اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمد جواد خوشنام، دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد روند اجرای برجام در یک سال گذشته بیان داشت: اگر به اولین روز امضای برجام نگاه کنیم و آن را با امروز که اولین سالگرد این توافق است، مقایسه کنیم، در سطوح مختلف تفاوتهای زیادی را مشاهده خواهیم کرد؛ که فقط از یک واقعیت گواهی میدهد؛ برجامی که با الزامات مجلس شورای اسلامی و رعایت دستورات الزامآور مقاممعظمرهبری مشروعیت یافت، امروز با تجمع و جشن خیابانی برای بزرگداشت سالگرد آن روبرو نمیشود.
این فعال دانشجویی خاطر نشان کرد: مردم طبق نظرسنجی همهٔ رسانههای داخلی و خارجی به شدت از طرفی نسبت به عملی شدن برجام از جانب آمریکا و از طرف دیگر نسبت به اثرگذاری آن در وضع اقتصاد و معیشت، بدبین هستند.
دبیر انجمن علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: دولت با خوشبینی به غرب و بدبینی بسیار به عملکرد و سخنان و تجارب دولت گذشته و منتقدین، با اعلام برائت از آن تندرویهایی که امتیاز و توان مذاکرات در این سطح را فراهم کرده بود، متعهد شد که ذخایر اورانیوم کشور را طبق برجام به 300 کیلوگرم کاهش دهد.
خوشنام ادامه داد: همچنین تعداد ماشینها در فردو را به 1044 ماشین کاهش داد، راکتور آبسنگین اراک را بازطراحی کرد، از طراحی نسلهای جدید سانتریفیوژ خودداری و به نسـلهای قدیـمی در درازمـدت بسنده کرد و با کارگزاری تجهیزات کنترلی و دوربین، فراتر از تعهدات NPT و حتی فراتر از پروتکل الحاقی به «تنشزدایی» پرداخت.
این فعال دانشجویی اظهار داشت: در مقابل طرف غربی طبق بند «ج» گزارش وزارت خارجه متعهد شد که طبق قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل پس از تایید صداقت ایران در عمل به تعهدات خود، هفت قطعنامه الزامآور شورای امنیت شامل قطعنامههای 1696 (2006)،1737 (2006)، 1747 (2007)، 1803 (2008)، 1835 (2008)، 1929 (2010) و 2224 (2015) را لغو کرده تا باعث شود تحریمهای اعمال شده از سوی شورای امنیت بر جمهوری اسلامی شامل تحریمها و محدودیتهای گسترده در حوزههای بانکی و مالی، بیمه و حمل و نقل لغو گردد و ساختار نهادی تحریمها که در قالب کمیته تحریم قطعنامه 1737، تیم نظارت بر تحریمها و پانل کارشناسی ایجاد شده بود، منحل شود.
وی ضمن اشاره به بی اعتمادی عمومی به برجام تصدیق کرد: با گذشت یک سال و با وجود بیاعتمادی بسیاری از دلسوزان انقلاب، دولت با تبلیغات رسانهای توانست فکر عموم جامعه را همراه کند، اما پس از یکسال صدایی از هواداران برجام درنمیآید.
خوشنام اضافه کرد: در سالگرد برجام هنوز عراقچی، مسئول پیگیری برجام حاضر نیست روبروی یک منتقد در سیمای جمهوریاسلامی قرار گیرد و صالحی از توطئه سخن می گوید. در حالی که دلسوزان نظام و مردم و رهبری در ابتدای راه آن را پیشبینی کردند و از بدعهدی غربیان سخن گفتند.
وی در پایان بیان داشت: خرید بعضی تجهیزات هواپیما به جای خود هواپیما در برابر امتیازات و عقبنشینیهای مسلم و بیان آن به عنوان دستاورد برجام، توهین به مردم ایران است؛ که در پیچ و خم شرایط اقتصادی درحال زجر کشیدن هستند. با گذشت یکسال از برجام اینک نه خبری از سوت و کفهای خیابانی است و نه خبری از دفاعها و فریادهای تدافعی از برجام در مجلس، مردم امروز بیاعتمادند و همهٔ اینها در شرایطی رخمیدهد که هنوز رسانههای بسیاری، از این رویداد حمایت میکنند. باید منتظر بود و دید شرایط در سال ۹۶ و در مناظرات تلویزیونی چگونه برای دولت تدبیر رقم خواهد خورد. روز حساب نزدیک است.