری است
حجت الاسلام محرابی به ماده سه، بند سه قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشاره داشت و گفت: این قانون که مصوب دوره اصلاحات در سال 78 است اشاره میکند به این نکته که نظارت بر انتخابات مجلس شورای اسلامی به عهده شورای نگهبان میباشد، این نظارت استصوابی، عام و در تمام مراحل مربوط به انتخابات جاری است.
وی افزود: اکنون بر چه اساس در کشور بر سر این موضوع بحث است، اگر قانون را قبول داریم باید اجرا کننده آن باشیم و اگر نداریم، حق هم نداریم شورای نگهبان را زیر سئوال ببریم.
نماینده دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی متذکر شد: سئوال دیگری در این میان مطرح شده است و آن اینکه نظارت استصوابی در قانون اساسی نبوده است و تنها در این قانون بر نظارت تاکید شده است. برای پاسخ به این سئوال دو اصل از قانون اساسی را باید مطالعه کنیم .
حجت الاسلام محرابی ادامه داد: اول این که نظارت بر انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و همه پرسیها بر عهده شورای نگهبان است و نظارت انتخابات شوراهای شهر و روستا با مجلس شورای اسلامی میباشد.
سخنگوی شورای نگهبان خراسان رضوی ادامه داد: دوم این که تفسیر قانون اساسی با شورای نگهبان است به این معنا که هر جا اگر ابهامی در این خصوص وجود داشته باشد، شورای نگهبان باید وارد کار شود.
در دو جا شورای نگهبان در تائید و رد صلاحیتها دخالتی ندارد
سخنگوی شورای نگهبان در خراسان رضوی تفسیر قانون اساسی را با شورای نگهبان دانست و ادامه داد: شورای نگهبان در بحث اعتبار نامههای نمایندگان انتخابی و در بحث شش نفر حقوقدانی که رئیس قوه قضائیه معرفی و مجلس به آنان رای اعتماد میدهد حق دخالت، تصویب و یا رد صلاحیت ندارد.
نماینده دفتر شورای نگهبان خراسان رضوی متذکر شد: رهبر معظم انقلاب تفسیر شورای نگهبان را هم وزن اصول قانون اساسی دانستند که باید به اندازه اصول قانون اساسی مورد پذیرش قرار بگیرد. بر این اساس معیار رد و قبول در شورای نگهبان نیز قانون است.
حجت الاسلام محرابی گفت: ما دو ماده در قانون انتخابات داریم که اساس کار را شکل میدهد، از جمله ماده 28 و 30 که در ماده 30شرایط صلبی کاندیدا و در ماده 28 شروط کاندیدا لحاظ شدهاند.