حسن مسلمی نائینی، معاون سابق سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ضمن اشاره به صحبت های محمود صادقی، نماینده مردم تهران در مجلس دهم مبنی بر اینکه تمام بورسیه های دولت گذشته غیرقانونی بوده است، تصریح کرد: جناب آقای شجاعی زند دادستان دیوان محاسبات گفتند که از سال 93 بررسی بورسیه ها در دیوان محاسبات تشکیل شده است این در حالی است که آقای صادقی اذعان کرده بود از سال 91 تشکیل پرونده ها صورت گرفته است و اسناد آن را نیز در اختیار دارد.
وی افزود: ما چندین جلسه با دادیار مربوط به پرونده بورسیه ها داشته ایم که ایشان نیز اطلاعاتی را در این خصوص از ما درخواست کرده اند مثلا به عنوان نمونه می گفتند برخی از دانشجویان بورسیه حکم بورس ندارند و یا مصوبه شورای مرکزی بورس برای آنها وجود ندارد اما همه آنها را تهیه کردیم و خدمت دادیار دیوان محاسبات دادیم حدودا بیش از یک سال است که تمام مدارک را به دیوان محاسبات تقدیم کردند و آماده پاسخگویی بیشتر و دفاع از عملکرد چندین ساله مسئولیت خود هستیم.
مسلمی نائینی با طرح این پرسش که اگر آقای صادقی دلسوز است چرا دانشجویان باید تحت فشار قرار گیرند پاسخ داد: آن وقتی که ایشان به قول خودش مسئول رسیدگی بوده است آیا نباید به شکایات دانشجویان بورسیه رسیدگی می کرد؟ بورس دانشجویان را قطع کردند و جلوی تحصیل شان را در یک یا دو ترم گرفتند البته برخی از آنها را بازگرداندند اما جلوی تحصیل عده ای از آنها را نیز گرفتند.
معاون سابق سازمان امور دانشجویان وزارت علوم خاطرنشان کرد: شهریه برخی از دانشجویان بورسیه را به دانشگاههای مربوطه پرداخت نکردند و مشکلاتی را برای آنها به وجود آوردند که باعث شده چندین سال این دانشجویان تحت فشار قرار گیرند. آقای صادقی این مسائل را می دید و هیچ کلامی به زبان نمی آورد! الان آمده است در مورد بورسیه ها صحبت می کند.
وی با تاکید بر اینکه صادقی میتوانست زمانی که مسئول رسیدگی به شکایات بود به مشکلات دانشجویان بورسیه هم رسیدگی کند، ادامه داد: چرا یک دانشجوی بورسیه با عوض شدن دولت از تحصیل باز ماند البته خودشان فهیمدند چه اشتباهی کردند و آمدند برخی از مشکلات آنان را حل کردند.
مسلمی نائینی در مورد دانشجویان بورسیه افزود: برخی از این دانشجویان از از ورزشکاران و هنرمندان و خانواده ایثارگران بودند بخش زیادی از آنان از مربیان دانشگاههای مناطق محروم بودند برخی از این مربیان در گذشته مجبور بودند برای تحصیل به کشورهایی چون مالزی بروند. وزارت علوم می توانست در هیئت امنای خود مشکل این عزیزان را حل کند در حالی که این دانشجویان را بسیار تحت فشار قرار دادند.
وی در خاتمه ضمن بیان اینکه پرونده بورسیه در قوه قضائیه با کندی بررسی می شود اظهار داشت: در یک سال اخیر قوه قضائیه از ما نخواسته است که برای دفاع از دانشجویان بورسیه حاضر شویم این مسئله ای است که قوه قضائیه باید به آنها رسیدگی کند رهبری هم در مورد این دانشجویان فرمودند که به دانشجویان بورسیه ظلم می شود اگر یک ماه حقوق مان را پرداخت نکنند آن وقت می فهمیم چه قدر زندگی سخت است حال دانشجویی که تمام امیدش جهت تحصیل می باشد حقوقش را قطع می کنند قطعا زندگی برای او بسیار سختتر است. قوه قضائیه باید رسیدگی به پرونده بورسیه ها را تسریع بخشد و هر کسی که خلاف کرده است را مشخص کند.