آخرین اخبار:
کد خبر:۵۴۲۷۶۱

داخلی‌سازی خودروهای خارجی فراموش شد

در شرایطی که قرار بود طبق شرط وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروهای خارجی با ساخت داخل ۴۰ درصدی در ایران به تولید برسند، معاون این وزارتخانه می‌گوید آماده نبودن قطعه‌سازان اجازه تحقق این الزام را (در بدو تولید) نمی‌دهد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، روزنامه حامی دولت دنیای اقتصاد نوشته است: در شرایطی که قرار بود طبق شرط وزارت صنعت، معدن و تجارت، خودروهای خارجی با ساخت داخل 40 درصدی در ایران به تولید برسند، معاون این وزارتخانه می‌گوید آماده نبودن قطعه‌سازان اجازه تحقق این الزام را (در بدو تولید) نمی‌دهد.

 

آن طور که امیرحسین قناتی در گفت‌وگو با «ایرنا» عنوان کرده، قطعه‌‌سازان آمادگی لازم برای داخلی‌‌سازی 40 درصدی قطعات خودروهای تولید مشترک را ندارند و بنابراین خودروسازان با کسب مجوز از وزارت صنعت، کار را با 20 درصد ساخت داخل آغاز خواهند کرد.وی با بیان اینکه میزان ساخت داخل قطعات در سال آینده باید به 40 درصد برسد، تاکید کرده که براساس سیاست‌های وزارت صنعت، در همکاری‌های خودرویی باید عمق ساخت داخل خودروها از 40درصد شروع و در مدت 2 سال به 80 درصد برسد.گفته‌های معاون وزیر صنعت در شرایطی است که کارشناسان پیش‌تر تاکید کرده بودند صنعت قطعه کشور به‌دلیل فقدان زیرساخت‌های نوین، فقدان دانش و تکنولوژی روز و قدیمی بودن خطوط تولید، توان کافی برای آغاز تولید خودروها با داخلی‌سازی 40 درصد را ندارد.

 

موضوع مهم دیگر اینکه معمولا حدود 15 درصد از داخلی‌سازی خودروها را پروسه رنگ و مونتاژ تشکیل می‌دهد که بر عهده خودروسازان است و با این حساب، ظاهرا قطعه‌سازان داخلی تنها نقشی 6 درصدی را در آغاز تولید خودروهای جدید خارجی خواهند داشت.با این شرایط، اگر قطعه‌سازان نتوانند طی یکی دو سال آینده توان کمی و کیفی خود را بالا ببرند، رسیدن به داخلی‌سازی 40 درصدی در عرض یک سال و80 درصدی طی دو سال، بسیار بعید است. این در حالی است که ساخت داخل قطعات نه‌تنها در تیراژ بلکه در قیمت خودروهای تولیدی نیز تاثیر دارد و بنابراین اگر پروژه داخلی‌سازی وزارت صنعت شکست بخورد، خودروهای جدید در تیراژ و قیمت دچار چالش خواهند شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار