به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حمید قبادی دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در آیین اختتامیه پنجمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر که با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی مرادخانی معاون هنری وزیر ارشاد در تالار وحدت برگزار شد، گفت: پنجمین جشنواره مد و لباس فجر را با تمام فرازها و نشیبها پشت سر گذاشتیم و میرود تا این جشنواره هر روز جای خود را در میان مردم باز کند.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره تلاش کردیم، محوریت فرهنگی ـ هنری را رعایت کنیم و برنامهریزیها به سمت افزایش بار فرهنگی جشنواره حرکت کرد که با توجه به بازخورد صحبت بسیاری از هنرمندان بسیار مثبت بود و افرادی که در دورههای گذشته به رویکرد ما منتقد بودند، در این دوره واکنشهای مثبتی را نشان دادند.
قبادی افزود: خوشبختانه نگاه و رویکرد مسئولان کشورمان به تدریج به این موضوع معطوف شده است و این احساس ایجاد شده که اگر میخواهیم کار مهمی در حوزه فرهنگ انجام دهیم، باید هویتمان را به جهان معرفی کنیم و در این مسیر بهترین راه استفاده از لباس است؛ چراکه لباس معناهای مفهومی زیادی را در برمیگیرد و محدود به مرز جغرافیایی نیست.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با بیان اینکه هنرمندان کمکم ذائقه مردم را متوجه شدهاند، گفت: طراحان در گذشته با ارائه طرحهای سنتی نمیتوانستند ذائقه عموم مردم را تأمین کنند، اما بهتدریج از رویه قدیمی خود فاصله گرفتهاند و امروز شاهد هستیم بسیاری از برندهای فعال ملی، تیراژ گسترده پیدا کردهاند.
قبادی گفت: در این جشنواره شاهد بودیم طراحان با فرهنگ، اصول و ارزشهای جامعه ارتباط منطقی برقرار کردند و تلاش دانشگاهیان در حال به نتیجه رسیدن است که امیدواریم در سال 95، سرفصلهای دانشگاهی نیز اصلاح شود.
وی افزود: محور اقتصاد مقاومتی، نگاه به تواناییهای این کشور است مشروط به اینکه تواناییهای خود را باور کنیم. باید بپذیریم که هنر طراحی وارد صنعت پارچه کشور شود و نساجان ما باید بدانند که باید در خدمت مجموعه طراحی کشور باشند و در این چرخه، طراحان نیز باید به محصول ایرانی اطمینان کنند؛ چراکه در جشنوارههای بینالمللی که تاکنون برگزار شده است، شاهد بودیم که بسیاری از طراحان جهانی به توانایی تولیدکنندگان و طراحان ایرانی اذعان داشتند.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس با اشاره به وجود بخش مسابقه زنده طراحی لباس در جشنواره امسال گفت: این بخش شاهکاری را خلق کرد که تا پیش از این باورش برای بسیاری از افراد سخت بود. این نشان میدهد ما میتوانیم ذائقه مردم را تغییر دهیم و آن را به پیش ببریم و امیدواریم مسئولان بیش از گذشته باور کنند که لباس و پوشاک در حوزه امنیت ملی، اقتصاد مقاومتی و فرهنگ بیش از دهها حوزه دیگر میتواند تأثیرگذار باشد. اعتنای به این مسئله باعث میشود بسیاری از مشکلات حل شود و این قدرت به دست جوانان کشور با اتکا به ارزشهای اسلامی و دینی قابل تحقق است.