به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قوچان، احمد حاجبی دیروز در مراسم افتتاح بخش اعصاب و روان بیمارستان موسی بن جعفر (ع) قوچان از مراکز تحت پوشش مؤسسه آموزش عالی سلامت قوچان این شهرستان، گفت: ادغام خدمات سلامت روان از اوایل دهه 60 به صورت جدی شروع شد و در سال 69 خدمات سلامت روان در نظام مراقبتهای پزشکی به صورت کاملا رسمی و به عنوان جزء نهم phc پذیرفته شد.
وی با اشاره به این موضوع که نظام مراقبتهای بهداشتی خیلی قوی و منسجم در روستاها شکل گرفته بود، بیان کرد: چیزی تحت عنوان خانههای بهداشت در روستاها گسترش پیدا کرد و موجب شد یک سال قبل از طرح تحول سلامت صد درصد روستاها زیر پوشش خدمات درمانی قرار بگیرند.
مدیر کل دفتر سلامت روان اجتماع و اعتیاد وزارت بهداشت با یادآوری این موضوع که در آن زمان جمعیت روستایی 70 درصد بوده و اینگونه بیش از نیمی جمعیت کشور زیر پوشش خدمات پزشکی قرار گرفتند، تصریح کرد: ما نظام و خدمتی را طراحی کرده که به 70 درصد مردم کشور خدماترسانی میکرد و نظام سلامت از عملکردش راضی بود.
وی یادآور شد: آخرین آمار و اطلاعات نشان از آن دارد که 30 درصد جمعیت در روستاها و 70 درصد در شهر زندگی میکنند که عمده شیفت جمعیتی روستاها در حاشیه شهرها ساکن شدهاند.
حاجبی با اشاره به این موضوع که طی سالیان گذشته همیشه نگاه عدم خدمترسانی به حاشیه شهر به دلیل رسمیت نشناختن این مکانها بود، گفت: طی مقایسه در 13 کشور دنیا برای شیوع اختلالات روانی آمریکا دارای درصد 26.5 و ایران 23.6 درصد بوده که در جمعیت 15 تا 64 ساله به حدود 12.5 نفر خواهیم رسید که به نوعی دچار اختلال هستند.
وی کارافتادگی، بیکاری یا مشکلات طلاق را عمده دلیل برای کسانی دانست که به بیماری روانی مبتلا هستند و خاطرنشان کرد: آمار طلاق در کشور طی سال 94 از هر 4 ازدواج یک مورد آن منجر به طلاق شده است که در این شهرستان قوچان از هر 6 ازدواج 1 طلاق منجر شده بود.
مدیر کل دفتر سلامت روان اجتماع و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به این موضوع که 11 سال تفکر و ایده پشت این برنامه بوده است، ابراز داشت: یک سیستم ارائه خدمت 100 درصدی میخواهیم و دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از دانشگاههای موفق در سطح وزارت علوم بوده که طرحهای پایلوت وزارتخانه را با توانایی و پتانسیل بالا اجرا میکنند.
در این مراسم بخش اعصاب و روان بیمارستان موسی بن جعفر (ع) شهرستان قوچان با اعتبار یک میلیارد ریال و 10 تخت مصوب افتتاح شد و نیازمند 12 پرستار، چهار کمک بهیار، چهار نیروی خدماتی و چهار نگهبان است که در آیندهای نزدیک باید تأمین شود.