اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص کارکرد خانه نشریات و تغییر آئین نامه آن گفت: اینکه خانه نشریات دانشجویی وزارت بهداشت هیچ کارکردی ندارد، درست نیست؛ وقتی انتخابات برگزار می کنیم و عده ای انتخاب می شوند اگر هدفی پشت آن نباشد لغو و بیهوده است.
وی افزود: کارکرد خانه نشریات کارکرد مشورتی است، اما در دوره قبل فعال نبود و مشاوره های خاصی که به معاونت فرهنگی کمکی کرده باشد، ارائه نشد. در این دوره قطعا با انتخاب افراد فعال و انتقال نظرات شان به معاونت فرهنگی کمک خواهد شد و انتظار هم این است که فعال تر شود.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در آئین نامه قبلی گفته بودیم که جایگاهی برای تصمیم گیری خانه نشریات پیش بینی نشده، اما در این دوره به جهت اینکه بتوانیم از مشارکت دانشجویان و نظرات آنها استفاده کنیم و ارتباط نزدیک تری با دانشجویان داشته باشیم، در تمامی حوزه ها انتخابات را اجرا کردیم که نمونه آن شوراهای صنفی است که از سال گذشته فعال تر شده است.
فراهانی ادامه داد: اعضای خانه نشریات قرار نیست تصمیم بگیرند، بلکه موضوعات را به ما منتقل می کنند و مشورت هایی را ارائه می دهند. چون قشر دانشجو قشر فعال و منتقد هستند، مصلحت را در نظر نمی گیرند و آرمان ها و ایده هایشان در ذهن شان است، بنابراین کارکرد مشورتی برای آنها در نظر گرفته شده است؛ البته این موضوع کمک می کند ما مشکلات و ضعف هایمان را بفهمیم.
وی ادامه داد: در شورای مرکزی ناظر بر نشریات دو عضو دانشجو از دبیران نشریات دانشجویی انتخاب شدند که کارکرد مشورتی ندارند، بلکه حق رای دارند و اگر شکایتی شود، در رای گیری شرکت می کنند.
معاون فرهنگی وزارت بهداشت در خصوص اعتراض دانشجویان به سلیقه ای عمل کردن و گزینشی دعوت کردن انتخاب خانه نشریات گفت: ما به همه نشریات دانشگاه های علوم پزشکی اعلام کردیم که می توانند از هر نشریه دو نفر در این نشست شرکت کنند؛ اما تقاضا بسیار زیاد بود و جا و امکانات برای بیش از 800 نفر نداشتیم. ضمن اینکه هر نشریه ای که ثبت نام کرد، در این نشست شرکت کرده بود.
فراهانی خاطرنشان کرد: تعداد نشریات دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی بالای 500 نشریه است که قاعدتا باید هزار نفر در این نشست شرکت می کردند؛ که بالای 800 نفر در این نشست حضور داشتند.
وی گفت: در نشستی که برگزار کردیم تمام سلایق و افکار دانشجویان حضور داشتند و اگر گزینشی عمل می کردیم نباید تکثر آراء ایجاد می شد. توصیه می کنیم دانشجویان که با گرایش های مختلف سیاسی هستند با یکدیگر با صمیمیت برخورد کنند. متاسفانه ما آن صمیمیت را نداریم و به دنبال آن هستیم که آن را در میان دانشجویان علوم پزشکی ایجاد کنیم.