کد خبر:۵۰۶۴۵۰
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد:

۶۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری‌های غیرواگیر است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در مراسم تجلیل از فعالان سلامت گفت: بالغ بر ۶۰ درصد مرگ و میرها در حال حاضر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی عالمی امروز در مراسم تجلیل از فعالان سلامت که با حضور فرماندار، جمعی از اعضای هیئت رئیسه، مدیران، کارشناسان و کارکنان دانشگاه علوم پزشکی، روسای ادارات، دست اندرکاران حوزه سلامت، کارشناسان معاونت بهداشت و مراکز سلامت جامعه و دواطلبان سلامت در سالن شهید دکتر چمران دانشگاه علوم پزشکی گناباد برگزار شد، با بیان حدیثی از پیامبر اعظم(ص) که «دو نعمت است كه ناشناخته است: امنیت و تندرستی.» گفت: خوشبختانه تمرکز دولت تدبیر و امید از ابتدا بر روی صحت و امنیت بوده است.

 

وی بیان کرد: سلامت و مشارکت یک حق و وظیفه عمومی است که همه اقشار جامعه باید با تمرکز بر روی سلامت خود، جامعه و خانواده، برای تامین آن تلاش کنند.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد در تشریح دلایل نامگذاری هفته سلامت امسال به نام «غلبه بر دیابت» بیان کرد: اهمیت بیماری‌های غیرواگیر و به ویژه دیابت به دو دلیل اساسی و پایه‌ای بر کسی پوشیده نیست.

 

عالمی ادامه داد: سال‌ها قبل فعالیت‌های پیشگیرانه درباره بیماری‌های عفونی و واگیردار به درستی در جهان صورت گرفت و به رغم اینکه تا حدود 50 سال قبل، چهره اصلی بیماری‌ها در جهان، بیماری‌های واگیردار بود، کم کم با کنترل بیماری‌های واگیردار، بیماری‌های دیگری که غیرواگیر یا مزمن نامیده می‌شوند، خود را در جامعه به ما نشان دادند.

 

وی تصریح کرد: از طرفی همزمان با این موضوع به دلیل بهبود شرایط زندگی، درمان‌های مناسب، ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای زندگی بهتر از جمله سواد، راه، تغذیه و ... موجب افزایش طول عمر شد، به طوری که امید به زندگی از حدود 50 سال در 40 سال قبل به حدود 75 سال در شرایط کنونی رسیده است.

 

عالمی تاکید کرد: این تغییر در ساختار سنی جمعیت باعث شد که با بیماری‌هایی مواجه شویم که بیماری‌های دوران میانسالی و سالمندی است، بنابراین بیماری‌های غیرواگیر بسیار زیاد شده است.

 

وی با بیان اینکه بالغ بر 60 درصد مرگ و میرها در حال حاضر ناشی از بیماری‌های غیرواگیر از جمله دیابت است، خاطرنشان کرد: در سال 2005 پیش‌بینی می‌شد که تا سال 2025 کل جمعیت دیابتی‌های جهان به 322 میلیون برسد، در حالی که هم اکنون حدود 420 میلیون بیمار دیابتی در جهان داریم و انتظار می‌رود که این رقم تا سال 2025، به 600 میلیون دیابتی برسد.

 

عالمی با بیان اینکه دیابت فقط به دلیل تعداد مهم نیست و بلکه به دلیل مرگ و میر زودتر از حد طبیعی است که می‌تواند ایجاد کند، خاطرنشان کرد: دیابت علاوه بر ایجاد مرگ و میر زودتر از حد طبیعی، موجب ایجاد ناتوانی‌هایی برای انسان می‌شود، به طوری که شایع‌ترین علت قطع پا و شایع‌ترین علت نابینایی و یکی از شایعترین علل نارسایی مزمن کلیه، دیابت است.

 

وی با بیان اینکه دیابت با افزایش عوارض موجود برای فرد، خانواده و جامعه، باعث رشد هزینه‌های محسوس و نامحسوس در جامعه می‌شود، بیان کرد: اگر به دیابت توجه کنیم، از منظر شعار امسال مقام معظم رهبری «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» هم بسیار برای ما مهم است، چراکه فعالیت‌های انجام شده در راستای سلامت جامعه موجب پایین آوردن هزینه‌های جامعه و داشتن افراد سالم و تولیدکننده‌های بهتری که بیمار نباشند، می‌شود.

 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گناباد هزینه یک فرد دیابتی در جهان را نسبت به یک غیر دیابتی دو تا چهار برابر دانست و افزود: هرچه بیماران دیابتی را بیشتر کنترل و با تشخیص سریع و درمان مناسب از ایجاد بیماری و عوارض آن پیشگیری کنیم، هزینه‌های کل جامعه کاهش پیدا خواهد کرد.

 

عالمی توجه به دیابت را مختص یک روز یا هفته ندانست و گفت: هفته سلامت که امسال با شعار «غلبه بر دیابت» گرامی داشته می‌شود، فقط به صورت سمبلیک و نمادین است، وگرنه باید در تمام طول سال فعالیت‌ها بویژه در حوزه پیشگیری ادامه داشته باشد.

 

وی از بهداشت به عنوان اولویت اصلی وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی یاد کرد و گفت: نتیجه فعالیت‌‌هایی که در حوزه بهداشت انجام می‌شود، سال‌ها بعد دیده می‌شود.

 

عالمی به اجرای طرح تحول در حوزه بهداشت اشاره و بیان کرد: افزوده شدن واکسن پنتاوالان، ایجاد برنامه‌های مراقبتی برای گروه‌های سنی همچون میانسالان که تا کنون به صورت جدی توجه نشده، افزایش اقلام دارویی از 270 قلم به 436 قلم، تغییر در برنامه‌های مراقبتی، تعمیر، بهسازی و بازسازی خانه‌های بهداشت و مراکز سلامت جامعه و توجه جدی به سلامت جمعیت حاشیه شهرها با ایجاد پایگاه‌های سلامت از جمله مهمترین اقدامات طرح تحول در حوزه بهداشت است که سال‌های آینده شاهد نتایج این اقدامات زیربنایی خواهیم بود.

 

وی گفت: گرچه فعالیت‌های طرح تحول در حوزه درمان به دلیل شرایط خاص خودش بیشتر در جامعه محسوس است، ولی طرح تحول نظام سلامت در سایر حوزه‌ها همچون آموزش پزشکی و بهداشت به خوبی در حال اجرا است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار