علی مشهدی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، در حاشیه جشنواره کودکان مبتلاب به اختلال دی اچ دی گفت: این بیماری یک عصب تحولی است که حدود پنج درصد از کودکان و 2.5 درصد از بزرگسالان را دچار خود میکند.
وی با یادآوری این نکته که بیماری ای دی اچ دی یک اختلال شایع و نیازمند توجه روانشناسان و متخصصان است، افزود: این بیماری چنانچه به موقع درمان نشود، از کودکی به بزرگسالی منتقل میشود و بزرگسال را به عوارضی همچون کمبود تمرکز، توجه و رویایی روان مبتلا میکند.
این استاد دانشگاه با بیان این موضوع که در ایجاد این بیماری عوامل مختلفی نقش دارند، خاطرنشان کرد: وراثت، ژنتیک، ساختارهای مغز و واکنشهای مغزی از جمله عوالی است که منجر به ایجاد چنین اختلالی میشود که در میان این عوامل، ژنتیک نقش بیشتری دارد.
مشهدی با تاکید بر اینکه برای درمان کودکان مبتلا به ای دی اچ دی باید به روانشناس بالینی و روانپزشک مراجعه شود، تصریح کرد: درمان این کودکان به صورت دارو درمانی، درمانهای روانشناختی و اجتماعی مبتنی بر رفتار درمانی، دارویی و آموزش والدین است.
وی در ادامه به نحوه آموزش والدین کودکان مبتلا به این اختلال اشاره و بیان کرد: آموزش والدین کودکان مبتلا به ای دی اچ دی به دو روش شناخت بیماری و آموزش روشهای درمانی است که آموزش روشهای درمانی مبتنی بر مداخلات بازی محور میباشد که بر کنشهای اجرای بیمار تاثیرگذار است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: درمان نورفیک بک در سطح بعدی از درمان کودکان ای دی اچ دی قرار دارد که به عنوان درمان مکمل پیشنهاد میشود.
مشهدی در ادامه یکی از علائم بیماری این اختلال را در کودکان، پایین بودن سطح تمرکز خواند و بیان داشت: دراین کودکان توجه پایدار در زمان انجام تکالیف وجود ندارند، اغلب فراموش کارند و وسایل خود را گم میکنند، حرکات تکانشی دارند و رفتار هدفمند در آنان کمتر دید میشود.
وی اضافه کرد: برای کودکانمبتلا به ای دی اچ دی رعایت نوبت بسیار سخت میباشد و اغلب میان حرف و بازی همسالانه خودمیپرند که این رفتارهای منجر به مشکلات رفتاری در سطح خانواده و همسالانه آنان میشود.
این استاد دانشگاه بیان داشت: تحقیات نشان داده است این بیماری مربوط به نارسایی کنشوری لُب پیش پیشانی مغز و برخی دیگر از نواحی مغز از جمله مخچه، غدههای پایه هسته است.
مشهدی با اشاره به این مطلب که در کشور ما شیوع این بیماری پنج درصد میباشد بیان داشت: خوشبختانه در دانشگاهای ایران پژوهشهای خوبی در خصوص این اختلال صورت گرفته و یا در حال انجام است.
این استاد دانشگاه در ادامه پیامدهای و مشکلاتی که از کم توجهی به درمان بیماران ای دی اچ دی به وجود خواهد آمد را برشمرد و بیان کرد: چنانچه به درمان این بیماران در کودکی کم توجهی شود با مشکلاتی مانند رفتارهای ضد اجتماعی، رفتارهای پرخطردر رانندگی، به خطر افتادن سلامت جسمی در ناحیه قلب و عرقی و ایجاد معظلات زیاد در روابط زنا شویی، سوء مصرف مواد و دیگر رفتارهای پرخطر مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه افراد بزرگسال مبتلا به اختلال ای دی اچ دی میتوانند با مراجعه به روانشناس بالینی و روانپزشک بیماری خود را معالجه کنند، خاطرنشان کرد: افراد بزرگسال برای درمان ابتداد مورد سنجش قرار میگیرند و بعد بیماری آنان تشخیص داده میشود.