به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، نیروهای دولتی عراق در 25 آگوست (4 شهریور) تروریست های داعش را از شهر قیاره بیرون راندند؛ دستاوردی که برای عملیات آزادسازی شهر مهم موصل، منطقه ای راهبردی قلمداد می شود.
سالی هیداک مدیر برنامه جهانی غذای سازمان ملل در عراق، طی بیانیه ای با تاکید بر این که قیاره به مدت دوسال غیرقابل دسترسی بود، افزود: مردم این شهر با مشکل گرسنگی و کمبود مواد غذایی مواجه هستند.
برنامه جهانی غذا در این محموله، خرما، غلات و غذای کنسرو شده را به همراه روغن که برای یک ماه ساکنان این شهر کافی است به دست آن ها رساند.
وی افزود: این شهر در وضعیت نامساعدی به سر می برد و ستون های دود سیاه که بر فراز چاه های نفت که توسط داعش به آتش کشیده شده اند، آسمان این شهر را پوشانده است.
بیانیه مذکور افزود: فروشگاه های قیاره یا بسته شده اند یا انبارهای مواد غذایی در حال خالی شدن هستند و مردم برای زنده ماندن ناچارند به گندم اکتفا کنند.
بر اساس این بیانیه، آب آشامیدنی سالم، برق و خدمات پزشکی برای ساکنان قیاره همچنان غیرقابل دسترس است. این نهاد سازمان ملل همچنین اضافه کرد که علاوه بر کمک فوق، مواد غذایی میان 2 هزار آواره ساکن اردوگاه ها و دیگر مناطق اطراف قیاره توزیع شده است.
قیاره که در حاشیه رود دجله قرار دارد طی عملیاتی سه روزه توسط نیروهای دولتی از چنگ داعش آزاد شد.
این عملیات بخش مهمی از عملیات آزادسازی موصل است که دومین شهر مهم عراق محسوب می شود.
قیاره و موصل 60 کیلومتر فاصله دارند.
آژانس پناهجویان سازمان ملل ماه میلادی گذشته هشدار داد که در نتیجه عملیات موصل 1 میلیون و 200 هزار نفر دیگر به شمار آوارگان اضافه خواهد شد.
حیدر العبادی نخست ویر عراق وعده داده است که موصل تا پایان سال 2016 آزاد خواهد شد.
بر اثر حمله های داعش از سال 2014 تاکنون در حدود 3 میلیون و 400 هزار نفر آواره شده اند.
برنامه جهانی غذا در آستانه آغاز عملیات موصل بر کمک های غذای خود در عراق افزوده و در عین حال اعلام کرده است که 106 میلیون دلار برای کمک به خانواده های آواره تا پایان سال 2016 نیاز دارد.