اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو، صبح امروز هفدهمین اجلاس سالانه سازمان بسیج اساتید با عنوان «اقتصاد مقاومتی در جایگاه قدرت بین المللی جمهوری اسلامی» در مرکز همایش های صدا و سیمای مشهد برگزار شد.
در این برنامه آیت الله صادق آملی لاریجانی، رئیس قوه قضاییه ضمن تشکر از بسیج اساتید به دلیل توجه و اهتمام به موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: سیاست های کلی که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد پیرامون گفتمان سازی و تحلیل در حوزه اقتصاد مقاومتی بود.
وی تصریح کرد: در بند 21 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که در 29 بهمن سال 92 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد ایشان به بحث تبیین ابعاد اقتصاد مقاومتی و گفتمان سازی آن در محیط های علمی و آموزشی تاکید کردند و امروز از سازمان بسیج اساتید که پیگیر این سیاست ها است، تشکر می کنم.
آملی لاریجانی با بیان اینکه برخی از امور گرچه اختصاصی به اقتصاد مقاومتی ندارد؛ ولی تاثیرش در اقتدار و دیپلماسی کشور محسوس است، تصریح کرد: شاید برخی متصورند نگاه توحیدی یک بحث نظری و ایمانی است، نگاه توحیدی مسئله مهمی است که در همه شئون فنی تاثیر فراگیری دارد و زندگی فردی انسان را دگرگون می کند، البته این امر شرط و شروطی دارد و باید نگاه توحیدی را با همان عمق قرآنی بپذیریم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اصل دوم قانون اساسی کشورمان گفت: در اصل دوم قانون اساسی که البته باید بگوییم این قانون یکی از پیشرفته ترین قانون های اساسی دنیا است، تصریح شده که جمهوری اسلامی برپایه ایمان به خدای یکتا البته آن هم برچند مبنای اعتقاد و تسلیم تعریف شده است.
وی گفت: حاکمیت نظام جمهوری اسلامی باید بر تشریح و لزوم تسلیم در برابر خداوند باشد؛ بسیاری از افراد در دوره اصلاحات از سکولاریست دفاع کرده و باید بگوییم قانون اساسی را قبول نداشتند و معتقد بودند دین امری بین فرد و خداست و نباید در ساحت اجتماعی و اقتصادی آن را لحاظ کرد.
آملی لاریجانی ادامه داد: همین یک بند کوچک از قانون اساسی مضمون الهی دارد و حجت را بر کسانی که قانون اساسی را قبول ندارند؛ تمام کرده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در نگاه توحیدی تکیه کرده و به آحاد مردم این موضوع را تذکر می دهند، گفت: نظام توحیدی یک واقعیتی است که اگر پدیدار شوند زندگی فردی و اجتماعی را در ابعاد مختلف تغییر می دهد. رهبر معظم انقلاب نیز در همین راستا معتقدند که نباید نگاهمان به بیرون از کشور بوده؛ چرا که همه امور دنیا و آخرت به دست خداوند متعال است.
وی تصریح کرد: ایشان معتقدند که نمی گوییم با دیگران مذاکره نمی کنیم؛ اما بحثمان این است که رزق و روزی خود را از غرب طلب نکنیم.
آملی لاریجانی گفت: اگر به خداوند متعال توجه کنیم و او را در همه جا حاضر و ناظر بدانیم نگاهمان به اطراف و امور سیاسی و اقتصادی تغییر می کند، که البته این موضوع در آیات قرآن به وفور اشاره شده نگاه توحیدی در قرآن و روایات موج می زند و در سوره حدید نیز خداوند می فرماید او اول، آخر، آشکار است، یعنی این که در همه جا متجلی است.
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه انسان قرآنی و موحد از استکبار نمی ترسد، گفت: امام خمینی (ره)فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند، این حرف بسیار معنادار و عزتمندانه بود؛ البته این حرف را عده ای در آن زمان باور نکردند؛ اما باید بگوییم انسان موحد نمی تواند غیر از این عمل کند.
وی گفت: آمریکا اگر بمب افکن دارد؛ اما انسان موحد به نیروی الهی نگاه داشته و در این زمینه خوفی ندارد، در واقع انسان موحد تسلیم نخواهد شد و به خداوند متکی است.
آملی لاریجانی با طرح این سوال که آیا انسان موحد همه رزق را از خداوند می داند؟ و از تحریم می ترسد، گفت: رهبر معظم انقلاب در بحث برجام معتقد بودند با اینکه می دانیم کشورهای سلطه اهل وفاداری نیستند ولی دولت را از انجام مذاکره منع نمی کنیم، انسان های موحد این گونه فکر می کنند.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به نگاه رهبر معظم انقلاب در بحث اقتصاد مقاومتی گفت: ایشان در بحث اقتصاد مقاومتی معتقد هستند که باید استعدادهای درونی کشور را زنده کنیم و نگاهمان باید به درون کشور باشد اگر چه مخالف مذاکره با دیگر کشورها نیستیم؛ اما انسان موحد تنها نگاهش به خداست و البته نمی گوییم انسان موحد گوشه ای نشسته و صرفا ذکر بگوید؛ چرا که انسان موحد باید دارای برنامه باشد.
وی بیان داشت: امام خمینی (ره) توحید را باور داشت و یک موحد بود و هرچه می گفت، رجوع به خداوند داشت و «انالله و انا الیه راجعون» تفسیر حال ایشان بود و هرکجا سخن میگفت، حضور حق تعالی را در نظر داشت. ایشان وقتی فرمود آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، این سخن یک بحث ادبی و مجاز نیست؛ او حقیقتا این معنا را میفهمید که با خدا نمیتوان از چیزی ترسید. بنده در جلسهای که با سفرای جمهوری اسلامی ایران داشتم، همین مسئله را بیان کردم و گفتم شما نماینده جمهوری اسلامی ایران هستید و این نظام بر اساس توحید الهی است.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به مقوله نگاه ارزشی و عدالت اشاره و تصریح کرد: در برههای دانشمندان علوم ریاضی بیان کردند که علوم بی طرف و نسبت به ارزشها خنثی هستند؛ اما در حال حاضر در فلسفه علم کمتر فیلسوفی این موضوع را قبول دارد.
آملی لاریجانی ادامه داد: زمانی عدهای داشتند این حرف را به ما غالب می کردند که اقتصاد یک علم است و علم بی طرف است و نباید به بحث های ارزشی ربط داده شود. در دوران اصلاحات گروهی می خواستند توصیه های اصلاحات را برای توسعه ارائه دهند و بنده شنیدم که در این زمینه 400 تا 500 صفحه کار کردند و آن را به عنوان مشاوره، تحویل دولت اصلاحات دادند و همچنین در بخشی هم آوردند که اگر ما می خواهیم توسعه اقتصادی در کشور روی دهد و اتفاق بیفتد، باید بحث ارزش ها را کنار بگذاریم، آیا انسان توحیدی این گونه سخن می گوید؟
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب از سال 89 به طور مستمر در سخنرانی هایشان سیاست های اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند؛ گفت: ما باید مطیع این سیاست ها باشیم و البته انسان موحد در راه اطاعت از امر الهی باید باشد، اگر بسیج و سپاه قدرتمند هستند و توانستند بلاهایی را بر سر ناوگان های آمریکایی در خلیج فارس بیاورند همه این کارها با فیض حق تعالی بوده است.
رئیس قوه قضاییه با بیان این که باید تاثیرات نگاه تولیدی شکافته شود، ادامه داد: باید تاثیرات نگاه تولیدی را بشکافیم تا کسی نگوید ما سکولاریم و قانون اساسی را قبول داریم، چنین کسی دروغ می گوید؛ چرا که قانون اساسی برمبنای توحید بوده و نگاه توحیدی و تاثیراتش بر تمام عالم و جامعه محسوس است.
آملی لاریجانی با بیان اینکه متاسفانه در برخی از دانشگاه های ما کتاب هایی تدریس می شود که نگاه توحیدی را بیان نمی کند، گفت: انسان موحد نگاهش صرفا به سمت خداست و خدا در قرآن به ما هشدار داده که مواظب اموال و اولادمان باشیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: انسان موحد دنیا را مزرعه آخرت دانسته و می داند اجر عظیم نزد خداوند است، رهبر معظم انقلاب محور برکت و اقتدار جمهوری اسلامی است.