به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان بسیج دانشجویی، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاههای سمنان در آستانه سفر روحانی به این استان بیانیه ای به شرح ذیل صادر کرد:
امسال با نامگذاری سال ۱۳۹۵ با عنوان «اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل» بار دیگر این واژه بر زبان عموم مردم جاری شد همانهایی که ولینعمتان این انقلاب هستند شاید که بعد از گذشت بیش از دو سال از ابلاغ این سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی معظم له و اقدام کم اثر و بیاثر در حد بخشنامه و تکلیف، این بار مقام معظم رهبری این واژه را بر سر زبانها احیا کردند تا بلکه مطالبه اصلی عموم شود و این بار با همراهی دولت و ملت اقدامات مناسبی در راستای اقتصاد مقاومتی صورت پذیرد.
باید دانست که در اقتصاد مقاومتی سه مؤلفه اساسی نقش ویژهای دارند که مسئولان و ملت و فرهنگ این سه نقش ویژه و اصلی را ایفا میکنند. بخش ریلگذاری اقتصاد مقاومتی با بخشنامه و ایجاد کارگروهها حل نمیشود بلکه صرفاً رفع تکلیفی است برای این امر. شاید بتوان گفت بخشنامه کردن اقتصاد مقاومتی کمترین و حداقلترین کار ممکن برای این امر مهم باشد. گفتمانی که از سال ۹۲ و حتی قبلتر از آن در ادبیات گفتمانی حضرت آقا استفاده میشود.
یکی از راههای تحقق اقتصاد مقاومتی استفاده از پتانسیلها و ظرفیتهاست؛ زمینهها و پتانسیلهای بسیار زیادی در کشور و در استان ها به خصوص استان سمنان وجود دارد و با تکیهبر استعدادهای درونزاست که ممکن است اتفاقی رخ دهد. یکی از این پتانسیلها منابع طبیعی و معدنی ونیز کشاورزی موجود در استان سمنان است که در این حوزه محصولات کشاورزی و مواد بوم آورد روستاها میتوانند نقش تعیینکنندهای را در اقتصاد کشور ایفا کنند و نگاه بحران محور به روستا به فرصت محور تبدیل شود.
یکی دیگر از راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی تبدیل دانش به فنّاوری و ثروت است. که این امر در چهار مرحله منابع انسانی به دانش، دانش به فنّاوری و فنّاوری به تجاریسازی و تجارت به ثروت است که در این راستا نقش شرکتهای دانشبنیان و ارتباط بیشتر دانشگاه با صنعت بیشازپیش روشن میشود و ما که داعیهدار داشتن بهترین دانشجوها هستیم، باوجوداینکه منابع انسانی و دانش، این چرخه را تشکیل میدهند چرا راهکار یا راهحلی برای ایجاد و راهاندازی این حلقه انجام نمیدهیم؟
شاید برخی مدعی باشند که در اقتصاد مقاومتی میبایست تعاملی با سایر کشورها برای آوردن دانش و فناوری به کشور داشت اما باید این نکته را یادآور شویم که اولاً آوردن دانش منتهی بهصرف واردات نشود و ثانیاً اینکه باید حداقل با کشوری تعامل کرد که ۱۹ تریلیون دلار بدهی نداشته باشد. آخر با کشوری با۱۹تریلیون دلار بدهی چگونه میتوان اقتصاد یک کشور سروسامان داد؟
شاید ابلاغ بخشنامه و دستورات حداقلترین کار و یک از چند دهمین کاری باشد که بتوان برای اقتصاد مقاومتی کرد، سیاستهای اقتصاد مقاومتی شروعی برای «اصلاحات عمیق اقتصادی» کشور در راستای تکمیل سیاستهای قبلی ازجمله اصل ۴۴ است که اگر درگذشته به انتظارات رهبری اهتمام بیشتری میشد، اکنون اقتصاد ما آسیب کمتری را تجربه کرده بود و مسائل تحریم و غیر تحریم تأثیری در اقتصاد کشور نداشت؛ اما امروز ایجاد زمینههای اجرایی و عملیاتی کردن آن، بهطورقطع، اشتغالزایی، درآمد، رفاه و آسایش بیشتری را برای مردم به ارمغان خواهد آورد که جز باهمت همگان امکانپذیر نخواهد بود. و همه آحاد ملت باید بدانند که صحبتهای حضرت آقا مخصوص قشر خاصی نیست و همه باید این فرمایشات را مخاطب خود قرار دهند.
و اینک در آستانه سفر ریاست محترم جمهور به استان زادگاه خود سمنان، بسیج دانشجویی دانشگاههای استان سمنان از دولت تدبیر و امید می خواهد که در در همین راستا تلاش مجدّانه ی خود را در امر تحقق اقتصاد مقاومتی انجام داده و فرمایشات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهد و از ظرفیت های بسیار زیاد استان سمنان در راستای تحقق شعار سال استفاده کند.
بسیج دانشجویی دانشگاه های استان سمنان نیز اعلام میدارد از هیچ کوششی درراه تبدیل اقتصاد مقاومتی به گفتمان و فرهنگسازی در سطح عموم جامعه علیالخصوص جامعه دانشگاهی دریغ نمیکند و تمام تلاش خود را در راه به سرانجام رساندن این امر در راستای شعار سال ۱۳۹۵ با نام «سال اقتصاد مقاومتی ،اقدام و عمل» انجام خواهد داد.