کد خبر:۴۹۶۱۰۵
در اختتامیه جشنواره علمی بسیج دانشجویی خراسان شمالی مطرح شد

صادرات ۲۵۲ هزار دلار محصول دانش‌بنیان از خراسان شمالی به کشورهای همجوار/ حمایت‌هایی که پارک علم و فناوری از ایده‌های دانشجویان می‌کند

اختتامیه جشنواره علمی بسیج دانشجویی خراسان شمالی با معرفی اسامی نفرات برگزیده برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از بجنورد، محمد زاده، جانشین فرماندهی بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی در نهمین جشنواره علمی مبتکرین و مخترعین بسیج دانشجویی در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه پیام‌نور بجنورد گفت: حل تمامی مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در گرو پیشرفت علمی است، پیشرفت علمی بر عهده مراکز علمی و مراکز دانشگاهی است و به فرموده مقام معظم رهبری یک نقشه راه است، بدون شک علم اصلی‌ترین و بنیادی‌ترین عنصر‌ نیاز جامعه کنونی ما است.

 

وی افزود: حضرت علی (ع) می‌فرمایند علم قدرت و سلطه است اگر هر کس علم را به دست بیاورد، می‌تواند قدرت‌نمایی کند و اگر امروز در غرب و آمریکا ابراز قدرت می‌کنند همه ناشی از علم است. ما با اتکا به جوانان مومن و مسلمانمان و استعدادهای داخلی آنچه که بدست می‌آوریم به آن افتخار می‌کنیم و امروز نمود علم را در کشور همگی شاهد هستیم.

 

 

محمد زاده تصریح کرد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی که زمینه دست‌یابی به فناوری و کشف ایده‌های جدید را فراهم می‌کند، باعث توجه به بخش علمی و شناساندن چهره‌های جدید و جوان برای مسئولان خواهد شد. ما در جشنواره امسال با رویکرد متفاوتی ورود کردیم که هدف اصلی ما تقویت روحیه فعالیت‌های گروهی در قالب هسته‌های علمی و نیز ایجاد رقابت سالم و سازنده برای فعال کردن گروه‌ها و آماده‌سازی حداکثری افکار و ایده‌ها بود.

 

این فعال عملی بسیج دانشجویی گفت: ما در دو بخش گروهی و فردی فراخوان داشتیم که مجموعا 118 اثر دریافت کردیم که در محورهای متعددی مورد ارزیابی قرار گرفت، بخش گروهی شامل نشریات تخصصی، کرسی‌های نظریه‌پردازی و آزاداندیشی علمی، حلقه‌های برتر علمی و اعتکاف علمی، ابدعات و اختراعات، بیانیه‌ها و مطالبات رسانه‌ای و تخصصی، بازدیدهای علمی و تخصصی، نمایشگاه دستاوردها و پیشرفت‌های علمی، سایت‌ها و وبلاگ‌های تخصصی، پژوهش‌های دانشگاهی و همچنین تشکل‌های برتر علمی است.

 

وی ادامه داد: تشکل‌های برتر علمی بیشترین فعالیت‌های علمی را داشته‌اند در بخش فردی نیز نوسازی دانشگاه‌ها و مقالات و ایده‌های برتر را داشتیم که در مجموع آثار فردی و گروهی که در بخش علمی مورد بررسی قرار گرفت حدود ۱۲ اثر جزو آثار برگزیده انتخاب شد که مورد تقدیر قرار خواهد گرفت.

 

علم یا ثروت سئوال درستی نیست، علم است که ثروت می‌آفریند

 

علی اصغر پیله‌ور، رئیس پارک علم و فناوری نیز در ادامه این جشنواره بیان کرد: تلاش ما این است ابتدا وضعیت علم و فناوری در کشور و وضعیت علم و فناوری در استان را مورد بررسی قرار دهیم، امام خمینی(ره) می‌فرمایند دانشگاه‌ مبدا تحولات است و کارخانه آدم سازی است و عمده تحولات و فعالیت‌های ما در دانشگاه توسط دانشویان و اساتید گرامی اتفاق می‌افتد. اگر در حوزه صنعت، فناوری‌های جدید نانو و امثال آن پیشرفت‌هایی بزرگی در دنیا به نام ایران رقم می‌زنیم، حاصل تلاش دانشگاهیانی است که مبنای علمی دارند.

 

وی افزود: بنابراین دانش‌بنیان بودن خیلی از برنامه‌ها در جمهوری اسلامی به معنای این است که ما آزمون خطا نداریم؛ بلکه بر مبنای دقیق علمی کارها را پیش می‌بریم، مقام معظم رهبری تاکیدات فراوانی بر حوزه فناوری داشته‌اند و نقش دانشگاه را بسیار بارز می‌دانند به ویژه در حوزه دانشگاهی و دانشجویی توجه خاصی دارند. وقتی ما انقلاب کردیم کل تعداد دانشجویان ما 175 هزار نفر در سال 1357 بود، اکنون چهار میلیون 800 هزار دانشجو داریم و این فرصت در اختیار شما است که به رشد و تعالی خود و جامعه کمک کنید.

 

 

وی تصریح کرد: رتبه علمی ایران اکنون در جهان تقریبا رتبه 19 است و در جهان اسلام ما دوم هستیم، تعدادمقالات در اوایل انقلاب 670 مقاله بود اکنون 23 هزار مقاله علمی و پژوهشی معتبر به چاپ رسیده است. پیله ور گفت: در حوزه علم و فناوری مراکز رشد کمک می‌کند که ایدها را تبدیل به محصول بکنند و محصول را تبدیل به ثروت کنند، ما در ابتدای انقلاب چنین مراکزی نداشتیم اما اکنون 161 مرکز رشد داریم، پارک‌های علم و فناوری که محصول انقلاب ما بوده اکنون نزدیک به 37 مجموعه از آن وجود دارد که به نخبه‌ها، صاحبان ایده و واحدهای فناور کمک می‌کند.

 

پیله ور با اشاره به اینکه بیش از ۴۰۰۰ نفر شرکت که در حوزه دانش‌بنیان کار می‌کنند در کشور مستقر هستند، گفت: در حوزه علم و فناوری در دو دهه اخیر برای بیش از 29 هزار نفر اشتغال ایجاد شده است، در حوزه اختراعات خوشبختانه گام‌های بسیار خوبی برداشتیم، در تولید علم وقتی ما انقلاب کردیم یک دهم درصد سهمیه ما بود اما اکنون نشان داده شده که انقلاب ما توجه ویژه‌ای در این خصوص دارد.

 

رئیس پارک علم و فناوری استان تصریح کرد: در رابطه با علم و فناوری این نکته بسیار اساسی است که در چند دهه گذشته رشد و توسعه دنیا بر مبنای داده‌های طبیعی بود یعنی اگر کشوری می‌خواست توسعه پیدا کند در 50 سال گذشته به دنبال طلا، نقره، معدن و الماس بودند.  در دو دهه بعد مطرح شد صنعت کشور را نجات خواهد داد اما در دو دهه اخیر متوجه شدند نوآوری، خلاقیت و کارآفرینی تعیین کننده است؛ بنابراین همان‌گونه که در دنیا به حوزه نوآوری و خلاقیت توجه ویژه شده، کشور ما هم این راه را ادامه داده و با ایجاد پارک‌های علم و فناوری و بنیاد نخبگان توجه خاصی به افراد خلاق و نوآور دارد.

 

علی اصغر پیله ور با بیان اینکه ما می‌توانیم ایده‌های که به ذهن‌مان می‌رسد را تبدیل به ثروت کنیم، گفت: یک انسان خلاق می‌تواند از یک مسئله پیش پا افتاده یک محصولی تولید کند که جهانی و تجاری‌سازی شود. کشور ما منابع طبیعی ارزشمند و ظرفیت‌های بالقوه‌ای دارد، از جمله معادن فراوان، دریا‌ها، خشکی‌ها، بیابان‌ها و جنگل‌های فراوان، این‌ها مزیت‌های ملی کشور ما است بنابراین امروز ما تنها از مزیت‌های خود استفاده می‌کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه ما از این مزیت‌های نسبی طبیعی به سوی خلق مزیت می‌رویم افزود: این خلق مزیت در دانشگاه اتفاق خواهد افتاد دانشگاه کمک می‌کند ایده ما تبدیل به محصول شود مانند کیف خورشیدی و کفش دو کاره که دانشجویان اختراع کردند. یک ایده به شما کمک خواهد کرد به اقتصاد دانش‌بنیان، اقتصادی که خلاقیت و نوآوری و فناوری بوجود می آورد و رشد و توسعه منطقه‌ای و ملی در بر دارد برسید.

 

چند تن از شما دانشجویان پایان نامه فوق لیسانس خود را تبدیل به محصول کرده‌اید؟

 

این مدیر استانی ادامه داد: این حرکت نیازمند تحول است نباید بهانه‌تراشی کرد و گفت رشته من ربطی به این مسئله ندارد این شدنی است و همت و تلاش و کوشش نیاز دارد. یکی از حرکت‌های که امروز در دانشگاه‌ها بسیار اهمیت دارد بحث کارآفرینی است، دانشگاه‌های نسل اول دانشگاه‌های بودند که بیشتر آموزش‌محور بودند، در گام بعدی دانشگاه‌ها پژوهش‌محور شدند اما اکنون بیشتر دانشگاه‌ها به دنبال کار آفرینی، خلاقیت و فناوری هستند.

 

 

وی افزود: اگر قرار است در دنیا توسعه‌ای اتفاق بیفتد من و شما در جبهه مقدم هستیم؛ البته باید با انرژی، فکر و سلامت اخلاق نقش‌آفرینی کنیم و توسعه کشور را بر مبنای خلاقیت، نوآوری و کارآفرینی بسازیم. در شرایطی که کشور ما یک دهه است که تحریم بسیار شدید است خوشبختانه حوزه دانش‌بنیان به شایستگی توانست تمام فرآیندها را پشت سر بگذارد، جوانانی که بازار و فروشگاه مجازی راه انداختند بدون اینکه مقاله‌ای در دسترس داشته باشند و با اختراع یک نرم‌افزار گردش مالی ایجاد کرده‌اند.

 

پیله ور با اشاره به اینکه تمرکز، توجه و استفاده کردن از شرایط دانشجویی باعث ایجاد خلاقیت و ایده‌پردازی خواهد شد، خاطرنشان کرد: نظام جمهوری اسلامی نیز روی ما حساب خواهد کرد نقش خود را باید بهتر بازی کنیم و این شدنی است، شما امروز مسئولیت اجتماعی بر گردن دارید برای توسعه و پیشرفت کشور باید قدم برداریم. پارک علم و فناوری نیز وظیفه دارد به تجاری‌سازی یک محصول و جوان خلاق جهت توسعه کشور کمک کند. در دانشگاه یک ایده توسط یک دانشجو تبدیل به پدیده می‌شود و این پدیده تبدیل به محصول خواهد شد و تولید انبوه باعث ثروت خواهد شد یعنی ما عملا از علم به ثروت خواهیم رسید.

 

وی تاکید کرد: استان ما با وجود مزیت‌های نسبی طبیعی زیرساخت‌های ضعیف و رو به رشد دارد و از جمله نهادها و سازمان‌های که در حوزه نوآوری و فناوری کار می‌کند مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری هستند که الحمدالله در استان ما نیز این مراکز وجود دارد و از افراد خلاق حمایت مالی می‌کند حمایت برای تامین فضا و استقرار می‌کند. ما از سال 1390 ، 37 نوع اختراع را در استان توسط شما عزیزان ثبت کردیم، نزدیک 50 شرکت فناور و دانش‌بنیان را حمایت می‌کنیم، حدودا 50 میلیارد ریال محصول دانش‌بنیان را فروختیم و 252 هزار دلار محصول دانش‌بنیان در شرایط تحریم به کشورهای همسایه صادر کردیم.

 

این عضو هیات علمی دانشگاه بجنورد با بیان اینکه محصولی که نتیجه زایش فکری است در سرنوشت کشور نعیین کننده است، گفت: خوشبختانه ما در استان این نقش‌آفرینی را داشته‌ایم در حوزه فناوری اطلاعات، کشاورزی و صنعت، شرکت‌های فراوانی داریم که در استان فعالیت می‌کنند. حمایت‌های ما در پارک و علم و فناوری حمایت مستقیم مالی است و مخاطبان خود را برای شرکت ‌در کارگاه‌ های ملی و بین‌المللی می‌فرستیم، فضا در اختیار قرار می‌دهیم و تا کنون 800 میلیارد تومان به این افراد کمک کردیم.

 

وی در ادامه با طرح این پرسش جدی که چند تن از دوستان دانشگاهی شما پایان نامه فوق لیسانس خود را تبدیل به محصول کرده‌اند، گفت: اگر ایده‌ای بخواهد تبدیل به محصول شود پارک علم و فناوری یک الی سه میلیون تومان رایگان کمک می‌کند، اگر در قالب شرکت وارد واحد علم و فناوری شود، 50 تا 100 میلیون تومان کمک می‌کنیم، اگر این محصول بتواند یک مشکل را از استان یا کشور و نیازی را از یک منطقه برطرف کند تا پنج میلیارد تومان کمک می‌کنیم.

 

اسامی نفرات برگزیده جشنواره

 

در ادامه این مراسم نفرات برگزیده در رشته های مختلف اعلام شدند، آرمین خسروی رشته پزشکی و بیهوشی فعال در اختراعات و مقالات با معدل 18/19، محمد رضا رجبی، عصمت باغچقی رشته روانشناسی و معاونت علمی دانشگاه پیام‌نور، فعال در برد علمی و برگزاری اعتکاف علمی و هسته علمی، نیما ربیعیان رشته برق، فرمانده حوزه دانشگاه آزاد اسلامی بجنورد، فعال در برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی انرژی هسته‌ای، اسماعیل علی اصغرپور دبیر انجمن علمی اسفراین، کارشناس حقوق از دانشگاه پیام‌نور بجنورد، پژوهشگر برتر علمی اسفراین سال 92 و 94، فعال و سرپرست علمی و مسئول پیشتبانی و فنی نشریه، دبیر کانون قرآن و عترت.

 

همچنین جواد ولی‌پور، حسین حیدری نفر سوم دانشجویی پیام‌نور اسفراین، رشته علوم کشاورزی، فعال نشریات علمی و فعال در گروه‌های علمی شهرستان، مجتبی خوش‌باطن مخترع دستگاه تقویت عضلات آگونسیت و آنتا گونسیت همزمان از طریق اجرا و تیم خاص ورزشی و ساختار دو مرحله‌ای پیوسته طبقه‌بندی بین‌المللی A63B، مجید محمدی، سارا سرایدار مسئول علمی بسیج دانشجویی، کارشناس علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان معدل ۱۹/۷۳ و ارائه سه مقاله علمی، فاطمه زهرا حسن‌زاده کارشناس علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان با معدل ۱۹/۰۵ و محمدنیا دانشجویی دکتری شیمی با ارائه بیش از 10 مقاله علمی برگزیدگان دیگر جشنواره علمی بسیج دانشجویی خراسان شمالی بودند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار