ناصر فیض، شاعر و طنزپرداز، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به انتقال مکان نمایشگاه کتاب از مصلی امام خمینی به شهر آفتاب گفت: من از یک چیز شگفت زده ام. این چه کاری است که هر دو سال یک بار در مملکت به این پهناوری نمی شود یک جای ثابت، کارشناسی شده، قابل دسترسی و مورد تأیید اهالی فرهنگ انتخاب کنند.
فیض ادامه داد: چندین سال قبل نمایشگاه کتاب در اتوبان چمران برگزار می شد. بعد از آن بردند مصلای امام خمینی و الان هم که منتقل شده شهر آفتاب. زمانی که نمایشگاه از اتوبان چمران به مصلی منتقل شد، ما خیلی شگفت زده نشدیم و احساس نکردیم که داریم به جای خیلی بهتری می رویم.
او افزود: نمایشگاه کتاب در مصلی، مثل مهمان سرا بود. مصلی برای اهالی کتاب مثل خانه اجاره ای بود. چون همه می دانستند می خواهند بروند. این به دل هیچ کس نمی چسبید. ما باید 50 سال آینده را پیش بینی بکنیم.
این شاعر و طنزپرداز با بیان اینکه باید نمایشگاه کتاب به معنای واقعی کلمه بین المللی و محل رجوع کشورهای مختلف باشد، ادامه داد: بعد از این همه سال معتقدم باید توی خامورمیانه زبانزد خاص و عام باشیم. لااقل همه کشورهای فارسی زبان باید هجوم بیاورند و تقاضای حضور در نمایشگاه کتاب ایران را داشته باشند. در این صورت است که ما موفق خواهیم بود.
فیض با اشاره به تجدید چاپ کتاب های قبلی اش در نمایشگاه کتاب افزود: صد بیت از ابیات حافظ را نقیضه ساخته بودم که امیدمهدی نژاد اصرار کرد آنها را در نشر «قاف» جمع و منتشر کنیم. عنوان کتاب «ایضا له» است. گاهی کتابی همین که لبخندی بر لب مخاطب بنشاند و او را برای لحظه ای به تأمل وادارد، کافی است.
ناصر قیض در پایان گفت: مجموعه غزل های جدید فاضل نظری با عنوان «کتاب» جزو آثار خوب نمایشگاه امسال خواهد بود. این کتاب را به علاقمندان شعر توصیه می کنم. غزل های فاضل نظری از شاخص ترین نمونه های غزل دهه اخیر است.