به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، مقام های نظامی در حالی از رایزنی آمریکا و هند برای همکاری در زمینه شناسایی و رهگیری زیردریایی ها در اقیانوس هند خبر می دهند که این اقدام می تواند موجب تقویت همکاری های دفاعی دهلی نو و واشنگتن آن هم در شرایطی شود که چین فعالیت های زیردریایی خود در منطقه را افزایش داده است.
آمریکا و هند نگران اهداف بلندپروازانه نیروی دریایی چین هستند. چین ظاهرا قصد دارد با اقدامات خود تسلط هند بر اقیانوس هند را به چالش بکشد.
پیش از این اقدامات چین در دریای جنوبی چین نیز با مخالفت شدید کشورهای منطقه روبرو شده و آمریکا نیز با این اقدامات مخالفت کرده است.
دهلی نو ماه گذشته موافقت کرد تا پایگاه های نظامی خود را به روی آمریکا بگشاید و در مقابل به فناوری تسلیحاتی برای کاهش شکاف خود با چین دست یابد.
دو طرف اعلام کرده اند که نیروی دریایی آمریکا و هند در حال مذاکره بر سر جنگ زیردریایی هستند. یک مقام آمریکایی آگاه به مذاکرات نظامی آمریکا و هند که نامش فاش نشده در این باره تاکید کرد: این نوع تعاملات اساسی زمینه لازم برای گسترش همکاری و تعامل بین نیروهای دریایی دو کشور را فراهم خواهد کرد.
مقام های نیروی دریایی هند اعلام کرده اند که زیردریایی های چینی به طور میانگین 4 بار در هر 3 ماه مشاهده می شوند. برخی از این زیردریایی ها در نزدیکی جزایر هند در تنگه ملکه رصد می شوند.
آمریکا و هند که پیش از این مانورهای دریایی مشترکی را انجام داده اند، زمینه لازم برای تسهیل اشتراک گذاری اطلاعات نظامی به خصوص برای رهگیری فعالیت زیردریایی ها را فراهم کرده اند.
اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا نیز اخیرا از توافق با هند برای تقویت همکاری های لجستیکی نظامی خبر داده است که دو طرف قصد دارند جلوی افزایش نفوذ دریایی چین در منطقه را بگیرند.
واشنگتن از دهلی نو خواسته است تا توافقنامه حمایت لجستیکی با آمریکا را امضا کند، توافقی که به ارتش های دو کشور اجازه خواهد داد تا از خاک، هوا و آبهای یکدیگر استفاده کنند.
دولت نارندرا مودی نخست وزیر هند با افزایش نفوذ چین در دریای جنوبی و اقیانوس هند روبرو شده است. این مساله موجب نزدیک شدن بیشتر هند به آمریکا شده است. چین نیز به رقیب سنتی هند در منطقه یعنی پاکستان نزدیک تر است.
ارتش آمریکا به صراحت اعلام کرده است که خواستار همکاری بیشتر با هند برای مقابله با چین است.