کد خبر:۵۳۶۲۸۱
پورابراهیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو:

واردات در مناطق آزاد ۵ برابر صادرات است/ «ترکان» شروط مجلس را رعایت نکرد

رئيس كميسيون اقتصادي مجلس گفت: نقشه مناطق آزاد جديد بايد به تصویب هیئت وزیران برسد. کاری که تركان درباره مناطق آزاد انجام مي‌دهد شبيه كاري است كه نوبخت در برنامه ششم انجام داد.

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، با اشاره به ۱۵ شرط اساسي و مهم مجلس در تصويب كليات  لايحه مناطق آزاد تجاري، در جزئیات  این شروط، اظهار داشت: یکی از  شرط ها این بود که  نقشه مناطق آزاد جديد بايد به تصویب هیئت وزیران برسد. کاری که تركان درباره مناطق آزاد انجام مي‌دهد شبيه كاري است كه نوبخت در برنامه ششم انجام داد. يعني  به جای اینکه درباره تصويب نقشه با هیئت وزیران توافق کند، خود شخصا لایحه ارائه می‌دهد.

 

وي افزود: از شروط مهم ديگر مي‌توان به بحث معافيت‌هاي مالياتي اشاره كرد هدف ما در مناطق آزاد، صادرات بوداين در حالي است كه امروز مسير مناطق آزاد به سمت واردات است.از اين رو معافیت‌های مالیاتی در مناطق آزاد منوط به حركت مسير هدف اصلي يعني صادرات است. اگر بخواهيم معافيت مالياتي را درباره هريك سرمايه‌گذاران اعمال كنيم ميزان نقش آنها را در افزايش صادرات بررسي خواهيم كرد.

 

پورابراهیمی تصريح كرد: براي اين منظور در حال تهيه يك فرمول كه  تراز ارزی مبنای استفاده از معافیت مالیاتی باشد هستيم.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی در ادامه يادآور شد: نکته ديگر آنکه درآمدهای مناطق آزاد نباید با واردات گره بخورد متاسفانه امروز اين اتفاق رخ داده است. یعنی هرچه واردات در منطقه بیشتر می‌شود به تبع آن درآمدها نيز افزايش مي‌يابد. زماني که درآمد منطقه‌ای با واردات گره بخورد، فلسفه صادرات در آنجا فراموش می‌شود.

 

وي تاكيد كرد: این مسئله یکی از چالش‌های اساسي ماست که باید ظرف مدت سه سال به صفر برسد و درآمد منطقه‌ای با صادرات گره بخورداز سوي ديگر باید اعلام كنيم هر درصدی که سرمایه‌گذار صادر کرد برای آن منطقه درْآمد در نظر بگیریم. این امر باعث تشویق سرمایه گذار می‌شود تا هدف اصلي خود كه صادرات است را از ياد نبرد.

 

پورابراهیمی با اشاره به مسئله حريم‌هاي مناطق آزاد، بيان داشت: در حال حاضر براساس وضعيت موجود حریم مناطق آزاد قابل تشخیص نیست.كه بايد اين مسئله نيز لحاظ شود.

 

رئیس کمیسیون اقتصادی با بيان اينكه آسیب‌هایی که مناطق آزاد در طول ۲۰ سال با آن روبرو بوده‌اند را شناسایی کرده‌ایم، افزود: یکی از اشکالات اساسي این بود که واردات از صادرات پیشی گرفته است. براساس گزارشات اگر واردات ترانزیتی را حساب کنیم واردات ۵ برابر صادرات و در صورت حذف ترانزیتی ۳ برابر صادرات واردات داشته ایم. اين درحالي است كه  هدف مناطق آزاد آن بوده که ۳ برابر واردات، صادرات داشته باشد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار