آخرین اخبار:
کد خبر:۵۲۸۷۰۳
تشکل‌‌های دانشجویی در هفته‌ای که گذشت؛

از ادعای «هم‌نشین بهائیان» تا عدم تلاش برای انعقاد پیمان‌های پولی در کشور

تشکل‌های دانشجویی در هفته‌ای که گذشت موضع‌گیری‌های مهمی را در مسائل مهم کشور داشته‌ و خودشان به نوعی جریان ساز جامعه بوده‌اند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری دانشجو در نظر دارد هر هفته گزارشی از اتفاقات و اخبار تشکل های دانشجویی را در اختیار دانشجویان قرار دهد که در زیر اخبار مربوط به هفته گذشته را در این حوزه مورد تحلیل و بررسی قرار دادیم:

 

اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت مشخص شد+ اسامی

طی از انتخاباتی اعضای شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت در سی و چهارمین نشست سالانه که از ۳۰تیر در دانشگاه شهید بهشتی کلید خورده بود، مشخص شدند. 

 

به ترتیب آراء علی گنجی(دانشگاه شهید بهشتی)، محمد حسین قائد شرف(دانشگاه صنعتی امیرکبیر)، سیدمهدی فاطمی ابهری(دانشگاه علم وصنعت)، ماهره عزیزی(دانشگاه شهید بشتی)، مریم اعظم باغبان( دانشگاه شریعتی)، زهرا سادات رضوی علوی(دانشگاه صنعتی امیرکبیر) و مسعود دهقانی(دانشگاه صنعتی ارومیه) به عنوان اعضاء اصلی انتخاب شدند.

 

سخنرانی جنجالی ده نمکی در نشست دفتر تحکیم علیه آقازاده‌ها

مسعود ده نمکی کارگردان سینما وتلویزیون با حضور و سخنرانی در نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت، گرد و خاکی را در عالم رسانه برپا کرد.

 

وی در این نشست گفت: سکوت در مقابل افراد فاسد به این معنی است که دزدی را پذیرفته ایم و دیگر برایمان فرقی نمی کند کاراکتر ما از چپ و یا راست باشد. عدالت یعنی اینکه اگر علی مرتضی(ع) بخواهد علمش را بلند کند، جنگ جمل راه بیفتد؛ به تعبیر شریعتی علی کشته عدالتش شد.

 

ده نمکی همچنین اضافه کرد: آقازاده ها هزینه رفتارهای سیاسی دانشجویی را خواهند داد.این افراد کاری خواهند کرد که در کنار آنها قرار بگیرید و میتینگ حمایت از کرباسچی را برگزار کنید. بحث دفاع از جریان سیاسی نیست، سال 84 معلول گفتمان عدالت خواهی بود، کسی آمد خارج از چپ و راست با زرنگی و تیزهوشی علم عدالت خواهی و ساده زیستی را بلند کرد و قطعا وقتی شمشیر عدالت را بر هر جناحی بالا بگیری، صدایش درخواهد آمد.

 

تشکیل کمپین‌ «حمایت از مسلمانان کشمیر» توسط مرکز دانشجویی حقوق بشر ایران

اعتراض به جنایات کشمیر در این هفته نیز از سوی تشکل های دانشجویی ادامه داشت.

 

مرکز حقوق بشر (صلح زیبا) با حمایت از مظلومین این فاجعه، خبر از تشکیل کمپین حمایت از مسلمانان کشمیر را در فضای مجازی داد.

 

دانشجویان می‌توانند از تریبون نماز جمعه با مردم صحبت کنند

رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان با دانشجویان از ایجاد بستری برای سخنرانی دانشجویان در نمازهای جمعه صحبت کردند و از آن به عنوان یک «حضور فکری» یاد کردند. صحبت‌های دانشجویان پیش از خطبه‌‌های نماز جمعه  بهترین زمان برای بیان مطالبات در برابر حضور اقشار مختلف جامعه اعم از خواص و عوام است و دانشجویان می‌‌توانند به طور مستقیم می توان خواسته‌ها را از مسئولان مطالبه کنند.

 

در این راستا رئیس ستاد نماز جمعه تهران گفت: در نامه‌ای به ریاست حوزه نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های تهران، آمادگی خود را جهت سخنرانی دانشجویان پیش از خطبه‌های نماز جمعه اعلام کرده‌ایم.

 

وزیر بهداشت به جای فرافکنی، مشکلات طرح تحول سلامت را رفع کند

وزیر بهداشت هفته ای که گذشت، برای افتتاح پروژه‌های درمانی به استان البرز سفر کرده بود و  برای توصیف عملکرد خود و وضعیت وزارت بهداشت در دولت گذشته از جمله‌ای عجیب استفاده کرد که با واکنش‌های زیادی در رسانه ها و دانشجویان مواجه شد.

 

وی در این برنامه گفته بود: که «در استان البرز کمترین تخت بیمارستانی در کشور را داشتیم که امروز 2500 تخت بیمارستانی دیگر نیز در استان البرز خواهیم داشت و در ماه‌های آینده نیز 500 تخت بیمارستانی اضافه خواهیم کرد که با این میزان یک آرامش و رضایت نسبی در بین مردم برقرار شده است. واقعاً موقعی که ما آمدیم مردم کف زمین زایمان می‌کردند! و شرایط بهداشتی و درمانی در برخی از بیمارستان‌ها بسیار بد بود و ما از دولت تشکر می‌کنیم که با بودجه و هزینه‌هایی که در این حوزه انجام داد، امروز می‌توانیم سرمان را بلند کنیم.» 

 

حال جالب است چرا همه کابینه دولت یازدهم به جای صحبت از دستاوردهایی که در این سه سال برای مردم به جا گذاشته اند، تنها اسیر بازی های سیاسی شده و قصد تخریب دولت قبل را دارند.

 

عضو بسیج دانشجویی دانشگاه جامع امام حسین(ع) گفت: دولت هر جا کم بیاورد تقصیر را گردن دیگری می‌اندازد و این در حالی است که طرح تحول سلامت دارای نقص‌های جدی است و دولت مردان نیز به این موضوع واقفند؛ بهتر است وزیر بهداشت به جای فرافکنی، مشکلات این طرح ملی را رفع کند!

 

انتظار دارند از دل تحکیم وحدت علی افشاری‌ها بیرون بیایند!/ فردی که کمونیست و لیبرال است در دفتر تحکیم جایی ندارد

روزنامه شرق در آستانه نشست سالانه دفتر تحکیم وحدت، تیتری را در صفحه اول روزنامه خود با عنوان «عبور از تحکیم» نوشت و در آن به اسنادی اشاره کرد.

 

بیاتیان از اعضای ادوار این دفتر ضمن اشتباه دانستن برخی از استنادات این مقاله گفت: البته نمی‌توانیم بگذاریم اصلاح طلبی که تحت عنوان اصلاح طلبی ضد ولایت فقیه است، در انجمن اسلامی حضور داشته باشد یا فردی که کمونیست و لیبرال است در دفتر تحکیم جایی داشته باشد. فکر کنم که روزنامه شرق اینجا را اشتباه کرده است.

 

وی همچنین اضافه کرد: همه ما مسلمان و به چارچوب قانون اساسی خطوط قرمز نظام معتقدیم. شاید انتظار دارند که از دل تحکیم وحدت علی افشاری ها بیرون بیاید؛  اگر بخواهیم آن طور باشیم چرا در سال 58 دانشگاه هایمان را تعطیل و انقلاب فرهنگی را به وجود آوردیم؛ می گذاشتیم توده ها و منافق هم در دانشگاهها حضور داشته باشند.

 

نیاوران‌نشینی و اشرافی‌گری شما و دوستانتان دین مردم را تضعیف می‌کند نه حکومت اسلامی

اما بشنوید از اظهارات جدید «هم نشین بهائیان» در جمع فعالین ۸۸. فائزه هاشمی فرزند هاشمی رفسنجانی چهارم تیر دیداری را با برخی از فعالین سال ۸۸ داشت و در آن دیدار ادعا داشت که «من معتقدم که حکومت‌ها بچون خطاهایی که دارند را به‌پای دین می‌نویسند، به دین آسیب می‌زنند و به خاطر همین‌که دین آسیب نبیند و مردم حالت دین زدگی پیدا نکنند، حکومت اگر دینی نباشد، بهتر است. من خیلی با حکومت دینی به این دلیل موافق نیستم.» 

 

«شاید در ابتدای انقلاب گفته می‌شد که این حکومت با حکومت‌های دیگر فرق دارد و می‌تواند اسلام واقعی را پیاده کند، ولی در مرور زمان دیدم نه؛ نه‌تنها حاکمان ما اسلام واقعی را پیاده نکردند، بلکه جامعه ما هم نسبت به دین به خاطر عملکرد حاکمیت گریزان شد. مصداق خیلی بارز این موضوع هم حجاب است. اگر ما حجاب خانم‌ها را با 10 تا 15 سال پیش مقایسه کنیم و برگردیم به اول انقلاب می‌بینیم، سال‌به‌سال حجاب کم‌رنگ‌تر شده است.» 

 

بسیج دانشجویی ۱۱ دانشگاه آزاد در نامه‌ای سرگشاده خطاب به اظهارات عجیب فائزه هاشمی در خصوص نفی حکومت دینی اعلام کردند: آن چیزی که دین مردم را ضعیف می‌کند، نیاوران نشینی و اشرافی‌گری مسئولان، فساد اقتصادی فرزندان و سیاست‌گذاری‌های اشتباه و منفعلانه دوستان شما است، نه حکومت اسلامی.

 

ما دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی از آقای هاشمی رفسنجانی انتظار داریم در کمترین حالت ممکن، تکلیف خود با فرزند منحط شان را مشخص کنند و از قوه قضائیه خواهان برخورد با جولان دهنگان ناتوی فرهنگی دشمن در دستگاه و نهاد های آموزشی کشور هستیم. 

 

مسئولیت داشتن افراد مفسد در حکومت دینی ملت را دلگیر می‌کند

همچنین ابوالفضل مظاهری؛ دبیر روابط عمومی اتحادیه انجمن اسلامی دانشجویان مستقل با اشاره اظهارات عجیب فائزه هاشمی در نفی حکومت دینی گفت: مردم از حکومت دینی ناراحتی دریافت نکرده‌اند، بلکه مسئولیت داشتن افراد مفسد در حکومت دینی، ملت را دلگیر خواهد کرد. حقیقت ماجرا این است که باید به فائزه هاشمی بگوییم مردم نه به حکومت دینی و نه به خود دین، بدبین نیستند؛ بلکه ناراحتند از اینکه چرا افرادی همچون فائزه، مهدی هاشمی و امثالهم همچنان که فسادهای مختلفی را مرتکب می شوند و بناهای کجی را همچون فیش های نجومی و بدحجابی می گذارند، باید مسئولیت حکومت دینی را هم برعهده داشته باشند!

 

آمریکا دوستی مسئولان منجر به عدم تلاش برای پیمان‌های پولی شده است

 از سال 2008 ایران مورد تحریم های دولت آمریکا قرار گرفت تا به واسطه آن ها، کشورمان مورد فشار قرار بگیرد. آمریکا با تحریم بانکی و دلار، معاملات بین المللی ایران را مخدوش کرد و گردش دلار در مبادلات کشورمان مورد خدشه قرار گرفت. آمریکا در هر مبادله بین المللی که قرار بر جابه جایی دلار است، یک قدرتی دارد و با بستن گردش مالی، می تواند مبادله را زمین بزند. در این میان ابزار نوینی برای مقابله با این موضوع در همه جهان اجرا می شود، و آن «پیمان پولی دو یا چندجانبه» است؛ در این پیمان پولی کشورهایی که با یکدیگر مبادله تجاری می کنند به جای اینکه از ارز ثالثی برای ارتباط استفاده کنند، از ارزهای خود دو کشور کمک می گیرند.

 

تاکنون 54 پیمان پولی دو جانبه و چند جانبه مبتنی بر این روش نوین در کشورهای دنیا صورت گرفته است. در برخی از کشورها تا حد 80 درصد تجارت بین الملل مبتنی بر پیمان پولی دو جانبه و چند جانبه جلو می رود. ایران هم می تواند از ابزار پیمان پولی دو جانبه یا چند جانبه بین کشورها استفاده کند، این شیوه می تواند تحریم های آمریکایی ها علیه کشورمان را خنثی کند.

 

حال در هفته های گذشته مجلس شورای اسلامی متاسفانه یکی از قوانینی که تصویب کرد حذف پیمان پولی دو جانبه و چند جانبه بود! آنهم در زمانی که بسیاری از نخبگان معتقدند که پیمان پولی دویا چندجانبه می تواند راهگشای مشکلات اقتصادی بین المللی ایران باشد.

 

میکائیل دیانی، قائم مقام اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در این راستا گفت:  ما از یک سو با دولتمردانی طرف هستیم که به واسطه اینکه آمریکا و غرب آمال آرزوی آنهاست به هیچ مسیری رضایت نمی دهند؛ که مبادا دلار از چرخه اقتصادی ایران حذف شود و اساسا آمریکا از چرخه مبادلات از میان برود و این آمریکا دوستی انها باعث شده که تلاشی برای پیمان های دو جانبه و چند جانبه صورت نگیرد.

 

مصوبه جدید مجلس شورای اسلامی نشان می دهد که در بین مسئولین کشور عزمی وجود ندارد ؛ کما اینکه پیمان پولی می تواند برای کشور مثمرثمر قرار بگیرد.

 

امیدوار بودیم در سفرتان پیگیر وضعیت مسلمانان نیجریه باشید

وزیر امورخارجه کشورمان در این هفته سفری به کشور نیجریه داشت و در این سفر پیگیر مسائل مربوط به مردم مظلوم نیجریه نبود؛ که این امر با واکنش بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) مواجه شد.

بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) طی نامه‌ای خطاب به ظریف، ضمن انتقاد از بی تفاوتی نسبت به وضعیت مسلمانان نیجریه و شیخ زکزاکی در سفر به نیجریه اعلام کرد:‌ پس از گذشت چندین ماه از انفعال دستگاه دیپلماسی ایران در برابر جنایات دولت نیجریه، خبر سفر شما به این کشور، کورسوی امیدی را مبنی بر پیگیری وضعیت مسلمانان نیجریه در دلها ایجاد کرد. 

 

بازتاب رسانه‌ای خنده‌های شما در برابر قلدران عالم نمکی است بر زخم‌های مستضعفین.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار