کد خبر:۵۱۴۲۴۳
توصیه‌های شب امتحانی-۵

دانشجویان مصرف چای‌ پررنگ و قهوه را در ماه مبارک کاهش دهند/ برای تامین پروتئین، ماست و حبوبات بخورید

استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی گفت: دانشجویان در بین دو وعده افطار و سحری مصرف مایعات را افزایش دهند که مهمترین آن آب و چای کم‌رنگ است. باید مصرف چای پررنگ و قهوه را تا حد امکان کاهش دهند، چرا که این دو ماده، مصرف آب را افزایش می‌دهد.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

خدیجه رحمانی، استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌و‌گو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص نوع تغذیه دانشجویان در ایام امتحانات که مقارن با ایام ماه مبارک رمضان است، گفت: از آنجایی که روزه داری یک عبادت و جزو واجبات دینی ما به شمار می‌رود، به این خاطر نمی‌شود گفت در ایام امتحانات دانشجویان روزه داری را حذف کنند.

 

وی مسئله حفظ قند خون را در این ایام مهم دانست و افزود: با این که مغز 20 درصد وزن بدن را گرفته است، اما بیش از 50 درصد قند خون بدن را استفاده می‌کند و فقط هم می‌تواند از گلوکز به عنوان منبع انرژی استفاده کند بنابراین کنترل قند خون یکی از عوامل بسیار موثر در این زمینه است.

 

استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: دانشجویان باید در ایام ماه مبارک رمضان از دو وعده اصلی این ایام یعنی سحری و افطاری استفاده کنند، به طوری که تعادل در دریافت غذا و مایعات به دست آورند؛ چرا که از یک طرف گلوکز یک عامل بسیار مهم برای فعالیت مغز است و از طرف دیگر دریافت آب بسیار مهم است، چرا که کم آبی یکی از عواملی است که کارایی مغز را کاهش می‌دهد.

 

رحمانی در خصوص جلوگیری از تحلیل عضلانی و کسب انرژی کافی گفت: برای این کار باید انرژی کافی را از طریق کربوهیدرات‌های پیچیده و مقدار کمی چربی تامین کنند، در همین راستا غذاهای مفیدی که می‌توانند در وعده افطار استفاده کنند غذاهای زود هضم و زود جذب است. برای شروع، یک مادی قندی طبیعی مثل خرما توصیه می‌شود که دانشجویان می‌توانند آن را با یک لیوان شیر و اگر نخواستند با یک لیوان آب جوشیده ولرم استفاده کنند.

 

وی ادامه داد: از کربوهیدارت‌های خوبی که می‌توان سر سفره افطار استفاده کرد، نان است؛ هم چنین پروتئین‌های زود هضمی مثل پنیر، تخم مرغ و عدسی و....

 

استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی استفاده از کوکوهای مختلف سبزی و سیب زمینی را از جمله مواد تغذیه‌ای مناسب برای بعد از افطار عنوان کرد و گفت: این کوکوها حتما باید با روغن بسیار کم یا در ماهی تابه‌های رژیمی و یا در فر تبخ شوند، چرا که غذاهای پر روغن دیر هضم خواهند بود.

 

رحمانی خوردن سوپ‌های سبک که درون آنها از جو، گندم، شیر و سبزیجات استفاده شده را از دیگر مواد غذایی مورد استفاده برای افطاری دانست و افزود: استفاده از پلو خورشت‌ها، آش سنگین و فست فود باید به طور کلی یا حذف شود یا در حد امکان کاهش یابد، چرا که مواد غذایی مثل فست فود در ایام رمضان باعث سو هاضمه می‌شود و برای گوارش مناسب نیست.

 

وی در خصوص وعده دوم یعنی سحری نیز اظهار داشت: دانشجویان باید توجه داشته باشند که به هیچ عنوان نباید این وعده را حذف کنند، چرا که طبق علم پزشکی بدن انسان تا هشت ساعت در شرایط گرسنگی از مواد غذایی که خورده شده استفاده می‌کند و پس از آن از مواد ذخیره شده در عضلات کبد و بعد که ساعات گرسنگی به بیش از 17 سال می‌رسد از ذخایر چربی و بیشتر از آن از تحلیل عضلانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: در وعده سحری وعده‌های غذای سنگین توصیه نمی‌شود. مصرف مایعات، کربوهیدارات‌های پیچیده مثل نان و برنج و خورشت‌های سبک توصیه می شود. دانشجویان می‌توانند از ماست و انواع حبوبات نیز برای تامین پروتئین خود استفاده کنند.

 

رحمانی با تاکید براینکه مصرف گوشت را باید در این ایام به حداقل رساند، خاطر نشان کرد: گوشت در متابولیسم خود مصرف آب را افزایش می‌دهد، اگر هم می‌خواهند گوشت مصرف کنند، می‌توانند به صورت یک میان وعده بعد از افطار از آن استفاده کنند؛ برخلاف آن استفاده از کربوهیدارات‌های کمپلکس که شامل غلات و نان و برنج می شود باعث شده تا در طول روز مواد قندی را کم کم آزاد کنند. هم چنین مصرف سبزیجات در هر دو وعده توصیه می‌شود.

 

وی اظهار داشت: در بین دو وعده افطار و سحری مصرف مایعات را افزایش دهند که مهمترین آن آب و چای کم رنگ است. دانشجویان باید مصرف چای پررنگ و قهوه را تا حد امکان کاهش دهند، چرا که این دو ماده مصرف آب را افزایش می‌دهد.

 

استاد تغذیه دانشگاه شهید بهشتی در پایان تاکید کرد: دانشجویان خواب خوب و کافی را فراموش نکنند؛ شب را خوب بخوابند و بهترین زمان مطالعه خود را برای سحر بین ساعت 7 تا 12 ظهر اختصاص دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
kkkk
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
گوش ندید خوردن ماست رمق شما را می گیرد و بی حس می شوید. خاک بر سر این پزشکی بی خاصیت غربی و صهیونیستی. باید بچه ها شب امتحان خوراکی های مقوی مثل پسته و عسل و ... بخورند نه ماست. نه چای که مخدر و خواب آور است.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار