اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو ، جلسه ۲۹۴ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی، در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. حجت الاسلام شاطری، دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها، از صدور احکام اعضای کمیسیون تلفیق توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تشکیل اولین جلسه این کمیسیون در خردادماه آینده خبر داد.
وی افزود: کمیسیون تلفیق با هدف «راهبری، هماهنگی و ایجاد وحدت رویه کاری برای کمیتههای تخصصی چهارگانه سند دانشگاه اسلامی»، «پایش و ارزیابی فعالیتهای ارجاعی به کمیتههای چهارگانه و دستگاههای مربوطه و ارزیابی میزان اجرایی شدن مصوبات»، «طراحی الگوهای مفهومی و راهبردی و تدوین شیوهنامههای اجرایی کمیتههای تخصصی چهارگانه» و «تصمیمگیری در مورد تأمین مالی مصوبات» تشکیل شده است.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی ادامه داد: نظارت بر حسن اجرای اقدامات تأسیسی و مطالعاتی سند دانشگاه اسلامی، اهتمام بر تبدیل مفاد و مضامین سند دانشگاه اسلامی به گفتمان غالب دانشگاهیان و طراحی سازوکار مشارکت حداکثری دانشگاهها در اجرای سند دانشگاه اسلامی و تنظیم نهایی مباحث و تصمیمات جهت تسریع در فرآیند تصمیمگیری و سیاستگذاری شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی نیز از سایر وظائف و اختیارت این کمیته است.
وی ضمن ارائه گزارشی از شناسایی و استخراج مضامین راهبردی سند دانشگاه اسلامی به منظور گفتمانسازی در سال ۹۵ اهم مضامین پیشنهادی برای سال جاری را تبیین ابعاد علمی و عملی اقتصاد مقاومتی و انتخاب چند دانشگاه پیشرو به عنوان نمونه در زمینه مدیریت و اقتصاد، تدوین آئیننامه رتبهبندی دانشگاهها، «تعامل حوزه و دانشگاه در موضوعات علم دینی و سبک زندگی» اعلام کرد.
دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی همچنین دیپلماسی علم و فناوری و آمایش دانشگاهها و بهرهبرداری از مزیتهای نسبی و رقابتی دانشگاهها و مأموریتگرا کردن دانشگاهها و تحقق دانشگاه کارآفرین را نیز به عنوان تعداد دیگری از برنامهها اعلام کرد.
پس از آن با نظر مثبت اعضای شورای اسلامیشدن دانشگاهها مقرر شد بررسی و تصویب این مضامین پس از ارائه نظرات کمیتهها، در جلسات آتی در دستور کار شورا قرار گیرد.
دستور بعدی جلسه ۲۹۴ شورای اسلامی شدن دانشگاهها و مراکز آموزشی موضوع اولویتهای پیشران اقدامات تأسیسی «مبانی نظری» هر یک از نظامهای چهارگانه سند دانشگاه اسلامی و تعیین دستگاههای متولی برای اجرای این اولویتها بود؛ که با رای مثبت اعضای شورا مقرر شد وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی، جهاد دانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاهها نسبت به تأمین اعتبار مالی و تعیین مجری اقدام و گزارش آن را به شورا ارائه دهند.
دستور پایانی جلسه ۲۹۴ شورای اسلامی شدن دانشگاهها، ارائه گزارش ۵ ساله اجرای طرح ضیافت اندیشه «ویژه اعضای هیات علمی دانشگاهها» بود که توسط معاونت فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاهها ارائه شد.
بر اساس این گزارش تا کنون دو سوم اعضای هیات علمی دانشگاهها در این دورهها شرکت کرده اند و اعضاء پس از ارائه این گزارش غفلت مجریان از برگزاری دورههای مهارت افزایی در کنار معرفتافزایی که موجب عدم دسترسی به اهداف طرح که ارتقاء توأمان قابلیتهای علمی و بینشی استادان میباشد را مورد تاکید قرار دادند.
همچنین اعضای شورای اسلامی شدن دانشگاهها ضمن تاکید بر لزوم اجرای کامل طرح ضیافت اندیشه، مقرر کردند معاونین آموزشی دستگاهها نسبت به ارائه طرح و برنامه خود برای برگزاری دورههای مهارتی شامل روشها و فنون تدریس، چگونگی استفاده از منابع الکترونیکی، هدفمند کردن برنامههای آموزشی متناسب با رشته تحصیلی اساتید شرکت کننده و سنجش مستمر فرآیند اجرای طرح، اقدام کنند