اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی فضل آرا، عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو در اهواز، بیان داشت: استفاده نامحدود از آنتی بیوتیکها به وسیله کشاورزان، دامداران و بدون نظارت دامپزشک کار صحیحی نیست و میبایست این کار زیر نظر دامپزشک صورت گیرد و آن هم به منظور درمان با مقادیر تعیین شده مورد مصرف قرار گیرد.
وی افزود: دلیل این امر آن است که وقتی میکروارگانیسمها به طور مداوم در معرض غلظتهای کم یک آنتی بیوتیک قرار گیرند میتوانند نسبت به آن آنتی بیوتیک مورد نظر در درمان بیماری هایی که مربوط به آن میکروب است بی اثر خواهد بود.
این متخصص بهداشت مواد غذایی با بیان اینکه بسیاری از باکتریها خاصیت مقاومت در برابر آنتی بیوتیک را به سایر باکتریها و نیز نسلهای بعدی باکتری منتقل میکنند، تصریح کرد: وقتی میکروب ها نسبت به آنتی بیوتیک ها مقاوم شوند، درمان حیوانات برای دامپزشکان مشکلتر میشود.
وی گفت: همچنین به دلیل وجود یک مبادله میکروبی اجتناب ناپذیر بین حیوانات و انسان، در درمان انسان های بیمار نیز مشکلات مشابهی بروز میکند.
این کارشناس مواد غذایی تاکید کرد: به منظور جلوگیری از ایجاد عارضه های مذکور می بایست شیر دام هایی را که مورد درمان قرار گرفته اند تا هنگامی که بقایای آنتی بیوتیک در شیر آنها وجود دارد از چرخه مصرف خارج کنند.
فضل آرا ادامه داد: این مدت بسته به نوع آنتی بیوتیک متفاوت است در مورد بعضی از آنها حدود 48 ساعت و در مورد برخی دیگر تا 14 روز طول میکشد.
وی عنوان کرد: برای پیشگیری از موارد مذکور رعایت مدت زمان قطع دارو تا مصرف شیر دام یا اعزام آن به کشتارگاه ضروری است، همچنین این مدت برای هر ترکیب دارویی و درمیان گونه های مختلف حیوانات متفاوت است و معمولا از چند ساعت تا چند روز یا هفته طول می کشد.