اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از قم، سید امیر نصری، فعال دانشجویی روز گذشته در سخنرانی خود پیش از خطبه هاب نماز جمعه اعلام کرد: تاسفانه با وجود رهنمونهای مکرر رهبر انقلاب درخصوص حمایت از جوانان مومن و انقلابی در دانشگاهها، متاسفانه مشاهده شده در برخی از دانشگاههای استان قم برخی از مسئولان با سنگاندازی و فشارهای مستقیم و غیرمستقیم به دانشجویان انقلابی و مومن سعی در به انزوا کشاندن جریان فکری اصیل انقلابی در شهری را دارند.
متن کامل سخنرانی وی بدین شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
با دستمال کثیف نمی شود شیشه را پاک کرد
این جمله تاریخی رهبر انقلاب در خصوص مبارزه با فساد در تاریخ 27خرداد سال 83 در دیدار با نمایندگان مجلس هفتم بیان شده است. مقام معظم رهبری همواره سخنرانی های متعددی در ارتباط با مبارزه با فساد داشته اند و در این باره دغدغه و نگرانی های زیادی را از خود بروز داده اند و شاید جمله مذکور را بتوان یکی از ماندگارترین و کلیدی ترین جملات معظم له در خصوص مساله فساد بیان کرد.
از زمان صدور فرمان 8ماده ای رهبر انقلاب در خصوص مساله فساد در حدود 15 سال می گذرد و هر روز وجهی دیگر از این پدیده شوم خودنمایی می کند که امروز مسئله فیش های نجومی به یکی از دغدغه های اصلی مردم و دلسوزان تبدیل شده است. با مرور فساد های رخ داده در سال های اخیر می توان به خوبی به این نکته پی برد که با مسئله فساد برخورد جدی و ریشه ای صورت نگرفته است و احتمالا با ادامه وضع موجود در آینده باید شاهد شکل گیری انواع دیگری از فساد در کشور باشیم.متاسفانه دولت های مختلف اعم از فعلی،سابق و اسبق به جای برخورد اصولی با این پدیده با ایجاد جنگ روانی وبازی های سیاسی سعی در انحراف افکار عمومی از فسادهای رخ داده داشته اند و کارنامه قابل قبولی از خود در مبارزه با فساد برجای نگذاشتند.
به راستی نهاد مسئول و پاسخگو در حفظ و صیانت از بیت المال کیست؟ چه نهادی باید در کشور به حفظ و صیانت از بیت المال بپردازد تا پول مردم طعمه ی افراد سودجو و ناسالم قرار نگیرد؟
بیت المال مانند مرزهای کشور نیاز به حفظ و حراست دارد. در بسیاری از کشورهای جهان نهادی به اسم وزارت خزانه داری مسئول اصلی حفظ و صیانت از اموال عمومی در کشورهاست. در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز با دقت و ظرافت خاصی به مسئله حفظ و صیانت از بیت المال توجه شده. طبق اصل 54 و 55قانون اساسی این وظیفه به دیوان محاسبات کل کشور سپرده شده که رییس و مسئولین این دیوان از طریق نمایندگان منتخب مردم در مجلس شورای اسلامی انتخاب می شوند.تاکید میکنم مسئولین این دیوان از طریق نمایندگان منتخب مردم در مجلس انتخاب می شود؛ یعنی این مساله به جای واگذاری به ارکان حکومتی به خود مردم واگذار شده است که این خود از نقاط مثبت قانون اساسی ماست.
حتی در اساسنامه این دیوان 5 بار کلمه بیت المال آورده شده و به مسءولیت این نهاد در حفظ و صیانت از بیت المال تاکید شده است. در دولت هم سازمان حسابرسی کل کشور که زیر نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی فعالیت می کند مسئول حفظ و صیانت از بیت المال زیر نظر دولت می باشد؛ اما چرا با وجود این دو نهاد مهم هر روز شاهد بروز فساد های متعدد و سیستمی در کشور هستیم؟
بنده مجددا توجه شما نمازگزاران را به مساله حقوق های نجومی جلب می کنم؛ طبق اسناد منتشر شده اولین پرونده مورد رسیدگی در باب مساله فیش های نجومی در اواخر سال 92تخلفش توسط حسابرسان دیوان محاسبات احراض شده است اما این گزارش تا اردیبهشت ماه95مسکوت مانده و متعاقبا هیچ برخوردی با انها صورت نگرفته.
سوال اول اینجاست که چرا این موضوع و تخلف بیش از دو سال مسکوت مانده؟ چرا روزنامه ها و شبکه های اجتماعی باید این تخلفات را کشف و و رسانه ای کنند؟مگر در این کشور نهاد مسئول در خصوص مبارزه با فساد و صیانت از بیت المال وجود ندارد؟ اگر رسانه ها این قضیه را رسانه ای نمی کردند آیا بازهم قرار بود عده ای غیرقانونی به غارتگری از بیت المال ادامه دهند؟
چرا با گذشت بیش از 4ماه از افشای این تخلفات و فساد ها هنوز یک حکم،فقط یه حکم درباره این متخلفان صادر نشده است؟ چرا با وجود تاکیدات صریح رهبر انقلاب مبنی بر برخورد و مجازات متخلفان تاکنون هیچ برخوردی با آنها صورت نگرفته است؟آیا اراده ای وجود دارد تا قضیه حقوق های نجومی را مشمول گذر زمان کند؟
در اینجا ذکر چند نکته ضروری به نظر می رسد:
اول آنکه مشاهده می شود که برخی مسئولین عالی رتبه می گویند که این حقوق ها قانونی بوده ولی متعارف نبوده.سوال اصلی بنده آن است در کدام ماده قانونی امده که یک کارمند و مدیر ارشد می تواند بیش از 50 برابر حداقل حقوق دریافتی داشته باشد؟سوال دیگر آن است که چه فرد و نهاد مسئولی به آنها اجازه داده تا این مقدار دریافتی غیر مجاز داشته باشند؟
در قانون خدمات کشوری و در قانون پرداخت هماهنگ دستمزدها برای پرداخت هماهنگ دستمزدها برای پرداخت حقوق سقف تعیین شده است و نباید پرداختی ها از این مقدار تجاوز کند. این درحالی است که بسیاری از مدیران بیش از 50 میلیون دریافتی داشته اند.به هرشکلی که ضرب و تقسیم و محاسبه کنید این دریافتی ها قانونی نبوده پس اینکه گفته می شود این حقوق ها قانونی بوده ولی متعارف نبوده اساسا مردود است.بهتر است با وازه ها بازی نکنیم اگر حقوقی قانونی باشد دیگر متعارف بودن یا نبودن معنا پیدا نمی کند.حرف اول و آخر را قانون می زند و نه عرف و نه چیز دیگری.
بهتر است به جای طرح چنین سخنان تاسف باری بدون در نظرگرفتن مناسبات سیاسی و مصلحت اندیشی با متخلفان به اشد مجازات برخورد شود.عذرخواهی های مکرر مردم از مسئولین تا زمانی که با برخورد قاطعی همراه نباشد هیچ اعتباری ندارد.مردم منتظر صدور حکم و اجرای آن هستند و نمی گذارند این موضوع به این راحتی ها که عده ای فکر می کنند فراموش شود.
این که با افتخار می گویند سقف حقوق مدیران سیاسی را به زیر 10 میلیون و مدیران غیرسیاسی را به زیر19 میلیون بازگرداندیم عجیب است.مگر این قانون به تازگی تصویب شده که اکنون قصد اجرای آن را دارید؟چرا قبل از افشای فیش های حقوقی آن را اجرا نمی کردید؟
این که مسئولی می گوید نباید در قوه قضاییه صف درست شده و چوب و شلاق بیاوریم و بلکه باید با فساد اداری به شکل ریشه ای برخورد گردد جای بسی تعجب است. عده ای با وجود گذشت چندین سال ازدوران مسءولیت خود به جای پاسخگویی جدیدا یادگرفته اند در قامت مدعی ظاهر شوند و با فرار از پاسخگویی سعی در پررنگ کردن مسائل غیرمهم مانند برگزاری کنسرت در یک گوشه کشور دارند.
برای مردم قم جای افتخار است که نماینده این شهر رییس مجلس است. جناب آقای دکتر لاریجانی شما که خود از بیوت معظم مراجع هستید و مورد اعتماد مردم و مراجع قرار دارید به خوبی از نگرانی آنها اطلاع دارید.اینجانب درخواست دارم درخصوص رسیدگی به وضعیت نابسامان دیوان محاسبات کل کشور در مواجهه با فسادهای رخ داده درچند سال اخیر به خصوص حقوق های نجومی اهتمام ویژه تری داشته باشید و گزارشی را در این زمینه به مردم شریف قم اعلام کنید.باید مشخص شود که چرا در این چند ماه از سنگ صدا درآمده اما دیوان محاسبات هیچ عکس العملی در قبال این تخلفات از خود بروز نداده است.پیشنهاد میکنم که نمایندگان محترم مجلس از عملکرد این دیوان درخصوص حقوق های نجومی تحقیق و تفحص داشته باشند.تعلل و عدم رسیدگی به فسادهای رخ داده از جانب دیوان محاسبات کل کشور سوال برانگیز و نگران کننده است.
اما در بخش پایانی سخنانم قصد دارم به فعالیت های جوانان و دانشجویان انقلابی در دانشگاههای استان قم بپردازم. متاسفانه با وجود توصیه ها و رهنمون های مکرر رهبر معظم انقلاب اسلامی درخصوص حمایت از جوانان مومن و انقلابی در دانشگاهها از جانب مسئولین، اما مشاهده شده در برخی از دانشگاههای استان قم برخی از مسئولین با سنگ اندازی و فشارهای مستقیم و غیرمستقیم به دانشجویان انقلابی و مومن سعی در به انزوا کشاندن جریان فکری اصیل انقلابی در شهری را دارند که خود مهد انقلاب اسلامی است و درمقابل توجه ویژه ای به برخی تشکل های خاص و نورچشمی دارند حتی دیده شده که برخی از دانشجویان را به علل واهی و نامعلوم مورد تهدید قرار داده و مشکلاتی را برای آنها به وجود آورده اند.
من از این تریبون به آنها می گویم که با جوان انقلابی با زبان تکریم سخن بگویید نه با زبان تهدید.
این جوانان و دانشجویان از جنس و نسل همان دانشجویانی هستند که در دفاع مقدس 8 سال حماسه ها آفریدند،من به آنها توصیه می کنم که از این اقدامات دست بکشند و با عمل به توصیه های رهبر انقلاب راه رستگاری را در پیش گیرند چرا که ادامه این راه نتیجه ای جز پشیمانی نخواهد داشت.
سیدامیر نصری در انتها سخنان خود را با ذکر این ایه شریفه به پایان برد:
ان الذین یحبون ان تشیع الفحشه فی الذین امنوا لهم عذاب الیم فی الدنیا و الاخره و الله یعلم و انتم لا تعلمون