آخرین اخبار:
کد خبر:۴۹۲۶۵۱
چرایی اعتماد ۱۰۰ درصدی مردم خراسان جنوبی به اصول‌گرایان؛

نه بزرگ ملت به لیست اعتدالیون/ چرا دولت در برجامیزه کردن انتخابات موفق نبود؟

دولت بعد از تصویب برجام بسیار امیدوار بود که بتواند مجلس دهم را هم در اختیار بگیرد؛ اما مردم با اعتماد مجدد به اصولگرایان نشان دادند که دولت در تحقق وعده‌های خود موفق نبوده است و یک نه بزرگ به دولت گفتند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- بیرجند، انتخابات مجلس دهم در حالی در 7 اسفند برگزار شد که دولت، پیش از این بارها از برجامی که قراره بود حتی مشکل آب خوردن را هم حل کند اما نکرد، تعریف و تمجید کرده بود و با کلامی مانند «برجام 2» بدنبال گرفتن کرسی های مجلس بود.

 

تعریف و تمجیدهای رئیس جمهور از برجام و برداشت‌های سیاسی و تبلیغاتی از برجام تا جایی ادامه داشت که روحانی در سخنرانی خود در مراسم 22 بهمن هم گفت: «با پیروزی بزرگ ملت ایران در توافق هسته‌ای همه جهانیان فهمیدند که این ملت بزرگ و عظیم نه تنها در میدان جنگ و دفاع می‌تواند در برابر قدرت‌های جهان بایستد و آنها را وادار به شکست و سرافکندگی کند، بلکه در عرصه دیپلماسی، در عرصه منطق، در عرصه استدلال هم در برابر جهانیان قدرت تفوق دارند و می‌تواند حقوق ملی خود را به کرسی بنشاند».

 

این سخنان رئیس جمهور خیلی مورد استقبال قرار نگرفت و نتوانست دیدگاه مردم نسبت به اعتدالیون و اصلاح طلبان عوض کند و حالا دولت که بعد از تصویب برجام بسیار امیدوار بود، بتواند مجلس دهم را هم در اختیار بگیرد، در 7 اسفند با یک نه بزرگ روبرو شد و مردم با اعتماد مجدد به اصولگرایان نشان دادند که دولت در تحقق وعده‌های خود موفق نبوده است.

 

این موضوع در استان‌ها بیشتر نمود پیدا کرد و در برخی استانها مانند خراسان جنوبی با وجود تبلیغات گسترده کاندیداهای طیف دولت و مستقلیون که گرایش بیشتری به سمت جریان اعتدال داشتند و استفاده از فضای مجازی، رسانه‌ها و با وجود تخریب‌هایی که علیه نامزدهای اصولگرایان در استان انجام شد، اما مردم به 4 گزینه‌ اصولگرا رای دادند تا به نوعی اعتراض خود را نسبت به دولت و وعده‌های محقق نشده از جمله انتقال آب به استان، ایجاد اشتغال و سایر بی توجهی‌های دولت به مردم این منطقه محروم از این طریق بیان کرده باشند.

 

اگر نیم نگاهی به آمار سایر استان‌ها بیندازیم می‌بینیم که در بیشتر استان‌های کشور از جمله اصفهان، خراسان رضوی،همدان، کرمانشاه و... اکثریت قاطع منتخبان مجلس دهم را اصولگرایان و افراد ارزشی تشکیل می‌دهند.

 

این پیروزی اصولگرایان در انتخابات 7 اسفند 94 در حالی رقم خورد که اصلاح طلبان و جریان وابسته به دولت از تمامی امکانات رسانه‌ای داخل و حتی حمایت برخی رسانه‌های خارج کشور بهره مند بودند، همچنین این افراد هزینه‌های بسیار سنگینی که گاها میلیاردی می‌شد برای تبلیغات خود صرف کرده بودند و از تمام امکانات برای پیروزی استفاده می‌کردند.

 

برجام روی آراء اصلاح طلبان اثری نداشت

مهدی رضایی بروجردی، جانشین بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بیرجند با بیان اینکه اصلاح طلبان شکست سنگین در مقابل خواست ملت ایران اسلامی خوردند، گفت: مجلس اینده مجلسی باید انقلابی و پر نشاط باشد تا بتواند در پسا برجام عملکرد خوبی داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه مجلس باید منتقد باشد تا نقاط ضعف و قوت دولت را ارزیابی کند و نقاط ضعف را تبدیل به قوت کند، گفت: دولت انتظار داشت تا مجلس را با خودش هم فکر کند اما در وعده‌هایش به مردم کوتاهی کرد و این باعث این شد تا مجلسی شکل بگیرد که از منتقدان است.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه دولت تاکنون وعده‌های اقتصادی زیادی به مردم داده که نتوانسته است به آن عمل کند، افزود: برجام هم با تمام تبلیغاتی که در مورد ان کردند، نتوانست روی آراء اصلاح طلبان اثرگذار باشد.

 

رضایی با بیان اینکه کاندیداهایی که از خراسان جنوبی به مجلس راه پیدا کردند، افراد خدوم و ارزشی و انقلابی هستند، گفت: مردم با رای دادن به افراد ارزشی و انقلابی نشان دادند که امنیت، معیشت و اقتصاد کشور برایشان مهم است.

 

عدم تحقق وعده‌ها؛ دلیل عدم موفقیت دولت در انتخابات

 

همایون ارغوانی، فعال دانشجویی دانشکده کشاورزی بیرجند هم با بیان اینکه مجلس آینده از همه  طیف‌ها با همه کمی و زیادی در آن حضور دارند، گفت: امید است که با همراهی همه طیف ها بتوانیم شاهد افزایش کارایی مجلس و رفع برخی مشکلات مردم با همراهی همه طیف ها در مجلس باشیم.

 

وی گفت: این مجلس به علت همراهی همه طیف ها، از بعد نظارتی نیز به نظر خوب عمل خواهد کرد چراکه از با این رای ملت مجلس آینده از یک مجلس صرفا دولتی خارج شد.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه تا به امروز با هر دولتی که مستقر شده است مجلس بعدی با آن دولت و از همفکران آن دولت شکل گرفته است، افزود: امسال بر خلاف سالهای قبل حضور اکثریت مجلس با طیف اصولگرایی این معنا را دارد که دولت باید در رویکرد خود نسبت به خیلی از موارد تجدیدنظر کند.

 

ارغوانی بیان داشت: اینکه مردم به کاندیداهای حامی دولت در سراسر کشور کمتر رای دادند، زنگ خطری است، برای دولتی که باید یک سال و اندی دیگر خودش را دوباره به رای مردم بگذارد.

 

توجه ویژه به اقتصاد و معیشت مهمترین وظیفه مجلس جدید است

وی با اشاره به اینکه این کمی اقبال مردمی به طیف دولت می تواند از عدم اجرا و تحقق اهداف دولت نشات گرفته باشد، گفت: دو سال دولت جامعه را با بحث برجام معطل کرد و با گره زدن همه مشکلات به برجام این توقع را بوجود آورد که در صورت اجرای برجام همه مشکلات رفع می شود و هم اکنون مردم با مشاهده وعده تو خالی دولت و عدم توانایی دولت در برجامیزه کردن فضای انتخابات اقبال کمی به نامزدهای طیف همراه دولت نشان دادند.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه مجلسی کارآمدتر است که بتواند نقاط ضعف دولت را از سر همراهی و دلسوزی متذکر شود و راهکار رفع آن را ارائه دهد نه اینکه با دولت صددرصد همراه شود و به خاطر برخی سیاسی کاری ها چشم بر روی مشکلات و تخلفات ببندد، گفت: وظیفه مجلس در وهله اول ارائه راهکارهایی برای خروج وضعیت کشور از رکود است و مجلس باید در ابتدای راه خود توجه ویژه ای به مسئله اقتصاد و معیشت داشته باشد.

 

ارغوانی ضمن تشکر از حضور مردم در انتخابات و انتخاب افراد ارزشی و انقلابی برای مجلس، گفت: افرادی که از لیست اصولگرایان انتخاب شدند و به مجلس راه یافتند افرادی خدوم و ارزشی و انقلابی هستند که در حل مشکلات مردم تاثیر بسزایی خواهند داشت.

 

دولت در برجامیزه کردن انتخابات موفق نبود

فهیمه سادات حقانی، مسئول تحلیل و بررسی سیج دانشجویی طبس و عضو مجمع نخبه پروری دیالمه هم با بیان اینکه بیشترین کرسی مجلس آینده به اصولگرایان اختصاص دارد و از این جهت جای امیدواری است که در زمینه ی اقتصاد و معیشت مردم، تغییرات مثبتی ایجاد شود، بیان داشت: از آن جایی که دولت در عمل به وعده‌های خود بسیار ضعیف عمل کرد، مردم امیدواری خود را نسبت به بهبود وضعیت و تحقق وعده‌های انتخاباتی از دست دادند و بدنبال تغییر شرایط موجود بودند، لذا نسبت به لیست معرفی شده از سمت دولت، واکنش خوبی نشان ندادند.

 

وی با بیان اینکه کسانی باید وارد مجلس شوند که حق جو و حق طلب باشند و در قبال هر اتفاقی که در مجلس می افتد، واکنش درست و منطقی از خود نشان دهند، افزود: ما نه به دنبال مجلس دولتی هستیم و نه مجلس ضد دولت. خواست ملت، مجلسی حق گو، حق جو و حق طلب است.

 

این فعال دانشجویی با بیان اینکه دولت تمام تلاش خود را در تنها راستای رفع تحریم‌ها انجام داد، تا جایی که از سایر وظایف خود بازماند، گفت: مردم در حال حاضر مشاهده می کنند بر خلاف وعده های انتخاباتی رئیس جمهور، مبنی بر اینکه هم چرخ سانتریفیوژ ها باید بچرخد و هم چرخ زندگی مردم، اما متاسفانه امروز شاهدیم که هر دو چرخ پنچر شده اند و مردم نسبت به امیدهایی که در ابتدای کار این دولت به مردم داده می شد، بدبینانه نگاه می‌کنند.

 

حقانی گفت: این عملکرد ضعیف و فرجام ناامید کننده برجام، مردم را بر آن داشت تا روی به کسانی بیاورند که ارتباطی با این دولت ندارند، تا شاید با این بهانه، گرهی از مشکلات کنونی باز گردد به همین دلیل اکثریت مجلس با اصولگرایان است.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۰
مردم ولایتمدار خراسان جنوبی همیشه ولایت مداری خود رو ثابت کردن.............
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار