محسن منصورسمائی، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه امام حسین(ع) در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، تصریح کرد: وقتی به سخنان و وعدههای دولتیها در سالی که گذشت، نگاه میکنیم، میبینیم که طرحها و برنامههای اقتصادی به ظاهر خوبی قرار است اجرا شود، که نتیجهاش بر زندگی و معیشت مردم تاثیر چشمگیری خواهد داشت؛ ولی انصافاً وقتی به زندگی مردم که نگاه میکنیم میبینیم اوضاع اجتماعی و معیشتی آنها بهتر که نشده، بلکه در بسیاری از موارد بدتر هم شده است. به نظر میرسد که اینها تنها وعدههایی بود که داده شد و اجرا نشد.
این فعال دانشجویی در مورد رویکرد اقتصادی دولت خاطر نشان کرد: روحانی در زمان تحویل لایحه بودجه سال 94 در صحن مجلس اولویت اول دولت را کاهش تورم با حفظ روند کاهنده رشد پایه پولی و نقدینگی اعلام کرد و گفت اگر شرایط اقتصادی بیثباتی داشته باشیم سرمایه گذاری شکل نمیگیرد و کاهش تورم را شرط اصلی خروج از رکود و ایجاد رونق اقتصادی نام برد. این رکود اقتصادی بیسابقه که به قول وی نشان از بیثباتی اقتصادی است، همچنان در کشور وجود دارد.
منصورسمائی ضمن اشاره به کاهش تورم در دولت اظهار داشت: یکی از مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم را میتوان کاهش تورم نامید که آن هم بخاطر یک سری سیاستهای انقباضی دولت بوده که علاوه بر کاهش تورم، پیامدهای دیگری همچون رشد شدید پایه پولی و نقدینگی و به تبع آن رکود بیسابقه در کشور را در پی داشته است؛ همان چیزهایی که قول روند کاهنده آنها را داده بودند.
وی افزود: روحانی در همان صحن علنی اعلام کردند که بانک مرکزی محل تامین اعتبارات دولت نیست، درحالی که یکی از دلایل افزایش پایه پولی در کشور که سهم 6.1 درصدی را هم داشته، برداشت دولت از حساب بانک مرکزی اعلام شده است. از دیگر وعدههای دولت، مبارزه با خام فروشی نفت بود، اما چیزی که میبینیم کاملا در تضاد با ادعای دولت است. قراردادهای بیشمار با کشورهای غربی برای واردات اقلام غیر ضروری، سکوت کردن در مقابل قراردادهای نفتی ننگین برای خام فروشی این سرمایه ملی . افت 17 درصدی صادرات غیرنفتی که بدترین مبادلات تجاری در 10 سال اخیر را نشان میدهد، اینها چیز دیگری را میگویند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشکده علوم پایه دانشگاه امام حسین(ع) خاطر نشان کرد: شاید هیچ کس نباشد که این جمله «بهبود فضای کسب و کار» را از رئیس جمهور نشنیده باشد و شاید با اطمینان هم به توان گفت هیچ کس هم نباشد که این فضای بهبود یافته را دیده باشد. صحبتهای وی برای بهبود فضای کسب و کار در مناظرههای انتخاباتی بسیار زیبا و دلربا بود، ولی این فضا آنقدر غبار آلود شده که سرمایه گذاران جرأت ورود به آن را ندارند.
منصور سمائی در پایان اظهار داشت: آمارها نشان میدهد با گذشت حدود یک ماه و نیم از برجام و دوسال و نیم از آغاز کار دولت، اوضاع معیشتی مردم بدتر شده است، بطوری که فعالان اقتصادی بیکار شدن روزانه 5000 نفر از افراد شاغل را اعلام کردهاند. به نظر میرسد کلید رونق اقتصادی در دست خود جوانهای این مملکت باشد و با گشتن در جیب این غربیها چیزی عاید کشور نخواهد شد. باید به خودمان تکیه کنیم و تولیدات خودمان را رونق دهیم. در ایجاد اقتصاد مقاومتی همه باید تلاش کنیم و هرجا که هستیم را مرکز دنیا بدانیم.