به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، پرویز افشار گفت: در راستای توسعه خدمات کاهش تقاضا و توجه جدی به امر کاهش آسیب در سال گذشته، علاوه بر اعتبارات تخصیصی، مبلغ 30 میلیارد ریال اعتبار اضافه با موافقت دبیرکل ستاد به توسعه کمی و کیفی DIC ها، شلترها و خدمات اپتیک اختصاص یافت.
وی افزود: این اعتبار با هماهنگی انجام شده به صورت مساوی بین سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت تقسیم شد و خوشبختانه دستگاههای موصوف هر کدام دو برابر اعتبار تخصیصی از محل اعتبار بودجه خویش به آن اختصاص دادند.
معاون کاهش تقاضا ستاد بیان کرد: از طریق این همافزایی علاوه بر افزایش اعتبار DIC های موجود (از 50 میلیون تومان به بیش از 100 میلیون تومان) و همچنین توسعه کمی و راه اندازی DIC های جدید و خدمات اپتیک شاهد خدمات جدی در این زمینه بودهایم.
افشار گفت: خوشبختانه سازمان بهزیستی کشور که در زمینه خدمات اقامتی تجربه دارد تعداد شلترها به ویژه شلتر زنان را افزایش داده است و در استانهایی که با مشکل مراکز سرپناه شبانه زنان روبرو بودیم، این مشکل حل شد.
وی ادامه داد: در سال 95 خدمات کاهش آسیب با قوت و شدت بیشتری دنبال میشود و علاوه بر بودجههای مصوب ستاد، مجلس در بودجه سال 95 ، 200 میلیارد ریال اعتبار اضافه برای توسعه خدمات پیشگیری، درمان و کاهش آسیب در نظر گرفته شده که انشاءالله در صورت تحقق تخصیص، شاهد توسعه روزافزون خدمات کاهش آسیب خواهیم بود.
این مقام مسئول در ستاد گفت: مطمئناً توسعه خدمات کاهش آسیب به معتادان سخت دسترس و خیابانی علاوه بر پیشگیری از بیماریهای عفونی و عوارض بهداشتی و اجتماعی از تعداد معتادان متجاهر خواهد کاست و هزینههای سرسامآور ساماندهی معتادان متجاهر را کم خواهد کرد.
افشار افزود: از سازمانهای غیر دولتی و NGO های فعال تقاضا دارم خدمات کاهش آسیب را در سال 1395 در اولویت قرار دهند، علاوه بر این معتادان بیبضاعت و کمبضاعت نیازمند درمان براساس دستورالعمل موضوع پوشش بیمه معتادان برای درمان خویش با حداقل هزینه و فقط پرداخت فرانشیز جزئی و براساس تعرفه دولتی و خصوصی که با سازمان بیمه سلامت استانهای کشور قرارداد منعقد شده، مراجعه و ضمن ثبت نام در سامانه طراحی شده (سامانه پابا) از این امکان مهم استفاده کنند.
وی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از این دو امکان مهم شاهد رشد و اعتلای خدمات درمان و کاهش آسیب و مهار اعتیاد در کشور عزیزمان باشیم.
افشار اظهار کرد: البته توجه جدی به مقوله پیشگیری اولیه از اعتیاد به عنوان رکن اصلی مبارزه همه جانبه با مواد مخدر و کم هزینهترین مداخله در هیچ حالتی نباید به فراموشی سپرده شود و از دیگر سو مقابله با عرضه به ویژه پیشگیری وضعی در اطراف کانونهای هدف بسیار مهمی مانند مدارس، دانشگاهها و... باید در دستور کار جدی دست اندرکاران مبارزه قرار گیرد.
وی در پایان تاکید کرد: تحقق وظیفه سنگین کاهش 25 درصدی اعتبار در برنامه پنجم توسعه و رسیدن به این چشمانداز نیاز به عزم و اراده جدی همه جانبه نگری و اقدام متوزان و پرهیز از اقدامات یکسو نگرانه و موردی خواهد بود