به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از رشت، سرهنگ محمد خانی امروز در همایشی که با عنوان حریم شیشه ای با هماهنگی بسیج دانشجویی دانشگاه آازاد رشت برگزار شد، گفت: میانگین جرایم اینترنتی در استان گیلان استفاده از اپلیکیشن های اجتماعی است که 37%را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان این 24% از جوانان از وبلاگ ها و سایت ها استفاده میکنند، گفت: براساس نمودار تحصیلات بزهکاران اینترنتی، بیشترین درصد متعلق به افرادی است که از دیپلم به بالا دارند.
رئیس پلیس فتای استان گیلان تصریح کرد: 80% بزهکاران اینترنتی مرد هستند و بیشترین درصد بزهکاری مخصوص افرادی است که میانگین سنی بالای 24 دارند.
محمد خانی افزود: لفظ حریم خصوصی یکی از دغدغه های کاربران شبکه مجازی می باشد که حین نصب برنامه نسخه خارجی این امنیت حفظ حریم خصوصی را براساس قوانین برنامه مورد نظر لغو میکند.
وی گفت: وایبر برنامه ای است که با نصب آن امکان دسترسی به موقعیت مکانی، پیام ها و ویرایش مخاطبین را میتواند انجام دهد و تلگرام هم با نصب چنین امکانی برای استفاده از دوربین عکاسی، ضبط و پیام رسانی از گوشی فرد استفاده کننده را خواهد داشت.
رئیس پلیس فتای استان گیلان افزود: انتشار عکس های خصوصی و دسترسی غیر مجاز به صفحه شخصی از مهمترین دغدغه ها است و بیشترین قربانی در این شبکه ها خواهران عضو شبکه اجتماعی می باشند و ابروی رفته افراد قربانی قابل بازگشت نمی باشد.
محمد خانی تصریح کرد: برای جذب افراد قربانی از روش ارسال شارژ و عکس و فیلم های مبتذل استفاده میشود و موضوع جاسوسی از اطلاعات یک کاربر را انجام می دهند و براساس کسب اطلاعات از روحیات، احساسات و شخصیت افراد به آسیب زدن کاربرین می پردازند.
وی برای امنیت بیشتر از وبلاگ، سایت وصفحه های دارای پروتکلssl استفاده از صفحه های کلید مجازی و استفاده از فروشگاه های اینترنتی دارای نماد اعتماد الکترونیک و عدم توجه به پیشنهاد های اغوا گرانه ایمیلی و پیامکی را توصیه کرد.
رئیس پلیس فتای استان گیلان گفت: به ایمیل های رایگان اعتماد نکنید چرا که ممکن است برنامه ای مخرب باشد.
محمد خانی افزود: شبکه های اجتماعی خارجی پر از حفره است و برای از بین بردن امنیت و نفوذ در بین مردم جهان سوم این را به مردم ما داده اند و حتی خود آنها برای حفظ امنیت خودشان از برنامه های خارجی استفاده می کنند، چه خوب است ماهم از برنامه های داخلی خودمان مثل فیس نما ،کلوب،آپارات، دلشکسته، نت ایران، بیسفون،ساینا وسروش استفاده کنیم و از نگهداری عکس و فیلم های شخصی در گوشی دارای برنامه اندروید و اجتماعی خودداری کنیم.
وی خاطر نشان کرد: در صورت واگذاری تلفن به روش فنی و مطمئن اطلاعات را پاک کنید.
رئیس پلیس فتای استان گیلان خاطر نشان کرد: از قوانین، اخلاق و فرهنگ فضای مجازی، آشنایی با ابزار نوین و روش صحیح بهره گیری از آنها باید آشنایی و آگاهی کامل داشته باشیم.
مجمدخانی در پایان مسیر ارتباطی مردم با پلیس فتا را شماره تماس0132182118 وایمیلgfata@police.irاعلام نمود.