اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی مکارم، مشاور شتاب دهنده توسعه کسب و کار فردوسی مشهد، شب گذشته در اختتامیه اولین دوره مدرسه کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد که در مجتمع رفاهی امام رضا برگزار شد به مدل و روش کار این مؤسسه پرداخت.
وی به فلسفه و ایده تشکیل مدرسه کسب و کار اشاره کرد و گفت: دغدغه امروز ما در کشور ایران، بحث اشتغال است، اشتغال تبدیل به سونامی شده است. سونامی بیکاری یکی از مهم ترین و اثرگذارترین اتفاقاتی است که امروز دارد می افتد و کم کم بحث کنکور به بحث فراموش شده ای تبدیل می شود.
زیاد شدن احتمال موفقیت شغلی افراد
مشاور شتاب دهنده توسعه کسب و کار بیان کرد: این موسسه در این جهت راه اندازی شد که احتمال موفقیت شغلی افراد زیاد شود.
مشاور، منتور و طراح مدل محتوایی مدرسه کسب و کار افزود: همه انسان ها خلق شدند که به آرامش برسند و آرامش زمانی اتفاق می افتد که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد. برای این که هر چیزی در جای خودش قرار بگیرد، ابتدا باید خودشناسی در آن اتفاق بیفتد. اگر خودشناسی در آن اتفاق بیفتد و یک سری ضرورت ها و باورها به آن اضافه شود، یک فرآیند و یک پرسه به نام انتخاب زندگی آینده شکل می گیرد.
مکارم گفت: در بسته مدرسه کسب و کار ما اعتقاد داریم ابتدا افراد باید پیدا کنند، چه مسیری می خواهند انتخاب کنند و بر اساس آن مسیر، آینده شغلی خود را ترسیم کنند.
این استاد دانشگاه افزود: افرادی که دوست دارند در آینده شغلی خود در حوزه های کارآفرینی وارد شوند، یک بسته دیگری به آن ها ارائه می دهیم.
این فناور برتر استان گفت: زندگی همه افراد از نقطه ای شروع می شود که اسم آن نقطه، تولد است و به نقطه ای ختم می شود که آن، مرگ است. نقطه به نقطه آغازین انسان که نقطه آغازین آن تولد و نقطه پایان آن مرگ است، یک برش خیلی مهم دارد که از سن 28 سال تا حدود 60 سال است. چرا می گوییم این برش مهمی است، چون انتظاری که از انسان در این برش است، انتظار بالایی است که از شما می خواهند در این سن، خروجی خوبی به این دنیا بدهید.
یک سوم بخش اساسی زندگی، به سرکار رفتن ما اختصاص دارد
وی افزود: در این برش بسیار مهم زندگی، یک سوم اساسی روز ما کجاست؟ که پاسخ آن واضح است و سرکار بودن است؛ بنابراین ما در یک سوم بخش اساسی زندگی در برش اصلی زندگی، سرکار هستیم.
مشاور شتاب دهنده توسعه کسب و کار گفت: از بین متغیرهای مختلف، ما چقدر آماده شده ایم برای ورود به بسترهای کسب و کار؟ اینکه ما آمدیم زندگی انسان را از 28 سالگی به عنوان یک زندگی مهم انتخاب کرده ایم، بر مبنای حدیث پیامبر اکرم(ص) بود.
مشاور، منتور و طراح مدل محتوایی مدرسه کسب و کار افزود: 14 تا 21 سال و 21 تا 28 سال، زمان طلایی انسان برای یادگیری و ورود به برهه 28 تا 60 سال است. چون بیشرین مهارت را انسان در این سن یاد می گیرد. اعتقاد ما بر این است که برش 14 تا 28 سالگی برش مهمی است.
آموزش های پنجانگشتی مدرسه کسب و کار فردوسی
مکارم به متد و روش مؤسسه کسب و کار فردوسی اشاره کرد و افزود: مدل و روش ما برای اینکه در این سن، برای فضای کسب و کار آماده شویم، برگرفته شده از این جمله امام علی(ع) است که می فرمایند:« مراقب افکارت باش که گفتارت ميشود، مراقب گفتارت باش که رفتارت ميشود، مراقب رفتارت باش که عادتت ميشود، مراقب عادتت باش که شخصيتت ميشود، مراقب شخصيتت باش که سرنوشتت ميشود.».
وی ادامه داد: بنابراین ما باید نقطه آغاز کارها را با افکار شروع کنیم و نقطه پایان آن، سرنوشت آن ها می شود.
این فناور برتر استان گفت: به عقیده ما مجموعه سوادها، شامل سواد خواندن و نوشتن، سواد علمی، سواد جستجو، سواد رسانه، سواد اقتصادی، سواد جهانی، سواد فناوری، سواد عصر ارتباط جهانی است.
این استاد دانشگاه افزود: در این مدرسه از طرحی با عنوان «پنجانگشتی» استفاده می کنیم که باعث می شود موفقیت شغلی شکل بگیرد، طرح پنجانگشتی شامل «آموزش سواد کسبوکار»، «آموزش ارتباط مؤثر و اثربخش با افراد و محیط»، «فعالیتهای تیمی»، «آموزش قدرت حل مسأله» و «آشنایی با ادبیات و مهارتهای کسبوکار» است.
مکارم بیان کرد: علاقه مندان برای ثبت نام به پردیس دانشگاه فردوسی، مرکز رشد و فناوری شماره یک مراجعه کنند یا با شماره های05138837395 تماس بگیرند.