اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
دکتر جواد رزاقی، سرپرست مرکز بهداشت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص شیوه صحیح درس خواندن دانشجویان در ایام امتحانات که با ایام ماه مبارک رمضان مصادف شده است، گفت: در ایام ماه مبارک مشکلی که برای دانشجویان پیش میآید تداخل بین ساعات خواب و بیداری آنهاست که با برنامه ریزی حل شدنی است. مهمترین نکتهای که افراد باید موقع امتحانات رعایت کنند این است که تغذیه بسیار خوبی داشته باشند؛ مخصوصا از گروه میوه، سبزی، لبنیات و غذاهای دریایی.
وی ادامه داد: دانشجویان باید سعی کنند از گروه مواد غذایی که نام بردم، بیشترین استفاده را داشته باشند تا برای یادآوری خواندهها و یادگیری مطالب درسی راندمان بهتری داشته باشند. نکته بعدی که باید رعایت کنند، خواب کافی است؛ که متاسفانه خیلی از دانشجویان ما در ایام امتحانات آن را فدای درس خواندن میکنند.
رزاقی با تاکید بر اینکه چنین طرز تفکری اشتباه است، خاطرنشان کرد: تمام مطالب درسی که در طول روز میخوانیم و یاد میگیریم، در طول خواب هر فرد در مناطق مختلف مغز جایگزین میشوند تا در موقعیت مناسب بازیابی و یادآوری گردند؛ اما اگر این طبقه بندی و نظم بندی در هنگام خواب اتفاق نیفتد، بالطبع دانشجو موقع یادآوری مطالب از ذهن دچار مشکل خواهد شد.
حذف هر وعده غذایی موجب افت قند خون و تغییر شرایط هوشیاری میشود
سرپرست مرکز بهداشت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی با اشاره به اینکه ساعات صرف غذا و خواب در ایام ماه مبارک برای دانشجویان تغییر پیدا میکند، اظهار داشت: دانشجویان به هیچ عنوان نباید در این ایام وعده غذایی را حذف کنند، چرا که باعث افت قند خون و تغییر در شرایط هوشیاری آنها خواهد شد. دانشجویان باید خود را با شرایط ماه رمضان و سختیهای آن تطبیق دهند و بخشی از زمان مطالعه خود را به بعد از افطار و در شب اختصاص دهند به طوری که ساعت خواب آنها کاهش پیدا نکند.
وی تصریح کرد: دانشجویان هنگام افطار از خوردن غذاهای سنگین، حجیم و چرب به طور جدی خودداری کنند، چرا که موجب احساس کرختی و خواب آلودگی در آنها خواهد شد و پس از آن حسی برای درس خواندن ندارند؛ به جای آن باید مصرف مایعات را افزایش دهند تا هوشیاری کافی را داشته باشند.
رزاقی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید بخشی از خواب خود را به طول روز اختصاص دهند، گفت: دانشجویان باید حدود 7 تا 9 ساعت خواب مفید چه در ایام امتحانات و چه در ایام دیگر داشته باشند.
سرپرست مرکز بهداشت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در ادامه سخنان خود افزود: دانشجویانی که امتحانات شان در ساعات اولیه صبح است، می توانند پس از سحری بیدار مانده و به مطالعه بپردازند، چرا که این زمان نیز یکی از فرصت های طلایی برای مطالعه است.
وی در پاسخ به این سوال که چرا دانشجویان برای شب های امتحانی خود متوسل به قرصهای ضد خواب می شوند، گفت: این اقدام برداشت اشتباه دانشجویان از مصرف چنین قرصهایی برای بیدار ماندن بیش از حد و یا هوشیار ماندن در شب های امتحانی است. اگر دانشجویان برنامه صحیح درسی و مستمری در طول ترم داشته باشند، شب امتحان برای مطالعه دچار مشکل نخواهند شد.
مشتاقان استفاده از قرص ریتالین در طول ترم لای کتاب خود را وا نکردهاند
رزاقی تصریح کرد: اکثر دانشجویانی که به مصرف چنین قرصهایی روی می آورند، از جمله کسانی هستند که لای کتابهای خود را در طول ترم باز نکردند و یک شب امتحان را برای حجم عظیمی از مطالب جدید که تا به حال آنها را نخوانده اند، اختصاص می دهند. قهوه، نسکافه، کافئین، ریتالین از جمله موادی هستند که دانشجویان برای بیدار ماندن خود در شبهای امتحانی به آنها وابسته میشوند.
سرپرست مرکز بهداشت دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی در پایان خاطرنشان کرد: در مواردی دیده شده که بعضی دانشجویان به خاطر مصرف این داروها دچار مرگ ناگهانی نیز شدهاند. بعضی نسبت به این داروها حساسیت نشان دادند و بعضی به خاطر استفاده بی محابا از آنها، به نوعی اعتیاد پیدا کردهاند که دیگر این اشتباهات جبران پذیر نخواهد بود. مصرف این داروها برای کسانی که سابقه بیماری قلبی، فشار خون، استرس و افسردگی هستند، باعث تداخلات دارویی بسیار خطرناکی میشود.