پورثانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در مشهد، گفت: معاونت پژوهشی دانشگاه با رسالت اعتلای فرهنگ تحقیق، پژوهش و فن آوری در حیطههای هوافضایی که هر ساله پروژهها و طرحهای مختلفی را برای گام نهادن در این راه بر گزار می کند.
وی ادامه داد: امسال نیز طبق سنوات گذشته و به دستور گروه مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد و گروه مکانیک دانشکده مهندسی این دانشگاه، مسابقات ملی پرواز در دستور کار انجمن علمی هوافضا قرار گرفت.
دبیر انجمن علمی- دانشجویی هوفضای دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: مسابقات ملی پرواز که سابق بر این با نام مسابقات لذت پرواز و با هدف آشنایی با اصول پرواز، طراحی و ساخت پرندههای فوق سبک دست پرتاب و با چشم انداز دستیابی به طراحی منحصر به فردی برای سازههای پرنده فوق سبک کم مصرف با نظام پروازی گلایدری، چندین سال است که توسط انجمن علمی مهندسی هوافضا برگزار میشود.
پورثانی ادامه داد: امسال به سبب اقتضای وضع فعلی کشور، علوم هوافضایی از جمله علوم بسیار استراتژیک به شمار میرود و مورد توجه فراوان ارگانهای دولتی و غیر دولتی قرار گرفته است به همین دلیل کادر اجرایی انجمن علمی مهندسی هوافضا بر آن شد تا این مسابقات را به صورت ملی برگزار کند.
وی با بیان این مطلب که مسابقات پرواز با گرد هم آوری دانشجویان مستعد، نخبه و کوشا و اساتید مطرح در حیطه هوافضا قصد ایجاد فضایی مناسب برای آموزش آکادمیک علوم پرواز و همچنین فضایی رقابتی برای تثبیت دانستههای دانش پژوهان، دارد، تصریح کرد: ازطرفی با به چالش کشیدن ایدهها و دیدگاههای متفاوت شرکت کنندگان تلاش داریم به ساختاری ایده آل برای سازههای پرنده سبک با مصرف سوخت پایین که یکی از نیازهای بسیار مهم صنعت هوایی هر کشوری میباشد، دست پیدا کنیم.
دبیر انجمن علمی- دانشجویی هوفضای دانشگاه فردوسی مشهد در ادامه سخنان خود با اشاره به این موضوع که در این مسابقات ۳۵ تیم از دانشگاههای سراسر کشور در این مسابقات شرکت کردند، گفت: همدان، بیرجند، کرمان، شاهرود، اهواز، امیدیه و غیره از جمله شهرهایی هستند که در این مسابقات حضور یافتند.
پورثانی ضمن بیان این نکته که هم اکنون مسابقات در سالن ورزشی امام علی دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است، یادآور شد: این دوره از مسابقات به دلیل متراژبالای این سالن جزء بهترین دورهها از لحاظ رکورد گیری در طول و مداومت پروازی میباشد.