به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ نخستین جلسه مشورتی فراخوان هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار، با حضور محمدحسین نیرومند مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، محسن یزدی، مدیر مرکز مستند سوره، محمد صادق باطنی، مسئول مدرسه سینمایی هنر آینه، سجاد اسلامیان، مسئول روابط عمومی دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، حجت الاسلام علی جعفری، منتقد سینما و کارشناس عرصه فرهنگ، سید رسول منفرد، دبیر اجرایی جشنواره مردمی فیلم عمار در محل حسینیه هنر برگزار شد.
در ابتدای این جلسه و پس از پخش کلیپی از ششمین جشنواره مردمی فیلم عمار، محمد صادق باطنی، مسئول مدرسه سینمایی هنر آینه، با تأکید بر اهمیت گسترش فضای نقد و مطالعه عمار به عنوان جریانی اثر گذار در جبهه فرهنگی انقلاب، اظهار داشت: متأسفانه فضای نقد شفاهی اجازه ورود به عمق مطلب را نمی دهد و این مسئله باید در فضایی کارشناسی شده بررسی شود.
وی با بیان این که می توان در فراخوانی مقالات، نقد ها و آسیب شناسی های صاحب نظران و منتقدان را درباره عمار جمع آوری کرد، گفت: این فضای نقد افزون بر جشنواره می تواند نحوه برگزاری، آثار و بسیاری از جزئیات را تحت الشعاع قرار دهد.
باطنی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اهمیت ورود به جنبش ثبت مستندسازی مسئله محور، اظهار داشت: این جنبش باید وارد فضایی دانشی، پژوهشی و آکادمیک شود تا بتوان به خوبی برای آن هدف گذاری و خط مشی گذاری کرد و خط مشی های آن را تعیین نمود.
مسئول مدرسه سینمایی هنر آینه، در پایان سخنان خود بر اهمیت به روز بودن موضوعات جشنواره عمار در فراخون خود تأکید کرد.
فیلم های عمار باید شمشیر تیز خود را داشته باشند
در بخش دیگری از این جلسه محمدحسین نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با بیان این که به همان میزان که جشنواره عمار دیده می شود کار دست اندرکاران این جشنواره هم سخت تر می شود، گفت: برای عمار بزرگ شدن و توسعه های بیخود می تواند خطرساز باشد؛ چرا که سادگی وجه تمایز عمار با دیگر جشنواره هاست.
وی با بیان این که تنوع و حواشی های بسیار زیاد جشنواره سبب شده تا حرف های مهم جشنواره کمرنگ شوند، اظهار داشت: فیلم های عمار باید همانند گذشته شمشیر تیز خود را داشته باشند و این آتش به پا کردن است که در فیلم های عمار مهم است.
اکران های مردمی عمار بزرگترین خدمت را به عرصه فیلم های کوتاه کرده است
نیرومند با اشاره به حضور فیلم های عمار در سراسر کشور و روستاها خاطرنشان کرد: به نظر من بزرگترین خدمتی که تا به امروز به عرصه فیلم کوتاه شده همین ایجاد زیرساختی عظیم و شبکه اکران مردمی عمار برای فیلم های کوتاه است.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با بیان این که در جشنواره فیلم فجر برخی فیلم ها به سبب محتوای متفاوت و بکرشان دیده می شوند، اظهار داشت: رگه هایی مخفی در عمار وجود دارد که این ها باید کشف شوند و فیلم های این جشنواره باید با دنیای خودشان مقایسه و بررسی شوند.
نیرومند، بر اهمیت مهندسی عمار در همه ی زمینه ها تأکید کرد و گفت: کثرت وحدت یافته در فلسفه به معنای زیبایی است و سادگی، صمیمیت و زیبایی نهفته ی عمار به این جشنواره شخصیت داده است.
وی با بیان این که آن چه امروز در مورد فتنه مهم است مسئله نفاق و دو رویی است، اظهار داشت: بسیاری از کسانی که در ایام فتنه شعار تقلب را سر می دادند امروز آمده اند و در همان نظام مسئولیت گرفته اند و روشن کردن چنین مسائل و مصداق هایی از وظایف عمار است.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، با تأکید بر این موضوع که امروز مسئله عربستان مهم و پرداختن به آن نیازی ضروری است، خاطرنشان کرد: عمار در کنار به روز کردن موضوعات خود، باید کارگردان های توانمند و دارای استعداد را شناسایی کند و در کنار کمیت، کیفیت کار خود را ارتقاء بخشد.
جایگاه خط دهی عمار در عرصه تولید باید بررسی شود
محسن یزدی، مدیر مرکز مستند سوره، در ابتدای سخنان خود به اهمیت هدایت و خط دهی در عرصه تولید اشاره کرد و افزود: باید نقش عمار در جهت دهی به تولیدات در عرصه های گوناگون از جمله مستند، انیمیشن و داستانی بررسی شود و نگاهی اجمالی انداخت به این مسئله که پس از 6 سال از عمر جشنواره عمار این جشنواره تا چه میزان توانسته در هدایت تولید مؤثر باشد.
وی با بیان این که برای ایجاد جریان در شاخه های هنری باید بتوانیم در عرصه تولید اتفاقی رقم بزنیم، گفت: عمار باید بتواند به مستند سازان حرفه ای هم جهت دهد.
یزدی، شبکه گسترده توزیع را از ویژگی های بارز جشنواره مردمی فیلم عمار برشمرد و افزود: این زیر ساخت بسیار مهم و اساسی می تواند خیلی از طیف های مختلف را به سمت این جشنواره رهنمون سازد.
پیشرفت های ایران اسلامی باید در فیلم های عمار ترسیم شود
مدیر مرکز مستند سوره، با بیان این که در حال حاضر جشنواره عمار را می توان پرچمدار توزیع مستند و فیلم های کوتاه در سراسر کشور برشمرد، خاطرنشان کرد: تصوری غلط در بین کاربلدهای انقلابی و حرفه ای ها ایجاد شده که عمار یک دورهمی است که فیلم های درجه 2 و 3 را داوری می کند و این مسئله سبب شده تا فاصله ای بین کارگردانان و این جشنواره ایجاد شود.
وی با اشاره به اهمیت نگاه ویژه به آینده ایران اسلامی در موضوعات عمار خاطرنشان کرد: باید تدبیری اندیشیده شود تا عظمت امروز ایران و آینده ای که رهبری ترسیم نموده اند در قالب تصویر به مخاطب عرضه شود.
نیاز به بازخوانی اهداف جشنواره عمار داریم
حجت الاسلام شیخ علی جعفری، منتقد سینما و کارشناس عرصه فرهنگ نیز با بیان این که شش دوره از جشنواره عمار گذشته است و نیاز به بازخوانی اهداف این جشنواره داریم، گفت: در عالم سینما جشن های سینمایی برای گرامیداشت هویت سینما از سوی صنوف مختلف برگزار شده اما جشنواره ها به دنبال جهت دهی و خط مشی گذاری هستند.
وی برگزاری آیین های افتتاحیه و اختتامیه جشنواره عمار را از ویژگی های مثبت و برجسته عمار برشمرد و افزود: اگر بتوانیم ماهیت انقلابی عمار را رشد دهیم پیروز بوده ایم.
عمار در مطالبه گری از نظام جمهوری اسلامی نباید لکنت زبان داشته باشد
حجت الاسلام جعفری با بیان این که عمار در مطالبه گری از نظام جمهوری اسلامی نباید لکنت زبان داشته باشد، خاطرنشان کرد: عمار باید در وجه هویتی خود تصمیم های گیری های مهمی را اتخاذ کند و بسامدهای آن را بررسی کند.
وی با اشاره به ابجاد بستری مناسب در جهت جمع آوری طرح ها و ایده های متفاوت از آحاد مختلف مردم تصریح کرد: بسیاری از اقشار جامعه قصه های ناب و بکری برای روایت دارند، اما به دلیل عدم دانش کافی نمی توانند آن ها را به فیلمنامه تبدیل کنند و در این میان این سوژه ها دست نخورده باقی می مانند، از این رو نیاز است تا انقلابی در زمینه جمع آوری این طرح ها صورت گیرد.
مجید بذرافکن، پژوهشگر انقلاب اسلامی نیز با تأکید بر اهمیت مشخص نمودن هسته مرکزی به عنوان موضوع محوری جشنواره اظهار داشت: مخاطبان و تولیدکنندگان جشنواره عمار هم باید این را بدانند و از این جهت جشنواره هم توجه ویژه ای به آن موضوع محوری در داوری و دیگر بخش ها به آن داشته باشد.
اهمیت اتخاذ تدابیری خاص جهت برخورداری از تنوع بالای آثار ارسالی به دبیرخانه
وی با بیان این که تحلیل کلی موضوعات باید مشخص باشد تا داوران بتوانند بر اساس آن موضوعات فیلم ها را انتخاب کنند، اظهار داشت: باید عناوین عمار جهت دارتر و نقادانه تر و به نوعی عماری تر باشد.
پژوهشگر انقلاب اسلامی، بر اهمیت توجه ویژه به شیوه اعلام فراخوان تأکید کرد و گفت: جهت برخورداری از تنوع کافی و بالا آثار ارسالی به دبیرخانه نیز باید تدابیری خاص اتخاذ شود.
گفتنی است، در ابتدای این جلسه سیدرسول منفرد، دبیر اجرایی هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار، افزون بر ارائه گزارشی از برگزاری ادوار مختلف جشنواره عمار، به بیان تأثیرات اکران های مردمی بر آثار فیلمسازان، اهداف کلی این جشنواره و دستاوردها و ابداعات آن در حوزه برگزاری جشنواره و نوع دریافت آثار اشاره کرد.