به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رهبر معظم انقلاب امسال در دیدار خود با دانشجویان پیشنهاد سخنرانی فعالان دانشجویی پیش از خطبهها را مطرح کردند و فرمودند: «تحلیلهای دانشجویی تحلیلهایی باشد که مردم مطّلع بشوند. خب، یکی از کارهای آسان به نظر من این است که در سخنرانیهای قبل از خطبههای نمازجمعه یک برنامهریزی بکنند، دانشجوهایی که اهل حرف زدن هستند، از طرف جمع پشتیبانی بشوند، کمک بشوند، متنهای خوبی تهیّه کنند، بروند در نماز جمعه [بخوانند]. مثلاً قبل از خطبههای نمازجمعه -که حالا مسئولین میروند و صحبت میکنند- یک فصلی هم برای دانشجوها گذاشته بشود. فرض کنید نماز جمعهی یک شهری مثل تهران، مثل اصفهان، مثل مشهد، مثل تبریز، جای کوچکی نیست؛ یک دانشجو برود آنجا حرف بزند، یک عالَم مطلب بیان میکند؛ اینها چیزهای باارزشی است؛ یا مثلاً فرض کنید [نمازجمعهی] تهران. دشمن هم بداند تحلیل شما را؛ یعنی وقتیکه شما تحلیل کردید حادثه را، موضعگیری کردید، اعلام موضع کردید، دشمن هم مطّلع بشود؛ و مطّلع میشود، او زودتر از بعضی از دوستان مطّلع میشود.(23) منطقی و مستدل [هم] باشد؛ این حضور فکری است.»
از 29 مردادماه امسال نخستین سخنرانی پیش خطبه دانشجویان با سخنرانی محمدحسین قائدشرف دبیر تشکیلات اتحادیه دفتر تحکیم وحدت در پیشخطبههای نمازجمعه تهران آغاز شد و هفته گذشته نیز به طور همزمان 13 نفر از مسئولان بسیج دانشجویی استان و شهرستانهای تهران پیش از خطبههای نماز جمعه سخنرانی کردند.
در نماز جمعه این هفته استان تهران نیز 11 نفر از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران سخنرانی کردند. متن سخنان امین اقرلو مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به عنوان سخنران پیش از خطبههای نمازجمعه شهر ری به شرح زیر است.
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم و به نستعین، انه خیر ناصر و معین
در ابتدا وظیفه میدانم ضمن عرض ارادت به محضر حضرت صاحب الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) سلام و ادب و احترام خود و همقطارانم را به محضر شما مردم بزرگ، شریف و انقلابی شهر ری ابلاغ کنم.
آنچه که امروز بنده را به اینجا کشانده تا دقایقی از این تریبون با شما سخن بگویم، مسئله ای است که به نظر ما شاه کلید حل بسیاری از مشکلات امروز کشور است. مشکلاتی که همه ما اکنون با نگاهی کوتاه آن ها را حس خواهیم کرد. از فسادها و اختلاس های چند هزار میلیاردی و حقوق ها و املاک نجومی گرفته تا بیکاری و رکود و موارد متعدد ریز و درشتی که هر یک از ما در اطراف خود دیده ایم و می بینیم. به عقیده ی ما دانشجویان راه حل اکثر این مشکلات بازگشت و پررنگ شدن یک نوع نگاه خاص در میان مردم و مسئولین است. نگاهی که فکر می کنیم مدتی است کمرنگ شده و یا کمتر به آن پرداخته شده است. نگاهی که می توان گفت اکثر دستاوردهای مهم را رغم زده و کشور را تاکنون از گذرگاه های مهمی عبور داده است. به عقیده ما این نگاه، نگاه انقلابی است در مقابل نگاه دیگری که منحرف از انقلاب است. ما دانشجویان معتقدیم آن چه میتواند راهگشای مشکلات امروز کشور باشد غلبه ی نگاه انقلابی در میان مردم و مسئولین است و مسیر اصلی فائق آمدن بر بسیاری از مشکلات فعلی همین است. نگاه انقلابی یعنی آن نگاهی که پست و مسئولیت را وظیفه تلقی می کند و نه فرصتی برای چپاول بیت المال. نگاه انقلابی یعنی آن نگاهی که حتی در صورت وجود خلأهای قانونی، از بیت المال سوءاستفاده نمی کند، نه آن که حتی برای اوقات فراغت فرزندان خود هم از بیت المال حقوق بگیرد. نگاه انقلابی یعنی حتی اگر چیزی که حق کسی نبود را به او هدیه دادند، او نمی پذیرد و سر باز می زند. نگاه انقلابی نگاهی است که جلوی اینگونه سوءاستفاده ها می ایستد و چنین سوءاستفاده گرانی را ذخیره انقلاب نمی داند. نگاه انقلابی حزب و جناح و اصولگرا و اصلاح طلب نمی شناسد. نگاه انقلابی با فساد و سوءاستفاده از بیت المال به هر شکلش مخالف است و در مقابل آن می ایستد. آری عزیزان، اکنون ما در برخورد با مفاسد به یک نگاه انقلابی نیاز داریم.
نگاه انقلابی مردم را ولی نعت و کارفرما، و مسئولین را کارگزار مردم می داند. لذا مردم را نامحرم نمی داند و صادقانه مسائل اساسی کشور را با آنان در میان می گذارد چراکه آنان را صاحبخانه و ولی نعمت می داند. در مقابل نگاه منحرف از انقلاب مردم را نامحرم تر از بیگانگان تلقی کرده و مسائل مهم کشور را تنها در پشت درهای بسته ی این شورا و آن شورا دنبال می کند. در نگاه انقلابی مردم باید بدانند و دانستن حق مردم است. لذا دلیلی برای مخفی کردن مسائل مهم کشور از مردم وجود ندارد. در مقابل نگاه منحرف از انقلاب به این دلیل که مردم را ولی نعمت و کارفرما نمی داند، این آگاهی را حق مردم ندانسته و از طرح موضوعاتی همچون FATF در نماز جمعه گلایه می کند.
نگاه انقلابی نگاهی است که به قدرت و عظمت مردم و توان داخلی کشور معتقد است. لذا راه حل مشکلات کشور را در داخل جستجو می کند نه آنکه با وجود توان و تخصص بالای نخبگان ایرانی و علی رغم وجود جوانان و کارشناسان و مهندسان بیکار در داخل، میادین نفتی کشور را به شرکتهای خارجی می فروشد. همین نگاه است که علی رغم توان بالای شرکتهای داخلی و در شرایطی که خود ما برای سایر کشورها نیروگاه می سازیم، بزرگترین قرارداد نیروگاهی کشور را با یک شرکت ترکیه ای منعقد می کند.
اما پایان سخن؛ خواست ما دانشجویان از شما مردم انقلابی، پیگیری و مطالبه نگاه انقلابی از مسئولان است. مردم باید رویکرد انقلابی خود را حفظ کنند، خود را کارفرما و ولی نعمت بدانند و در صحنه حضور پیدا کرده و با طرح مداوم مطالبات انقلابی خود با هرگونه انحراف از انقلاب از هر دسته و جناحی که می خواهد باشد، مقابله کنند. ما باید بپذیریم که امروز فساد و مبارزه با آن اصولگرا و اصلاح طلب نمی شناسد. باید بپذیریم که آنچه می تواند کشور را حفظ کند خود ما و غلبه ی این نگاه انقلابی در میان ماست. ما دانشجویان در بسیج دانشجویی دانشگاه تهران آمادگی خود را جهت همکاری و پیگیری مطالبات انقلابی مردمی در جهت حل مشکلات شهر ری اعلام می کنیم.
و السلام علیکم و رحمه الله و برکاته
نتیجه اش شد، همه این آقازاده هایی که اصرار بر نشان دادن غارت بیت المال در شمال شهر تهران دارند. آیا انقلاب برای این است که دسته ای از اشراف آریامهری بروند و دسته ای دیگر جایگزین آنها شوند، بدون آنکه نظم اجتماعی زیر و رو (انقلاب) شود؟