اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، امیرعلی حمیدیه، دبیر ستاد علوم و فناوری های سلول های بنیادی در نشست خبری نخستین جشنواره ملی کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی که صبح امروز در ساختمان معاونت علمی برگزار شد، گفت: هشت ماه برای برگزاری این جشنواره برنامه ریزی شده و اولین جشنواره ملی و کنگره بین المللی علوم و فناوری های سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ماه و اول خرداد برگزار می شود.
حمیدیه افزود: فن بازار و نمایشگاه و کارگاه تخصصی و تقدیر از اساتید پیشکسوت و تقدیر از اعضای المپیاد دانش آموزی از جمله کارهایی است که در این جشنواره انجام می شود. این کنگره در سه روز برگزار میشود و برای اولین بار همه محققان فعال در حوزه های علوم سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی را دور هم جمع می کند.
وی ادامه داد: برگزاری کارگاههای آموزشی از برنامه های جنبی این کنگره و جشنواره است و 16 کارگاه آموزشی در نقاط مختلف تهران برنامه ریزی شده است که کار خود را از دیروز با ثبت نام 170 محقق و دانشجوی تحصیلات تکمیلی آغاز کرده اند و تا دو روز آینده ادامه دارند.
دبیر ستاد علوم و فناوری های سلول های بنیادی در ادامه بیان داشت: این کنگره در چهار محور بالینی، علوم پایه، موضوعات اخلاقی و قوانین و مقررات در تولید و مطالعات بالینی و مطالعات صورت گرفته در بخش تولید برگزار می شود. در این کنگره 14 نفر از محققان برجسته علوم و فناوری های سلول های بنیادی از کشورهای آمریکا، آلمان، اتریش، هلند و انگلستان حضور دارند؛ علاوه بر آن 12 سخنران داخلی و 11 سخنران ایرانی مقیم خارج در این کنگره ارائه مقاله خواهند داشت.
وی افزود: تعداد مقالات ارسالی به این کنگره 280 مقاله بوده که از این تعداد 30 مقاله ایرانی، 5 مقاله از محققان خارجی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، عراق و تاجیکستان و 140 پوستر برای ارائه در این کنگره برگزیده شدند.
حمیدیه با اشاره به بخش دانش آموزی این کنگره تصریح کرد: به منظور ترویج علوم سلول های بنیادی اقدام به برگزاری المپیاد دانش آموزی در زمینه سلول های بنیادی کردیم که در حال حاضر این المپیاد در لیست مسابقات وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است. در این دوره از کنگره از برگزیدگان این المپیاد در روز اول خرداد ماه تقدیر می شود.
وی به اقدامات این ستاد برای ایجاد کانون اندیشه و نوآوری اشاره کرد و گفت: با راه اندازی این کانون در سال گذشته حدود 700 نفر از اندیشمندان مرتبط با حوزه علوم سلولی در این کانون ثبت نام کردند؛ ضمن آنکه 160 نفر از ایرانیان خارج از کشور نیز به عضویت این کانون درآمدند. در روز شنبه، اول خرداد ماه نشست هم اندیشی کانون اندیشه و نوآوری با حضور معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و مسئولان وزارتخانه های علوم و بهداشت برگزار خواهد شد.
دبیر ستاد علوم و فناوری های سلول های بنیادی با اشاره به برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای محققان در حوزه علوم و فناوری سلول های بنیادی بیان داشت: در گذشته شاهد بروز تخلفات و تقلباتی در حوزه سلول های بنیادی بودیم که با تدوین آئین نامه سلول و ژن درمانی و تائید آن از سوی سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت، این آئین نامه ابلاغ شد و بر اساس این آئین نامه ضمن تشکیل شرکت های دانش بنیان، محصولات تولیدی آنها نیز بر اساس استانداردهای داخلی و بین المللی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در حال حاضر حدود 13 محصول در حوزه سلول های بنیادی برای تائید به سازمان غذا و دارو ارسال شده است. این محصولات تنها تولید سلول نبوده است، بلکه تولید محیط کشت سلول و تجهیزات آزمایشگاهی نیز بوده است که در حال حاضر دستگاه جداساز سلول که دانش فنی آن تنها در اختیار کشور آلمان قرار دارد، از سوی یکی از شرکت ها ساخته شده است.
حمیدیه افزود: این دستگاه با همکاری محققان دانشگاه صنعتی شریف، بیمارستان امام خمینی (ره) و دانشگاه تربیت مدرس تولید شده و در سازمان انتقال خون به بهره برداری رسیده است. در حال حاضر در حوزه استخوان و عصب بیشترین پیشرفت را داشته ایم، ولی به طور کلی تا دو سال آینده نمی توان به طور قطع نسبت به پیشرفت حوزه های مختلف این دانش پیش بینی کرد.
وی در ادامه اظهار داشت: طب آینده و پزشکی از جمله برنامه ریزی های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و در این راستا درصدد هستیم تا با استفاده از فناوری های سلول های بنیادی در سطح دنیا هم پای کشورهای پیشرو حرکت کنیم؛ در این راستا به غیر از المپیاد دانش آموزی، جایزه ملی سلول های بنیادی را برای شناسایی و تقدیر از محققان کمتر از 30 سال در حوزه علوم سلول های بنیادی تعریف کردیم.
دبیر ستاد علوم و فناوری های سلول های بنیادی تصریح کرد: این جایزه در چهار بخش ایده های برتر، مقالات برتر، پایان نامه های برتر و اختراعات برترین ها را مورد تقدیر قرار می دهد. در این دوره از جشنواره 76 متقاضی در بخش ایده های برتر حضور دارند. همچنین 56 اثر در حوزه مقالات برتر و 12 پروژه در حوزه پایان نامه ها به این دوره از جایزه ارسال شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: در هر کدام از این حوزه ها یک نفر موفق به دریافت جایزه ملی می شود. در بخش اختراعات طرحی قابل توجه عرضه نشده است و این جایزه نیز در روز اول خرداد به برترین ها اعطا می شود.