اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
علی عبدی، دبیر سابق اتحادیه دانشجویان مستقل سراسر کشور در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با بیان اینکه بین المللی شدن دانشگاهها آفت های بسیاری دارد، تصریح کرد: از دوره قاجاریه در کشور ما مغلطه بزرگی توسط برخی روشنفکران و غرب زدگانی که در ابتدا جیره بگیر انگلیس و آمریکا بوده اند، ایجاد شده است.
این فعال دانشجویی خاطر نشان کرد: طبق برنامه ریزی که غربی ها برای ما دارند، به ظاهر می خواهند ما را به پپشرفت برسانند، اما تنها لباس فرنگی را به ما پیشنهاد می دهند و هیچ وقت لوازم و ماهیت این پیشرفت را به ما تجویز نمی کنند.
وی با ابراز تاسف از فقر فهم تاریخی در برخی از مدیران مراکز علمی اظهار داشت: امروز می گویند باید دانشگاههای ما بین المللی باشند؛ اما مگر از مهمترین مفاد بین المللی شدن دانشگاه ها بالا بردن میزان تولید علم نیست؛ پس چرا در این مورد اقدامی انجام نمیگیرد.
عبدی ادامه داد: متاسفانه کسانی که غرب را عامل پیشرفت می دانند با سیاسی کاری جلوی پیشرفت علمی کشور را گرفته اند و دانشگاه ها را تبدیل به خانه احزاب سیاسی کرده اند.
دبیر سابق اتحادیه دانشجویان مستقل بیان داشت: این افراد تنها به بخشی از ظواهر و ابزار پیشرفته شدن بسنده می کنند؛ چرا به ماهیت پیشرفت علم توجه نمی کنند.
عبدی تصدیق کرد: آیا با رفتن تعدادی از دانشجویان ایرانی به دانشگاه های کشورهای آمریکا، فرانسه و انگلیس و حضور دانشجویان دیگر کشورها در ایران که از لحاظ سطح علمی از ما پایین تر هستند، بین المللی می شویم؟
وی با تاکید براینکه اگر بخواهیم پیشرفت کنیم، اولین لازمه اش این است که دولتمردان اجازه دهند دانشگاه ها به مسیر اصلی خود که تولید علمی است، ادامه دهند، تصریح کرد: پیشرفت علمی کشور را باید با سرعت ادامه داد و اگر دولت واقعا خواستار پیشرفت علمی است در تجهیز فضای علمی دانشگاه ها همت کند.
عبدی در پایان بیان داشت: بسیاری از دانشگاه های طراز اول کشور نیز دارای فقر امکانات هستند و خوابگاه ها و آزمایشگاه های آنها از امکانات عقب افتاده ای برخوردارند و اساتید دروسی را تدریس می کنند که مربوط به 50 سال بیش است. بهتر است دولت روی این موضوعات سرمایه گذاری کند؛ نه اعزام دانشجو به خارج از کشور.