اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی بیت اللهی، مدیر روابط بین المللی ستاد نانو در نشست خبری که صبح امروز در ستاد فناوری نانو برگزار شد، با اشاره به جایگاه ایران در نانو گفت: با توجه به جایگاه ایران در حوزه فناوری نانو و تلاش هایی که کشورمان برای مشارکت هر چه بیشتر و تحقق اهداف بین المللی دنبال می کند، دو برنامه مهم داریم که روزهای سه شنبه، چهارشنبه و پنج شنبه، 28 تا 30 اردیبهشت ماه برگزار می شود.
وی افزود: نشست بین المللی نانو المپیاد دانشجویی سه شنبه و چهارشنبه است و پنج شنبه هم نشست بین المللی گواهی دهی و برچسب گذاری محصولات فناوری نانو انجام می شود.
بیت اللهی در ادامه اظهار داشت: ایران یکی از کشورهای پیشرفته در حوزه نانو در سطح ملی بوده و تاکنون شش المپیاد علمی دانشجویی را برگزار کردیم که با تجارب کشور در این خصوص، پیشنهاد دادیم که تجربیات ایران در نشستی تحت مشارکت کشورهای معتبر ایران به مجمع نانو فناوری اسیا منتقل شود.
مدیر روابط بین المللی ستاد نانو تاکید کرد: به عنوان میزبان اولین المپیاد نانو این نشست را با هدف تبادل تجربیات کشورهای مختلف برگزار می کنیم که کره، تایوان، تایلند، مالزیری، قزاقستان و سوریه در کنار جمهوری اسلامی ایران به بحث و تبادل نظر می پردازند و امیدواریم با تشکیل دبیرخانه بین المللی نانو بتوانیم این حرکت را در دنیا سامان دهیم.
وی به اهداف اصلی این نشست اشاره کرد و افزود: هدف اصلی نشست که در روزهای چهارشنبه و پنج شنبه برگزار می شود، اشتراک تجارب است. از کشورهای فعال در این زمینه دعوت کرده ایم و بحث الزامات قانونی و مقررات مربوط به برچسب گذاری نانو و روش های تعیین استاندارد در این نشست مطرح می شود.
بیت اللهی با بیان اینکه بیش از 250 محصول نانو فناوری در بازار داریم، گفت: فرآیند گواهی دهی برای این محصولات چندین سال است که برای مجموعه شرکت هایی که از حمایت های ستاد نانو فناوری بهره مند هستند، ارائه می شود و به زودی برچسب نانو نماد را در سطح ملی برای تمامی محصولاتی که در داخل کشور تولید می شود و حتی محصولات وارداتی، ارائه می کنیم. این محصولات این التزام را دارند که خودشان را با استاندارد تعیین شده تطبیق دهند و به همین دلیل یک کمیته ملی برای نانو مواد تشکیل می شود.
مدیر روابط بین المللی ستاد نانو با تاکید بر اینکه ایران دومین کشور دنیاست که گواهی دهی و برچسب گذاری را شروع کرده است، گفت: در آینده نزدیک شاهد صادرات گسترده محصولات نانو به کشورهای همسایه هستیم و پیشنهاداتی را نیز از روسیه دریافت کرده ایم که برای انعقاد تفاهم نامه مشترک در حوزه گواهی دهی و برچسب گذاری که چهارشنبه این تفاهم نامه به امضا می رسد، کمیته مشترک همکاری را تشکیل می دهیم.
وی در ادامه بیان داشت: بسیاری از کشورهای دنیا هم که کار سیاست برچسب گذاری را شروع کردند، در ابتدای راه هستند و ما باید سیاست های تشویقی فراهم کردن شرایط لازم و زمینه ها را برای برچسب گذاری فراهم کنیم.
بیت الهی با اشاره به اینکه 253 محصول در سطح نانو مقیاس توانستند برچسب گذاری شوند، گفت: 117 محصول دارای گواهی نیز داریم و تا الان بیش از 40 استاندارد ملی تدوین شده و سه استاندارد بین المللی و سه استاندارد جدید ایران نیز تصویب شده است.
وی در ادامه بیان داشت: برنامه ارتقای استاندارد محصولات عادی به سمت استانداردهای نانو را نیز پشتیبانی می کنیم و پیرامون آزمایشگاه های مورد وثوق هم برنامه های مفصلی را شروع کرده ایم.
مدیر روابط بین المللی ستاد نانو به تشریح فرآیند گواهی دهی پرداخت و گفت: درخواست به ستاد داده می شود و پس از بررسی در کمیته های ویژه، شرکت های بازرسی خط تولید را بازرسی می کنند. نمونه برداری انجام می شود و به آزمایشگاه های مورد وثوق ستاد ارجاع می شود. پس از انجام این فرآیند نتایج آزمایشگاه به کمیته تخصصی نانو مقیاس داده می شود و نتایج در کمیته راهبردی گواهی دهی مورد ارزیابی قرار می گیرد و گواهی برای یک سال ارائه می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در صورت عدم انطباق و عدم انجام صحیح فرآیند، از شرکت مورد نظر خواسته می شود که محصولات را بازنگری کنند؛ اگر محصول با حوزه های بهداشتی و ایمنی مرتبط باشد، قبل از صدور گواهی پس از اطمینان از تولید فناوری نانو به کمیته نانو وزارت بهداشت ارجاع می شود و در آنجا ارزیابی هایی از منظر ایمنی صورت می پذیرد؛ سپس نتایج ارزیابی ها به کمیته نانو مقیاس ستاد ارجاع می شود.
بیت الهی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع خود اظهاری واردات در دست بررسی است؛ تمام محصولات وارداتی باید مشخص شوند که با محصولات نانو تولید شده اند یا خیر و این در دستور کار ما قرار دارد.