به گزارش خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، شکرالله سلمانزاده، معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به وجود سمی خطرناکی در آجیلهای مانده و لزوم دقت در خرید آجیل شب عید بیان داشت: توصیه میشود آجیل از مغازههای معتبر خریداری شده و از خرید کردن از دورهگردها و وانتهایی که در فضای باز اقدام به فروش مواد خوراکی و آجیل و شیرینی میکنند، خودداری شود.
وی عنوان کرد: قرار گرفتن آجیل در فضای باز و در معرض رطوبت، موجب رشد قارچ خطرناکی در آجیلهای مانده و مرطوب میشود. قارچی که در آجیل رشد میکند، سم بسیار خطرناکی به نام آفلاتوکسین تولید میکند که میتواند به کبد آسیب جدی برساند.
سلمانزاده افزود: مردم باید دقت کنند و با قیمت پایین آجیلها، فریب نخورند؛ زیرا در روزهای خرید عید برخی کاسبان آجیلهای مانده را به قیمت پایین به فروش میرسانند.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه میشود که مردم آجیلهای تازه و خشک را خریداری کنند و پیش از خریداری به طعم آن توجه کرده و آن را تست کنند.
وی گفت: همچنین توصیه میشود در روزهای نوروز از آجیلهای کمنمک و خام استفاده شود، مصرف نمک در کشور ایران روزانه حدود 15 گرم است که سه برابر حد مجاز است؛ در حالی که مصرف نمک در حالت مطلوب باید روزانه تنها پنج گرم (به اندازه یک قاشق مرباخوری) باشد.