حجت محمدی دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در زنجان با اشاره به اشارات مکرر دولت پیرامون مقوله برجام 2 تصریح کرد: در روزهایی که مردم با گذشت بیش از 2 سال از وعده های تبلیغاتی دولت محترم و وعده های صدروزه و امثالهم هنوز هیچ تاثیری از تحقق آنها بر زندگی خود ندیده اند، مشاهده می شود که اخیرا سخن از برجام 2 به میان می آورند. که به نظر می رسد در پشت پرده آن چیزهای دیگری میگذرد.
وی افزود: قراردادهای پسابرجامی خیلی خوب و منطقی جلوه داده می شوند، ولی به نظر می رسد جزئیات این قرارداد ها که بیشتر می تواند روشنگرانه باشد هم از آن محرمانه های دولت علیه مردم به شمار می رود و مردم کماکان نامحرم اند. خرید هواپیماهایی که در خوشبینانه ترین حالت و درصورت تحویل به موقع از سوی طرف مقابل تنها قابلیت پرواز و فرود در معدود فرودگاه های کشور را دارند.
محمدی خاطرنشان کرد: هواپیماهایی که تنها برای پروازهای طولانی مسیر نظیر ایران به کانادا مناسب می باشد و به اصطلاح صرفه اقتصادی دارد. سوال اینجاست، چند درصد از مردم ایران در این گروه جای میگیرند و از آن بهره مندند؟ اصلا چند درصد از مردم حتی از پروازهای داخلی استفاده می کنند؟ آیا مشکل اساسی کشور و معیشت مردم نبود هواپیماهای لوکس بوده است؟ یا اینکه دولت تنها به فکر اعیان و اشراف است و آرمان های انقلاب و امام(ره) را به فراموشی سپرده است؟
دبیر اسبق جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان تاکید کرد: یکی از ساده ترین اصل های اقتصادی این است که در تقسیم بندی مردم یک جامعه به سه طبقه بالا، متوسط و پایین، هرچه طبقه متوسط رقم بالاتری را به خود اختصاص دهد نشان از عدالت در کشور است. به عبارتی اکثریت جامعه از رفاه قابل قبولی برخوردارند.
دبیر اسبق هیات نظارت بر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان بیان کرد: یکی از پدیده های اقتصادی حاضر حرکت به سوی حذف این این طبقه از قشربندی اجتماعی- اقتصادی جامعه می باشد که از نتایج آن می توان به عدم وجود رغبت در بین مردم به حرکت های اقتصادی و توسعه مبنا اشاره کرد. در راستای همین نظریه چرایی این را اقتصاددانان این گونه توجیه می کنند که طبقه بالا نه می خواهد توسعه ای رخ دهد و نه نیاز دارد.
محمدی افزود: در مقابل طبقه پایین نیاز به توسعه دارد ولی امکانات و ابزار لازم را در اختیار ندارد. و تنها طبقه ای که پتانسیل حرکت های توسعه مبنا را دارد و امکان تحقق آنرا در خود مستتر دارد همین طبقه متوسط می باشد که در دولت حاضر در مسیر حذف قرار دارد.توجه به آمارهای مربوط به خط فقر می تواند در این زمینه راهگشا باشد.
وی ادامه داد: خب در چنین شرایطی دولت سخن از برجام 2 به میان می آورد. مگر برجام 1 چه فرجی در احوال و اوضاع معیشت و زندگی ملت به بار آورد که برجام 2 می خواهد آن را تکمیل تر کند؟ اینجاست که با توجه به علائم و شرایط می توان مطرح کرد دولت با این اقدام می خواهد حساسیت مردم و سیاسیون را نسبت به قضیه مذکور بسنجد و به عبارتی برجام را تبدیل به سنسوری جهت سنجش سطح هشیاری آحاد ملت در برخورد با مسائل کشور ساخته است.