به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، دانشگاههای خراسان شمالی در سالی که گذشت فراز و نشیب های فراوانی به خود دیدند، تشکلهای دانشجویی نیز در برهه های مختلف دست به فعالیت های ریز و درشت زدند و بنا داریم در این گزارش به برخی از مهمترین اتفاقات رخ داده اشاره کنیم، از جمله حرکت های دانشجویی زیبایی که از سوی تشکل ها صورت پذیرفت ماجرای کمک دانشگاهیان و خیران برای تهیه دست مصنوعی برای علی تیموری یکی از دانشجویان دانشگاه بجنورد بود؛ که در حین کار دچار سانحه شد و دو دستش قطع شد بود.
برگزاری همایش «بنی آدم» برای تقدیر از تمام خیرین
در این رابطه همایشی تحت عنوان «بنی آدم» برای تقدیر از تمام خیرینی که کمک کردند تا دو دست مصنوعی رباتیک و قابل حرکت برای علی خریداری و نصب شود، برگزار شد و یک بار دیگر علی و دوستانش سرود همدلی و همزبانی خواندند. در این مراسم که خیل عظیمی از دانشجویان و خیرین حضور داشتند، از زحمات و رنج های بزرگی که همسر علی یعنی خانم فاطمه حمیدی می کشد، نیز تقدیر به عمل آمد و لبخند را به لب این زوج دانشجوی جوان رویاند.
علی تیموری جوان ۲۲ سالهای است که دانشجوی رشته مشاوره دانشگاه بجنورد بوده و در تعطیلات تابستانی پارسال، برای تامین مخارج تحصیل در یک شرکت ساختمانی مشغول به کار شده بود. با فاطمه حمیدی ۱۷ساله، دخترعمهاش ازدواج کرده بود. آنها همان تابستان عقد کرده بودند. دو هفته از عقد نگذشته بود که علی در هنگام جابهجایی میلگرد برای آرماتوربندی ساختمان بوده، دچار برقگرفتگی با برق فشار قوی میشود و از طبقه سوم ساختمان نیمه کاره به پایین پرت میشود و پزشکها مجبور می شوند هر دو دستش را از آرنج قطع کنند.
این ماجرا ادامه دارد تا به پیشنهاد اسکندری از اساتید فلسفه دانشگاه بجنورد موضوع رسانه ای می شود و با پای کار آمدن خیریه همت خیلی زود مبلغ 300 میلیون تومان برای تهیه دو دست مصنوعی قابل کنترل از سوی خیرین فراهم می شود. این گونه می شود که گوشه ای از آلام این تازه داماد با دستان پرمهر مردم متدین و خداشناس برطرف می شود.
دانشگاه پاک
امسال همراه شد با برگزاری سومین جشنواره «دانشگاه پاک» 30 آذر ماه در دانشگاه بجنورد که طی آن کارشناسانی از مشاوره دانشجویی و وزارت علوم برای هم اندیشی پیرامون پاک کردن دانشگاه از اعتیاد دانشجویی گرد هم آمدند، در حاشیه این همایش خبرنگاران ما نیز به گفتوگو با چند تن از دانشجویان مصرف کننده مواد مخدر پرداختند که مورد استقبال مخاطبان واقع شد.
یکی از این دانشجویان که در مراحل ترک اعتیاد بود به خبرنگار ما گفت: قرص ها به خاطر مصرف آسان تر میان دانشجویان استان مرسوم شده است، متاسفانه برخی داروخانه ها و سوپر مارکت ها اقدام به توزیع آن به اشخاصی که از قبل می شناسند، می کنند.
وی در ادامه تصریح کرد: از این وضعیت خسته شده ام و به این نتیجه رسیده ام که مصرف مواد و سیگار هیچ کمکی به پیشرفتم که نکرد حسابی مرا از زندگی عقب انداخت، برای همین می خواهم ترک کنم و درسم را جدی تر ادامه بدهم.
از او در خصوص مرکز مشاوره دانشگاهشان سوال می کنم، می گوید: دقیقا نمی دانم کجای دانشگاه واقع شده است و اصلا مرکز مشاوره داریم یا نه، با این حال اگر داشته باشیم 100 درصد به آن مراجعه می کنم؛ البته اگر حرفم را بفهمد و رازدار باشد.
وی تصریح کرد: امروز کلاس های معروف به NA یا همان معتادان گمنام راه اندازی شده است که خیلی مفید و بی هزینه است و توصیه می کنم دانشجویان مصرف کننده حتما سری به آنجا بزنند.
از او می پرسم در روزهای سخت ترک اعتیاد به چه پناه می بری، پاسخ می دهد: اگر باور کنید این روزها خیلی ارتباطم با قرآن بیشتر شده است و سعی می کنم نمازهایم را اول وقت بخوانم. نماز و قرآن کمک کارم هستند و یک قلم هوشمند دارم که وقتی روی آیات می گیرم هم عربی اش را تلاوت می کند و هم معنای فارسی اش را و این خیلی به من نیرو و آرامش می دهد. از او می پرسم زیباترین آیه قرآن از نظرت کدام بوده، بلافاصله می گوید: " وَمَن یَتَّقِ اللَّـهَ یَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا وَ یَرْزُقْهُ مِنْ حَیْثُ لَا یَحْتَسِبُ" یعنی خدا راه نجات برای بندگانی که اطاعتش کنند، قرار داده و روزی آن ها را از جایی که فکرش را نمی کنند، می دهد.
اکران فیلم سانسور نشده
اما دانشگاه بجنورد مجددا خبرساز شد و اواخر مهرماه بود که فیلمی سانسور نشده از سوی یکی از کانون های دانشجویی اکران شد، این اقدام که بلافاصله از سوی مسئول نهاد و رئیس دانشگاه نیز محکوم شد حاشیه هایی با خود به همراه داشت. در ماه محرم و در شبی که در نمازخانه دانشگاه عزاداران اباعبدالله الحسین(ع) در حال سوگواری بودند، در آمفی تئاتر دانشکده هنر فیلمی سانسور نشده اکران می شود.
پخش نسخه اصلاح نشده و دوبله نشده ی فیلم امریکایی «تلقین» در حالی صورت می پذیرد که نسخه اصلاح شده و مناسب آن هم موجود است، هرچند بانیان این مراسم در حرکت قابل تأمل با اصرار بر پخش نسخه ی اصلاح نشده ی آن موجبات فضایی ابهام آمیز در آمفی تئاتر مختلط دانشکده را فراهم کردند.
حکیمان!
اما دانشگاه حکیمان امسال به محل جدید خود منتقل شد، این جابجایی در حالی صورت گرفت که زیرساخت های آن برای ورود دانشجویان به خوبی فراهم نشده بود و هنوز هم بسیاری از آن ها همچنان ادامه دارد، در این رابطه در حال تهیه گزارش مبسوطی هستیم که ان شاء الله در روزهای آتی منتشر می شود، از جمله آن مشکلات می توان به آب مخزنی و غیر لوله کشی، سرویس ایاب و ذهاب نامناسب، قرار گرفتن در وسط بیابان و نبود محوطه سازی مناسب و مکانی برای استراحت دانشجویان اشاره کرد.
برجام به شما ربطی ندارد!
امسال بود که انجمن اسلامی دانشگاه بجنورد نیز با حضور ابراهیم اصغر زاده کار خود را آغاز کرد و این افتتاحیه با برخی حواشی روبرو شد، ازجمله آن سخنرانی حاشیه ساز وی در مراسم بود، او علی رغم تعابیری که در وصف دانشجویان از جمله آزاد اندیش بودن و فرهیخته بودن بکار برد در بخشهایی از صحبت هایش با بیان اینکه اگر آقای روحانی قباله کاخ سفید را هم همراه برجام با خود می آورد باز هم عده ای نق می زدند، افزود: کشور نیاز به اشتغال دارد، نیاز به رونق اقتصادی دارد و شما بدون تعامل با دنیا و بدون تکنولوژی های روز مگر می توانید به این هدف برسید.
وی با اشاره به اینکه بروید دست روحانی و ظریف را ببوسید که آبروی شما را حفظ کرد، گفت: جزئیات برجام به شما چه ربطی دارد؟ این یک قرارداد بین المللی و حاصل کار کارشناسی است و مگر ما می فهمیم که چیست تا نقدش کنیم. از جمله دیگر موضوعاتی که در این مراسم حاشیه ساز شد استفاده از پرچم بدون آرم الله بود که با انتقادات جدی از سوی دانشجویان و مسئولان دانشگاه همراه شد؛ البته دبیر انجمن آنرا کاملا غیر عامدانه دانست و از این سهل انگاری پوزش خواست.
مدال طلای دنیا
دانشگاه آزاد بجنورد نیز که ورزشی ترین دانشگاه خراسان شمالی است امسال شاهد مدال آوری مکرر دانشجویان خود در مسابقات گوناگون کشوری، آسیایی و بین المللی بود، از آن جمله علي محمدنيا، جودوکار وزن ۱۰۰- کیلوگرم تیم ملی در چهارمین دوره مسابقات جودو قهرمانی کارگران جهان در كشور ایتالیا با شكست حريفان خود از كشورهاي فنلاند، ايتاليا، و بلژيك توانست به مرحله فينال راه يافت و در اين مرحله نيز با غلبه بر حريف اتريشي خود توانست به پيروزي دست يابد و مدال طلاي اين وزن را كسب كند.
برخورد با استاد برگزار کننده اردوی مختلط
دیگر اقدام جالب توجه از سوی دانشگاه آزاد بجنورد این بود که بعد از پیگیری هایی خبرنگار ما در خصوص اردوهای مختلطی که یکی از اساتید به بهانه های مختلف برگزار می کرد طی جلسه شورای فرهنگی برخورد با استاد خاطی برگزار کننده اردوی مختلط انجام شد و وی به اخطار کتبی ضمن درج در پرونده محکوم شد.
در نامه رئیس دانشگاه به این استاد آمده است: این اقدام که بدون هماهنگی مدیر گروه، معاون آموزشی، معاون پژوهشی و نیز بدون مجوز شورای فرهنگی انجام شده است برخلاف سیاست های فرهنگی دانشگاه و منویات رهبر معظم انقلاب صورت گرفته است و در صورت تکرار، پرونده به هیات انتظامی اساتید ارجاع شده و تصمیم مقتضی اخذ خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی نیز در سالی که گذشت موفقیت های زیادی کسب کرد،از آن جمله می توان به کشت انگل لشمانیوز(سالک) برای اولین بار در خراسان شمالی توسط مرکز تحقیقات این دانشگاه اشاره کرد، ارزمانی از اعضای این مرکز به خبرنگار ما چنین توضیح داد: در سال جاری به دنبال یک گزارش از طغیان بیماری لشمانیوز در یکی از روستاهای این استان تصمیم به جداسازی و کشت این انگل برای نخستین بار در استان گرفته شد و گروهی به سرپرستی دکتر صالحی که انگلشناس مرکز تحقیقات بیماریهای منتقله هستند، به محل اعزام شدند و جداسازی انگل صورت گرفت.
وی گفت: در رابطه با بیماری لشمانیوز درباره مخازن و ناقلین و موارد انسانی تحقیقات انجام گرفته است و کشت انگل، جداسازی و کارهای ملکولی برروی انگل نیز انجام گرفته و پیگیری تعیین نوع انگل نیز انجام میشودتا تعیین هویت شود.
اخراج سوال بر انگیز از شورای فرهنگی
از دیگر اتفاقاتی که امسال رخ داد اخراج سئوال بر انگیز مسئول بسیج دانشجویی موسسه آموزش عالی اشراق از شورای فرهنگی این دانشگاه به دستور مستقیم رئیس دانشگاه بود، پس از این اتفاق که دانشگاه از دادن هر گونه توضیح نسبت به آن خودداری کرد خیلی از دانشجویان نسبت به آن موضع گیری کردند و برخی از تشکل ها نیز موضع سکوت پیشه کردند، در این رابطه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی نیز بیانیه ای صادر کرد و طی آن نوشت: هنوز چندی از سخن صریح رهبر معظم انقلاب در محکومیت مقابله با تشکل ها و نیروهای مومن و انقلابی در دانشگاه ها نگذشته بود که باوجود این هشدار آشکار و در آستانه هفته بسیج، شاهد اخراج بی دلیل مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه از شورای فرهنگی بودیم.
در ادامه آمده بود: در واقع رئیس دانشگاه بصورت تنگ نظرانه در حضور تمام اعضای حاضر در شورا، مسئول بسیج دانشجویی این دانشگاه را از شورای فرهنگی اخراج می کند. ما این تنگ نظری و اهانت آشکار به نماینده رسمی و حقوقی یک تشکل دانشجویی را در این موسسه آموزش عالی شدیدا محکوم می کنیم و آنرا خلاف نص صریح بیانات رهبر معظم انقلاب می دانیم. همچنین از تمام مراجع قانونی و حقوقی شکایت خود را پیگیری می کنیم و تا محکوم شدن این حرکت های ناشایست دست از پیگیری بر نمی داریم.
اولین اربعین دانشجویی!
امسال اما اعزام دانشجویان به سفر کربلا و پیادهروی اربعین برای اولینبار در خراسان شمالی با حضور ۱۵۰ نفر و در قالب سه اتوبوس انجام شد، از این تعداد یک اتوبوس به زائران متاهل و خانم ها اختصاص پیدا کرد و دو اتوبوس دیگر را دانشجویان آقا از دانشگاههای سراسر استان از جمله پیام نور، آزاد و دولتی تشکیل می دادند، این کاروان با خود برنامههای فرهنگی متعددی در حین سفر و پیاده روی در نظر گرفته بود که از آن جمله می توان به جمع آوری هدایای فرهنگی و کمک های نقدی و تقدیم آن به محرومان و مستضعفان کشور عراق اشاره کرد.
آینه ای بی نظیر در دنیا
مدرس آموزشکده دارالفنون بجنورد نیز آینهای هوشمند برای خودروها اختراع کرده که در دنیا بی نظیر است، وی در گفتگو با خبرنگار ما از نبود سرمایهگذار در خراسان شمالی جهت تولید انبوه این محصول ارزشمند خبر داد. وی که کاظم اکرامی نام دارد خود روزی دانشجوی کاردانی آموزشکده دارالفنون بجنورد بوده است و هم اکنون مدرس این واحد دانشگاهی است و پس از سالها مطالعه موفق به ثبت چند اختراع کاربردی از جمله آینه هشومند خودرو شده است.
همچنین این آموزشکده پیشتر نیز موفق شده بود به همت یکی دیگر از مدرسان خود خط تولید استند های آموزشی خودرو را با کیفیت بالا و قیمت پایین تر از بازار راهاندازی کند و آنرا بعنون محصولی دانش بنیان به مراکز آموزش مکانیک خودروی سراسر کشور صادر کند.
دهه فجر با کپر نشینان
اما در این گزارش اگر از اردوهای جهادی مخلصانه دانشجویان سخن به میان نیاید جفاست، تعداد زیادی از دانشجویان خراسان شمالی برای محرومیت زدایی به مناطق دور دست و مستضعف این استان سفر کردند و از جمله گسترده ترین آنها سفر دانشجویان در ایام الله دهه فجر به اسفراین بود،خبرنگار ما نیز به صورت میدانی به حاشیه نگاری این اردوی جهادی پرداخت و نوشت: وقتی همه امکانات و اینترنت و تلگرام و هرچه رنگ تعلق پذیرد را از خود آزاد می کنی و می آیی در بین محرومان تازه مفهموم جهاد را لمس می کنی، اینجا آب برای خوردن به سختی گیر می آید چه برسد "دیتا" برای تلگرام، اینجا تلگرامت مستقیم به خدا وصل است و تو و خدا با هم در خصوصی هستید، این است که مقتدایمان فرمود اردوهای جهادی بسیار شرافتمندانه تر از اردوهایی است که دانشجویان ما را ببرند اروپا را بگردند.
آخر اینجا یک انسان دارد ساخته می شود، شعار بچه ها این است «می سازیم تا ساخته شویم» و چقدر زیباست، از بعد مادی اش بنگری رفع محرومیت های عمرانی را می بینی و از بعد معنوی اش تاثیرات متقابلی که جهادگران بر مردم منطقه و مردم و دردهایشان بر جهادگران می گذارد، خودسازی که عارفان یک عمر تلاش می کنند تا بدان دست یابند، بچه ها زیر آسمان صفی آباد و در میان محرمان بدان نزدیک می شوند.
دانشجویانی که در زینبیه(س) کربلایی شدند
اما دیگر اتفاق بزرگی که در جامعه دانشگاهی خراسان شمالی طی سالی که گذشت رقم خورد به شهادت رسیدن سه شهید مدافع حرم بود که دو تن از آنان دانشجو بودند، یکی شهید فیروز حمیدی زاده از دانشگاه آزاد بجنورد و دیگری شهید محمد تقی اربابی دانشجوی دانشگاه علمی کاربردی، سومین شهید نیز از پاسداران سبز پوش وطن بود، شهید محمد ابراهیم توفیقیان، خبرنگار ما به نقل حاشیه هایی از تشییع این شهدا پرداخته است که بخشی از خاطرات آن روزها به شرح زیر است.
وارد محل نگهداری شهید می شویم، جمع خصوصی است و فقط اعضای خانواده حضور دارند، قرار است سخترین قسمت داستان رقم بخورد و مادر و پدر و همسر و فرزند شهید چهره دلربایش را ببینند و آخرین وداع را با پیکرش انجام دهند، خیلی صحنه دشواری است، دو پسر خردسال شهید حمیدی زاده گرد تابوت می چرخند و مادر و پدر و همسر بی تابی می کنند.
انگار اینجا قضیه فرق می کند و بناست بچه ها بزرگتر ها را دلداری بدهند، رضا دوباره اثری از شکست در چهره اش دیده نمی شود و به پدر مانند یک قهرمان می نگرد، حالا چهره شهید را از زیر کفن خارج می کنند و بغض همه می ترکد، چهره نورانی است و چند خراش جزئی دارد، رضا و مرتضی غرق در تماشای پدر می شوند و مادر و پدر و همسر یک به یک خود را بر سینه شهید فیروز می اندازند و درد دل می کنند.
رضا داداش کوچتر را فرا می خواند و به او می گوید این بار آخر است که چهره بابا را می خواهیم ببینیم، او که کمی شوکه شده است با نوای گرم مادر که به او می گوید پسرم بیا جلو این همان باباست که منتظرش بودی، حالا برگشته، رضا از مرتضی می خواهد پدر را ببوسد و او خم می شود و بوسه ای کودکانه بر گونه های پدر می زند.
همسر شهید می گوید فیروز بلند شو ببین چه پسری تربیت کرده ای که دارد مرا دلداری می دهد، یک لحظه هم اجازه نداده که آب در دلم تکان بخورد، فیروز دیگر من هر روز در خانه منتظر که باشم که ساعت 2.5 بیاید، دیگر موقع بردن شهید است و همسر شهید از شوهرش دل نمی کند، اصرار دارد که باید کفن قسمت پایش را باز کنند تا پای شهید را ببوسد؛ اما حاضران اجازه نمی دهند.
او که می بیند این کار ممکن نیست شروع به گلایه می کند و می گوید، آن موقع که پیش ما بودی هر بار در خانه می خواستم پایت را ببوسم راضی نمی شدی، نگاه کن این قرارمان نبود که حالا بعد از شهادت هم اجازه ندهی پایت را ببوسم، رضا مادر را به آغوش می کشد و اشک هایش را پاک می کند.
بعد هم چفیه پدر را بر می دارد و به پیشانی پدر تبرک می کند و آخرین نگاهش را به پیکر نورانی پدر می اندازد و همچنان سکوتی مظلومانه او را احاطه کرده است.
هرگز فراموش نمی کنم که امروز وقتی که می خواستند شهید را وارد قبر کنند همسرش او را محکم به آغوش کشید و اجازه نمی داد شهید را از او جدا کنند، شاید هنوز باور نمی کرد که فیروز عزیزش که بهترین دوران زندگی را با او سپری کرده بود حالا می خواهد از آنها جدا شود.
شکلات غنی شده!
اما سی و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای هسته ای کشور با ۲۳ غرفه از اول تا پنجم اسفند در دانشگاه بجنورد، برگزار شد، این نمایشگاه شامل سه بخش بود که بخش اول آن به مرور چرخه سوخت که غرفه های اکتشاف، استخراج، تولید کیک زرد، فرآوری اورانیوم،غنی سازی، تولید زیر کولیوم، آلیاژهای نوین، تولید قرص و مجتمع سوخت و تولید آب سنگین راکتور تحقیقاتی اراک اختصاص داشت، بخش دوم نمایشگاه نیز نیروگاهی بود که غرفه های نیروگاه بوشهر و نیروگاه دارخوین جزو آن بود، بخش سوم نیز به توضیح کاربردهای جنبی هسته ای در صنایع مختلف مانند کشاورزی هسته ای، رادیو داروها، چرخه سوخت و کاربرد پرتوها خلاصه شده بود.
در حاشیه این نمایشگاه برخی از دانشجویان در اعتراض به عقبگردی که در صنعت هسته ای رخ داد پویشی تحت عنوان «هسته ای دکوری نمی خواهیم» راه اندازی کردند و در قالب های مختلف از جمله انتشار پادکست صوتی در فضای مجازی و نشریه به نقد نمایشگاه پرداختند، در قسمتی از نشریه «ما هستیم» بسیج دانشجویی آمده بود: دستاوردهای مان در واقع هسته ای که بود و هسته ای که شد! غرفه ها متنوع بودند، یک غرفه مختص سانتریفیوژ بود، همانها که تعدادشان به کمتر از یک سوم رسیده است، یک غرفه رادیو دارو ها را معرفی می کرد که در صورت نیاز به تولید در چند سال آینده باید از کشور های دیگر وارد کنیم چون دیگر قادر به تولید آنها نخواهیم بود، دیگری هم مرتبط می شد به راکتور های آب سنگین، همانی که قلبشان را با بتن پر کردیم.
کمکم غرفه ها تمام شدند و فلسفه اصرار به تعارف شکلات را هم بیشتر فهمیدم، یکی از آنها را باز کردم تا هر چند اندک کام تلخ شده را کاذبا شیرین کنم، انتهای نمایشگاه رسیده بودم، داشتم کم کم خارج می شدم که تکه کاغذی توجهم را جلب کرد، برداشتمش، خیلی ساده نوشته شده بود زحمات تو را قدر می دانیم احمدی جان، خیالت راحت... نه محدود خواهیم شد، نه متوقف! حقیقتا که دلمان را بس شاد کرد و کام مان را بس شیرین نمود...!
کافه انتخابات ممنوع!
اما در فضای انتخابات نیز دانشگاهها با برنامه ها و حاشیه های گوناگونی همراه شدند، از جمله مهمترین برنامه هایی که از سوی کمیسیون دانشجویی استان در دانشگاه بجنورد و پیام نور برگزار شد پرسش و پاسخ با نامزد های انتخاباتی مجلس بود، برنامه ای که متاسفانه با غیبت مکرر نامزد ها مواجه و حقش ادا نشد. از جمله حواشی این ایام نیز مخالفت دانشگاه پیام نور خراسان شمالی نسبت به راهاندازی کافه انتخابات دانشجویی در این دانشگاه با استدلال احتمال سوء استفاده تبلیغاتی نامزدها از این فضا بود.
مجتبی ایزانلو دبیر انجمن های علمی دانشگاه پیام نور بجنورد در این خصوص به خبرنگار ما گفت: پس از طرح این برنامه در شورای فرهنگی گفته می شود رئیس دانشگاه پیام نور استان از ابتدا با آن اعلام مخالفت کرده و طرح به تصویب نرسیده است، برخی اتهام ها نیز به تشکلهای دانشجویی زده شد که شما می خواهید معیارها را طوری بیان کنید که به شخص خاصی مربوط می شود و این حرف برای خود من تعجب آور بود.
شفاء تاسیس شد
اتفاق برجسته و حائز اهمیت دیگر کلنگ زنی شهرک فناوری آزاد(شفا) از سوی دانشگاه آزاد بجنورد در منطقه گلستان شهر بود که رئیس دانشگاه در خصوص آن گفت: این شهرک در زمینی به مساحت 6/38 هکتار تاسیس خواهد شد و با پیمان کار آن در خصوص تدوین طرح کسب و کار مطالعات فاز صفر و فاز یک قرارداد بسته شده و با اتمام فاز مطالعاتی آن اقدام عملیاتی شروع خواهد شد، در عین حال با پیمان کار دیگری در خصوص احداث خیابان و بلوارهای داخلی و مسیرهای ارتباط داخل شهرک نیز قراداد منعقد شده و عملیات آن شروع شده است.
فیروزنیا تصریح کرد: ساخت ساختمان مرکز رشد در سال گذشته آغاز شده و با پیشرفت فیزیکی 35 درصد در حال ساخت پیشروی است، این ساختمان نیز در مجاورت مرکز شفا است، با تاسیس این شهرک فرصتی برای استقرار شرکت های دانشبنیان و مراکز رشد و تبدیل یافتههای پژوهشی به ایدههای فناورانه محقق میشود که در نهایت منجر به اشتغالزایی برایدانشآموختگان دانشگاهی در استان خراسان شمالی خواهد بود.
هاشمی هاشمی بصیرت بصیرت
دانشگاه آزاد بجنورد اما در واپسین روزهای سال و پس از انتخابات میزبان آقایان هاشمی رفسنجانی و سید حسن خمینی آن هم به صورت سرزده بود،از جمله حاشیه های این حضور این بود که وی هنگام خروج از دانشگاه برای حضار دست تکان داد و در این لحظه برخی از دانشجویان با سر دادن شعار "هاشمی هاشمی، بصیرت بصیرت" او را بدرقه کردند.
دانشگاه آزاد شیروان نیز امسال دست به اقدامی بزرگ زد و میزبان مسابقات ملی سازههای ماکارونی ۱۷ الی ۱۹ اسفند ماه شد، در این مسابقات قریب به ۱۰۰ تیم حضور یافتند و طی دو روز به رقابت فشرده ای پرداختند.
پروژه قفل ژن WT۱ را برای اولین بار در دنیا
همچنین از دانشگاه کوثر نیز خبر خوشی در حوزه علمی و پژوهشی امسال به دست ما رسید، عضو هیات علمی بورسیه دانشگاه کوثر بجنورد پروژه قفل ژن WT۱ را برای اولین بار در دنیا انجام داد که برای درمان هدفمند سرطان با استفاده از روش هدفگیری DNA ژن آسیبرسان انجام میشود. سعیده قضایی این استاد پر تلاش به خبرنگار ما گفت: تحقیقاتی در زمینه پروژه فقل ژن در کشورهای بزرگی مانند آمریکا و انگلیس انجام شده؛ اما ما برای اولین بار در دنیا موفق شدهایم قفل ژن روی ژن WT1 را انجام دهیم. به این ترتیب میتوانیم به جای درمانهای غیر اختصاصی، درمانی هدفمند را برای بیماران سرطانی به خصوص سرطان خون پیشنهاد دهیم، در این روش با استفاده از نتایج آن میتوان نواحی ژن آسیبرسان در بیماریها را مشخص کرد.
روسای دانشگاه عازم کربلای ایران
اما آخرین رویدادی که فضای دانشگاهی استان با آن سر و کار داشت و هنوز هم در جریان است اعزام بیش از ۱۰۰۰ دانشجوی خراسان شمالی به راهیان نور بود، امسال یک اتفاق جالب توجه نیز در راهیان نور رخ داد و آن اعزام رئسای دانشگاهها به مناطق دفاع مقدس بود، راوی این کاروان هم خود فرمانده سپاه جواد الائمه(ع) خراسان شمالی بود.
هم اکنون برادران دانشجوی دانشگاه بجنورد و کاروان خواهران دانشگاه آزاد بجنورد در مناطق راهیان نور به سر می برند و پیش از سال تحویل به امید خدا به خراسان شمالی باز خواهند گشت.
وی اینها بود گزیده ای از کتاب خاطرات پر فراز و نشیب دانشگاههای خراسان شمالی در سال ۹۴، امیدواریم سال ۹۵ سالی سرشار از خیر و برکت و پیشرفت برای آموزش عالی این استان محروم باشد.